Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » BAŞKAN CAHİT ULGAR’DAN MANİFESTO GİBİ AÇIKLAMALAR

BAŞKAN CAHİT ULGAR’DAN MANİFESTO GİBİ AÇIKLAMALAR

 Fotoğraf


BAŞKAN CAHİT ULGAR’DAN MANİFESTO GİBİ AÇIKLAMALAR
Posof Belediye Başkanı ve AK Parti ilçe belediye başkan adayı Cahit Ulgar, 31 mart yerel seçimleri öncesinde  gazetemize  önemli açıklamalarda bulundu,
İşte Başkan Ulgar’ın manifesto niteliğinde ki açıklaması;
‘’Tabi önümüzde 31 Mart 2019 yerel seçimleri var. Biz seçime bugünden değil  30 nisan 2014 dan bu yana  yapmış olduğumuz faaliyetlerle kendimizi hazır buluyoruz. O günkü talepler konusunda vatandaşa taahhüt ettiğimiz, söz verdiğimiz tüm konularda birçok plan ve projemiz var. Bunları Posof’umuzla  buluşturduk.  Posof’umuzu geliştirdik, güzelleştirdik.  İstihdam yönünden ciddi bir mesafe katlettik. Göç konusunda iyi mesafeler katlettiğimizi düşünüyoruz. Tam aksine geri dönüşler sağlamaya başladık. Hamdolsun sanayisinden hastanesine, postanesinden, hayvan pazarına, çocuk parklarından millet bahçelerine caddelerde iyileştirmelerde, sokak aydınlatmalarından, yer altı çalışmalarına, yeni mahalleden, yüksekokuldan tutun birçok konuda çok ciddi başarılar elde ettik. Durmadık yola devam dedik. Bundan sonraki süreçte de yola devam diyoruz. Çünkü biz Ak parti ailesi olarak güçlü bir aileyiz güçlü bir kadroyuz. Güçlü bir milletvekilimiz var.
ATALAY, BAKAN DEĞİL AMA BAKANLAR KADAR İŞ YAPIYOR
Milletvekilimizin unvanı  bakan  değil ama ben inanıyorum ki birkaç bakanlık kadar yetkiye sahip bir vekile sahibiz. Bunun kıymetini en iyi bilenlerden birisi Posof’tur  diye düşünüyorum. Ben bu anlamda da Posoflu hemşerilerimize de şükranlarımı sunuyorum. Çünkü biz birçok süreçten geçtik. Seçimler, darbeler başarılı bir şekilde birlik ve beraberlikle bunları atlatmış olduk ve projelerimize devam ettik.

ULGAR TÜNELİNDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK, DOĞALGAZ POSOF’A VERİLECEK

Ardahan’ın en büyük projesi olan Ulgar dağı projesi ekonomik anlamdaki birtakım kıskaçlarda uygulanmasına rağmen bu yıl faaliyetine devam edeceğini  vekilimizde açıklayacak bizde bunu gönül rahatlığıyla açıklayabiliyoruz. Gerçekten Ardahan ve Kars bölgesi büyük yatırımları aldı ama tabi bir ilçe olarak bizde bunlardan son derece nasiplendik. Önümüzdeki dönem hedeflediğimiz projelerden en büyüğü doğalgazdır. Vekilimizle de istişare ettik. Tabi doğalgaz derken sadece doğalgaz değil, doğalgazla beraber bu şehrin kanalizasyon, içme suyu, yol kaldırımının tamamının yenileneceği anlamına gelir. Yani doğalgaz projesi dediğimiz proje 4 tane ana başlıklı büyük projeden ibarettir. Biz bunu projelerimizde sadece doğalgaz olarak geçtik. Ve yine enerjiyle ilgili rüzgar ve güneş enerjisiyle ilgili bir önceki dönemden  bize taahhüt edilen ve  enerji bakanlığımızda devam eden, Avrupa kalkınma bankasıyla hibe programına dahil olduğumuz, rüzgar enerjisi  ve güneş enerjisi projemiz var. Bunun bir tanesinin bin megawattlık bir projenin tamamı hibe, bir diğerinin de proje yapımı hibe olarak Posof belediyesine sunulacaktır.

POSOF TURİZMLE  DE KALKINACAK
Tabi Posof’umuzun en önemli özelliklerinden birisi doğa güzelliği, yaban hayatın ve doğal hayatın ilan edildiği bir alan olması. Botanik zenginliğinin çok yüksek olması bize bu alanda birçok konuda çalışma fırsatı veriyor . Dolayısıyla bu doğanın tanıtılması ve doğa turizminin canlanması için  tarım ve orman bakanlığı ve milli parklar genel müdürlüğüyle hazırlamış olduğumuz projelerimiz var. Bu projelerimizi de başarılı bir şekilde devam ettireceğimizi düşünüyoruz. Çünkü bu konuda etkin olan yine bir milletvekilimiz daha var. Sayın Orhan Atalay’ın yanında bize katkı sunacak Kars milletvekilimiz sayın Yunus Kılıçta var. Ondan da bu konuda ciddi destekler alacağımızı düşünüyoruz. Dolayısıyla burasını bir turizm cenneti ve aynı zamanda doğal ürünlerini de Türkiye pazarlarında marka haline getiren bir ilçe olarak yürüyüş yolumuza devam ediyoruz.


