Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » HOÇVAN'IN KAPLANLARI-1

HOÇVAN'IN KAPLANLARI-1

 Fotoğraf

HOÇVAN'IN KAPLANLARI-1

Bu günden itibaren bir Hoçvanlı gazeteci olarak Hoçvanımıza bir tuğla bile koyan her iş insanımızı gururla bu köşemde yazacağım. İlk olarak iki değerli iş insanımızı bu gün kaleme aldım;

AYTAÇ ÖZER – YILMAZ YILMAZ= Hoçvan Ermenice kökenli bir kelime ve  ‘Yiğtler Diyarı’ anlamına geliyor. Hoçvan  bir sınır bölgesi olmasının yanında aynı zamanda kadim bir coğrafyaya sahip. Güney Kafkasya’nın bir parçası.

Kafkasya ile Anadolu arasında sıkışıp kalan Hoçvan ilk çağlardan günümüze Urartular, Medler, Persler, Bizans İmparatorluluğu, Gürcü ve Ermeni Krallıkları, Selçuklular, Osmanlı İmparatorluğu gibi değişik medeniyetlerin idari hâkimiyetinde kalmış ve onlardan izler barındırmıştır.

Hoçvanın insanı ekmek davası  uğruna her ne kadar köylerini ve yurtlarını terk etsellerde  hiçbir zaman doğup büyüdükleri toprakları unutmamışlar. Kökünde sökülmüş ağaçların başka topraklarda yeşermeyeceğinin biliciyle nerelerde yaşasalar yaşasınlar, geceleri rüyalarını doğup büyüdükleri bu topraklar süslemiştir.
Bir kısmı Avrupa’ya, bir kısmı  Anadolu’nun  İstanbul, Ankara, İzmir , Bursa gibi büyük metropol şehirlerine göç etmiştir.

İşte Yılmaz Yılmaz, Aytaç Özer’de bunlardan birileri, Yılmaz Yılmaz Fransa’da yaşıyor. Ancak aklı, fikri, yüreği Türkiye’de, Türk insanıyla, büyük bir iş insanı. Çeşitli sektörlerde ticaretle uğraşıyor. Ancak Yılmaz, sadece ticaret yapmıyor, aynı zamanda sosyal sorumluluk projesi kapsamında fakir öğrencilere burstan tutun , köylerin her türlü eksikliklerini gidermede de büyük hizmetleri var.
Kendi köyü olan , Hoçvan - Beşiktaş (Mucuc) köyü  Kültür Evinin yapımında en çok katkıyı o yapmış. Bundan sonrada sadece Mucuc değil diğer Hoçvan köylerine de önemli yatırımlar yapacağının sinyallerini veriyor. Yılmaz bey ile Aytaç özer beyin  Esenyurt meydan civarında bulunan  çiçekçi dükkanında tanıştık. Donanımlı ve vizyon sahibi bir olduğunu ilk tanışmadan itibaren insan anlıyor.

Hemen koyu bir sohbete dalıyoruz, laf lafı açıyor yanımda Klas Kuaförün  sahibi Hikmet Öztürk bey de var.  Dört Hoçvanlı bir araya gelirde Hoçvan’ın sorunları konuşulmaz mı?
Aytaç bey Ak parti Esenyurt belediyesi  meclis üyesi aynı zamanda.
Siyaseten ziyade Hoçvan’ı tartışıyoruz, hoçvanı konuşuyoruz. Hoçvan memleketimiz, annemizin ak sütü, geceleri rüyalarımıza giren geçmişimiz.

Aytaç Özer bey, çiçekçilik sektöründe kendisini aşmış, başarılı bir iş insanı. Bunun yanında gayet mütevazi ve alçak gönüllü bir ev sahibi edasıyla bizi ağırlıyor. Kibar ve tam bir bey efendi. İşte bana bunlarla gel dercesine Hoçvan kilometrelerce öteden bana sesleniyor sanki.

Hoçvan 22 pare köyü ile bu gibi iş insanlarımızı dört gözle bekliyor.  Yılmaz YILMAZ beyin şimdilik açıklama gereği duymadığı çok önemli projeleri var Ardahan için. şahsen ben Yılmaz beyi bu projeleri için şimdiden kutlamak istiyorum. Açıklamamı istemediği için yazmıyorum. Ancak bu süpriz proje hayata geçerse  Ardahan'ın çehresi değişecek. Yalnız bir ip ucu vermek istiyorum, yakında turizm ile alakalı önemli gelişmeler kaydedilecek. Vali Mustafa Masatlı'ya geçen SERKA dönem başkanlığı nedeniyle Ardahan' ında  il olarak yatırmlarda payını alacağına inanıyorum. İşte o zaman Ardahan’a turist akın eder.  Her yıl Ardahan’a gelen yerli ve yabancı turistlerin çoğu Ardahan’da otel bulamadıkları için çevre illere gidiyorlar. Buda Ardahan turizmine büyük darbe indiriyor. İşte böyle bir baba yiğite ihtiyaç var. Ardahan’da 5 yıldızlı ileri teknoloji ile donatılmış bir otel  İnşallah yapılır, Ardahan'ın eğik başı yukarı kalkar.,Bu konuda bürokraside umarım ki,  üstüne düşen görevi Ardahan için yapar.  Bende aynı zamanda Turizm Tanıtma Platformu Başkanı bir gazeteci  olarak takipçisi ve destekçisi olacağım, bu gibi yatırımcıların.

Aytaç bey ve Yılmaz bey aynı zamanda Hoçvan bölgesine devasa bir süt ürünleri ve bal paketlemesi için  bir tesis kurmanın peşindeler. Bu iki gözü- pek iş insanı ve iki iyi dost şimdi den hoçvanın umudu oldular diyebiliriz sanırım. Her ikisi de memleket için yapamayacakları fedakarlık yok. Hoçvan’ı aydınlık yarınlara taşıyacak Hoçvan’nın cesur kaplanları dünyanın neresinde olursa olsunlar kalplerini bıraktıkları hoçvana vefa borcunu ödemeye devam edeceklerini diyebiliyoruz artık. Bu kaplanlar sayesinde çok yakın bir zamanda 25 pare köyü ile Hoçvan Ardahan’ın 6. İlçesi olarak tarih sahnesinde yerini alacağına adım gibi eminim. Şimdiden  güzel hoçvanımız adına  bu gibi insanlarımıza sahip çıkmanın zamanı diyorum. MEHMET AVŞAR-SABAH


04:51, 08.08.2019

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500