Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ÖRNEK ALINACAK BİR YAŞAM ÖYKÜSÜ

ÖRNEK ALINACAK BİR YAŞAM ÖYKÜSÜ

 Fotoğraf

ÇALIŞTIĞI İŞ YERİNDE GENEL GÖRÜNTÜ

HABER-KAMERA; MEMET AVŞAR
Çocuk yaşta anne ve babası ayrıldığı için evin geçimini sırtlayan 16 yaşındaki Fatih Budak her yaz okul bitiminde memleketi Kahramanmaraş'tan kalkıp İstanbul'a çalışmaya geliyor.

Lise ikinci sınıfına Kahramanmaraşlı Fatih Budak, 9 yaşından beri annesi ve babasının boşanmasıyla kendisinden küçük iki kardeşiyle annesine bakmak zorunda kaldı. Budak, o gün çocukluğundan vaz geçip sorumlu bir yetişkin gibi çalışarak ailesinin geçimini en iyi şekilde üstlenmiş.

Kışın okula giderken bile hem iş bulup çalışıyor, hemde eğitim hayatına devam ediyor.

İstanbul, Esenyurt'a bir pastanede memleketi Kahramanmaraş dondurmasının satış elemanı olarak çalışan Budak, '' Annem ile babam ayrıldıktan sonra geçim sıkıntısına düştük. kendi zevkimde vaz geçtim, eve ekmek götürmek için Kahramanmaraştan istanbul'a çalışmaya geldim. benim durUmunda olanlara tavsiyem işi eziyet olarak değilde, eğlence olarak görsünler. o yüzden çalışmak güzel bir şey, zira akşamları eve giderken ellerinizde poşetlerle gitmek, başka bir şey, bu duyguyu yaşamak çok güzel bir şey.'' diye konuştu.

Fatih Budak, liseden sonra ise en büyük hayali olan askeri bir okula giderek subay olmak istiyor.


08:48, 03.07.2019


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500