Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » KADİM ŞEHİR: ARDAHAN

KADİM ŞEHİR: ARDAHAN

 Fotoğraf

KADİM ŞEHİR: ARDAHAN
Yılardır hep yazarım; bir gün herkes geri dönüş için yola çıkacak ama yol kapalı olacak diye!

Bu analizi yaparken, dar kafalılara laf anlatmanın zor olduğunun farkındaydım. Aklı başında insanların bu yazılarımızı dikkatlice okusunlar bize yeter dedik. Zira cahil insanlara laf anlatmak kadar zor bir şey yoktur. Zaten bu saatten sonrada atomu parçalamak gibi bir derdimde yok.

Ardahan’a ihanetin adeta normal hale geldiği o günlerde, kadim şehir yine büyüklüğünü gösterip cömert davranıyor , bütün zenginliğini Ardahanlıların ayağına seriyordu. Onlar Ardahan’da kazandıklarını istanbul gibi batı illerine yatırım yaparak memlekette sırtını çevirirken, memleket sadece gülümsüyordu.

Tabi ki başka nedenlerle gurbet eline gidenleri bu guruba katmıyorum.
Benim sözüm nankör olanlara, köyde ağa iken gittikleri yerde asgari ücrete talim edenlere. Mazot pahalı diye işin kolayına kaçıp çifti - çubuğu bırakıp kaçanlara. Kurtuluş savaşında cephede aç susuz çarpışan dedelerimiz bu günkü halimizi görseler ellerinde sopalarla bizi kovalardılar herhalde. Zira emek başka bir şeydir. Emeği sömüren hayırsız evlatlar ise o da bambaşka bir şeydir. çünkü bir yeri cennet yapmakta, cehennem yapmakta bizim elimizde, suçu başkasına atmak ise en kolay yoldur. Zoru başarmak ise kahramanlara mahsus bir şey. Koronavirüs ise böyle bir zamanda çıktı ortaya.

Koronavirüs Covid-19 un hüküm sürdüğü bu günlerde, batıdaki Ardahanlılar baba ocağına dönmek için can atıyorlar ama dönemiyorlar. Kimisinin ‘ Lele göçmüş yurdu kalmış ‘ , kimisinin dönecek takati kalmamış, kimisinin ise yüzü.

GÜNEŞ YENİ BAŞTA DOĞUDAN DOĞACAK

Ancak bir kesim var ki onlar benim gözümde bizim değerlerimizdir; Hasköy ‘de Cabir ve Tarkan Yazıcı kardeşler, Bayramoğlu köyünde Halim Arslan gibi İşleri gereği memleketten uzakta yaşasalarda baba ocağını sürekli tüttürdüler. Bu gün istedikleri zaman dönebilirler çünkü bacasında duman tüten bir ev onları karşılayacak. İşte bu, gidenlere bir lafımız olmadı, giderken arkalarından enkaz bırakanlara oldu.

Ee ne demiş atalarımız, ‘Sakla samanı gelir zamanı ‘ bu gün artık Ardahan zamanı hiçbir şey bu bela bittiğinde eskisi gibi olmayacak. Zira bütün dünya eş zamanlı olarak durmuş durumda. Dünya artık dönmüyor, tekrar dönmeye başladığında güneşte tekrar Doğudan doğacak.

Ve inşallah tüm dünya için kafatasçılık, cehalet, zengin- fakir arasındaki uçurum geride kalır. İnşallah ülkemiz zaferle çıkar bu üçüncü dünya savaşında.

Mehmet Doğu Avşar/ sabah


20:34, 11.04.2020


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500