Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » SURİYELİLERİN DÖNÜŞ YOLCULUĞU DEVAM EDİYOR

SURİYELİLERİN DÖNÜŞ YOLCULUĞU DEVAM EDİYOR

 Fotoğraf

SURYELİLERİN DÖNÜŞ YOLCULUĞU DEVAM EDİYOR

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler Esenyurt Belediyesi önünde düzenlenen törenle ülkelerime uğurlandılar.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler Esenyurt Belediyesi önünde düzenlenen törenle ülkelerine uğurlandılar.
Toplam 115 Suriyeliyi Esenyurt Belediyesi tarafından ücretsiz bir şekilde ülkelerine uğurlandılar. Türkiye tarafından Zeytindalı ve Fırat Kalkan’ı Operasyonlarının ardından Suriye ‘de oluşturulan güvenli bölgeye dönmeleri için ikna edici nedenlerden başlıcası olduğunu söyleyen. Suriyeli göçmenler saat 14;00 den itibaren 18 saat sürecek olan memleket yolculuğuna çıktılar. Bu yolculuğun ardından vatanlarına kavuşacaklar. Kilis, Gaziantep, Hatay illerinde ki Cilvegözü ve Öncüpınar sınır noktalarında her iki tarafın valiliklerinin bilgisi dahilinde Suriye ‘ye güvenli bir şekilde ulaştırılacaklar. Gönüllü geri dönüş formunu imzalayan Suriyeliler 5 yıl içinde Türkiye'ye geri dönemeyecek. İlerleyen günlerde diğer Suriyelilerin de aileleriyle birlikte ülkelerine dönmeleri bekleniyor.

TÜRKİYE ÇOK SEVİYORUM

Anne, baba ve kızkardeşinin Suriye’de olduğunu yaklaşık 2 yıldır onları görmediğini ve çok özlediğini söyleyen Ammar Halil, “Türkiye ‘i çok seviyorum. vede çok alışmıştım ancak ülkemi, annemi, babamı ve kızkardeşimi de çok özledim. Ayrıca çok heyecanlıyım. Yıllar sonra ülkeme dönüyorum. Türkiye askerlerinin operasyonlarından sonra oralar daha güvenli diyorlar o yüzden korkmadan gidiyorum. “

Muhammed Bekir, ise “Benim memleketim Suriye'nin Afrin kenti oraya gideceğim. Türkiye'de ve Türk halkından çok memnunum. Ülkeme gittiğim için çok heyecanlıyım. Annem ve babam Suriye'de yaşıyor. Onları görünce daha da çok sevineceğim. Türkiye ‘ye geldiğimde bakardım şimdi evliyim, iki çocuğum var. . Türkiye'yi çok özleyeceğim. Çok arkadaşım var burada. Çok Suriyeli Türkiye'de yaşıyor fakat kimliği yok. Gidip kimlik çıkarsınlar ya da bizim gibi isimlerini belediyeye yazdırıp geri dönsünler. Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Esenyurt Belediyesi burada bize çok iyi davrandı onlarada teşekkür ediyorum. “ dedi.

BOZKURT,” KARDEŞLERİMİZİ ZORLA DEĞİL İKNA EDEREK GÖNDERİYORUZ “

Eski Belediye önündeki törende Suriyeli göçmenleri yolcu etmek için gelen Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt şunları kaydetti ; “ Savaştan dolayı Türkiye'de bir süre konuk ettiğimiz arkadaşlarımız bugün ülkelerine gitmek için yola çıkacak. Benden önce başlatılan bu süreci bizde devam ettiriyoruz. Bu güne kadar beş bin 400 Suriyeli güvenli bir şekilde ülkelerine gönderildi. Daha önce bu kişiler bize ülkelerine gitmek için başvurmuştular. Bizde gerekli işlemlerin ardında onları ülkelerine ücretsiz ve güvenli bir şekilde gönderiyoruz. Bundan sonraki yaşamları daha huzurlu ve mutlu olması çin bu önemli. zira onlarında burada bizim vatandaşlarımızla uyumsuzluk problemi var. Ülkelerinde daha mutlu olacaklar. Kesinlikle gönderirken zorlamıyoruz, önce ikna ediyoruz. Öyle gönderiyoruz.

Esenyurt'ta da elimizden geldiğince huzurlu ve mutlu yaşanmaları için mücadele ettik. Biz onlara zor günlerinde misafirperverliğimizi gösterdik. Bu tatil için bir gidiş değil. Gittikten sonra 5 yıl geri dönemeyecekler. Umarım bundan sonraki yaşamlarında mutlu olurlar. Kim bilir belki bir gün bizde onlara birkaç günlüğüne misafirliğe gideriz ve çaylarını içeriz. bu kötü günlerde böylece geride kalmış olur.'' şeklinde konuştu.


00:03, 07.08.2019


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500