Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » VALİ GÖVDESİNİ ARDAHAN İÇİN TAŞIN ALTINA KOYDU, YİNE YARANAMADI

VALİ GÖVDESİNİ ARDAHAN İÇİN TAŞIN ALTINA KOYDU, YİNE YARANAMADI

 Fotoğraf

VALİ GÖVDESİNİ ARDAHAN İÇİN TAŞIN ALTINA KOYDU, YİNE YARANAMADI

Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, hiçbir valinin cesaret edemediği Ardahanlıların yararına olan önemli bir karara imza attı.

Vali Masatlı bu yıl dışardan gelen Göçer’lere izin vermedi. Ardahan’nın bazı köylerinin hayvan sayısı fazla olmasına rağmen meraları yetersiz kalınca Vali Masatlı böyle bir kararı almak zorunda kaldı.

Ancak ne hikmetse içerde ve dışarıda valiye büyük bir tepki yağdı. Dışarıdan gelen tepkileri anladıkta içerdeki tepkileri anlayamadım. Yıllardır yaz aylarında Ardahan ’ın verimli meraları hep birilerine peşkeş çekildi.

Kimi zaman içkici, kumarbaz bir muhtarın rakı sofrasına meze oldu. Kimi zaman yüz koyun için kiralanırken bin koyunun istilasına uğradı. Kökünden koparılan otların yerine yenisi yetişmedi. Kimi zaman rantçı bir Ardahanlının fırsatçı kişiliğine maruz kaldı. Bir gram bile üretime katkısı olmayan bu şahsiyetler Tarım il müdürlüğünden kiraladıkları meraları iki üç katı bir fiyata yabancı Göçer’lere satılar.

Şimdi böylesi bir çürümüşlüğün önüne geçti diye ilin mülkü amirini eleştirmek insafsızlık değilde nedir?
Ankara’dan tutun Iğdır ‘a kadar Valiye baskı uygulanıyor. “Bu kararından vazgeç “diye.
İlin tüm STK ‘ları valinin yanında, köylü valinin yanında. Bu karara böyle bir ciddi destek var iken neden önceliğimiz Ardahan olmasın, neden bu valiye destek çıkmayalım. Amacımız üzüm yemek değil mi? Bağcıyı niye dövüyoruz.

İlk kez bir köylü çocuğu vali olmuş, köylünün halinde anlıyor ve Ardahan’a Vali olmuş. Sahip çıkmamız gerekmez mi sizcede?

Ardahan kamuoyu bir oldu Rektör Mehmet Biber’in gitmesini istedi. Bu taleplerinde de haklıydılar. Zira Ardahan Üniversitesi ciddi anlamda kan kaybediyor. Buna rağmen Rektöre sahip çıkan bir kaç cılız ses şimdi Vali Mustafa Masatlı ‘nın Ardahan ‘a kısa sürede yaptıklarına baltayla vurmaya çalışıyorlar.

El insaf beyler bu memlekete nasıl kıyabiliyorsunuz ? Mehmet Avşar/ SABAH


10:11, 21.05.2019


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500