YÖRESEL  EL SANATLARIMIZA ÖNEM VERECEĞİZ
İçi ve dışı kırmızı elmayla tescilini sağladığımız ve bundan sonraki tescil sırasında şu anda fasulyeyle beraber yolumuza devam ederken; Posof’ta  ilçe kaymakamlığımız ve ilçe halk eğitim müdürlüğümüzün katkılarıyla yeni bir ürün daha ortaya çıkarıyoruz. Posof el sanatları; taş bebek imalatını da başlatmış bulunuyoruz. Bununda tesciliyle ilgili çalışmalar devam ediyor. Dolayısıyla burada yöresel ürünler  sırada; kuşburnu  marmelatından, birçok erik çeşitinin bulunduğu bu ilçede bunları sırasıyla literatürümüze koyarak Posof’ta ki doğal ürünleri  Türkiye pazarıyla buluşturarak Posof’un doğal ürünler konusunda marka bir ilçe olmasını sağlayacağız. Hedefimiz budur.

YENİ YAPILAN HAYVAN PAZARIYLA HAYVANCILIK VE  TARIM  ŞAHA KALKACAK
Hayvancılıkla ilgili iyi bir ırkın burada olması yeni bir hayvan pazarı olması bununla ilgili farklı çalışmalarımızın devam edeceğini… Tarım anlamında bir bahçe yaptık. İçi ve dışı kırmızı elma bahçesi. 1500 fidanla buluşturduk. Şimdi sırada aynı alanda 36 tane  240 metrekarelik il tarım müdürlüğüyle başlatmış olduğumuz bir proje var . DAP’tan kaynağını alarak Posof’ta bundan sonraki süreçte özellikle domates,biber ve salatalık türleriyle ilgili hızlı bir şekilde bunu başlatacağız. DAP’tan kaynağını almak üzereyiz. Allah kısmet ederse bu yıl içerisinde 36 projeyi  Yurtbekler köyündeki Posof belediyesine ait  100 dönümlük alanın bir bölümünde bunu icra edeceğiz. Posof kendi sebzesini meyvesini  kendi  yetiştirecek. Ve buradayken tüketimini sağlayacak. Artık Antalya’dan inşallah yılın belli aylarında domates, salata , biber,  patlıcan almamayı hedefliyoruz.  En çok önem vereceğimiz konu enerji , doğalgaz,  turizm  ve turizmi burada kucaklayacak, onlara sunum anlamında bir şeyler sunabileceğimiz,  Posof’ta markalaşan  bu ürünler üzerinde Posof kaşarı,  Posof balı, Posof kuşburnusu, Posof elması,  Posof kırmızı elması Posof fasulyesi ve el sanatlarında da birçok ürünümüzün yanında tescilli bir bebek; Taşbebek dediğimiz bir bebekle buraya gelen iç veya dış turizmin geri dönüşümde buradaki yöreye katkı  sunması anlamında da bu ürünlerle buluşturacağız. Posof un kendi mısır unundan kendi pestilinden birçok ürünü yağını kaymağını balını yani tabiri caizse gelende memnun olacak dönüşümde de buradaki yerli  halkın memnun olabilmesi için bunları bu alana gelnleride bu hediyelerle buluşturmak için ciddi gayretler içerisindeyiz.

HEDEFİMİZ 2023
Hedefimiz 2023 e hazırlanan Türkiye’nin  sınırdaki ilçe olarak bütün alanlarda donanımlı kendini artık ispatlamış onurlu vakurlu yürüyüşüne devam eden bir ilçe olarak gayretlerimiz ortaya koyacağız. Tabi biz bu gücü halkımızdan ve  hükümetimize aldık., bize bu gücü veren halk desteği ve de hükümet sayesinde sahada da bunları başarıyla uygulayan bir kadro olarak yolumuza bu şekilde devam ediyoruz. Allah yolumuzu açık etsin. Posof’un bahtı açık olsun.
Botanik zenginliğin, 800 farklı türün olduğu bir ilçedeyiz.  Ama maalesef bugüne kadar hiçbir ürün üzerinde en ufak bir çalışma yapılmamış. Şimdi dönemimizde bir taraftan şehircilik bir taraf şehircilikle ilgili eksiklikleri kurumsal yapılarla ilgili eksiklikleri giderirken diğer taraftanda bunları göz ardı etmeden günümüzde ki  en büyük terör gıda terörüdür ve bunu artık görüyoruz. Dolayısıyla bizimde burada doğal olan bu ürünleri ortaya çıkartmamız bunların ekonomiye katkıda bulunması buradaki insan açısından istihdam, diğer taraftaki insan açısından da doğal bir ilaç türü gibi düşünerek bu alandaki çalışmalarımızı artırarak devam edeceğiz.

GURBETTE Kİ PODOFLU HEMŞEHRİLERİME ŞÜKRAN BORÇLUYUM
İl dışındaki Posoflularımıza her zaman olduğu gibi saygı sevgi ve hürmetlerimizi iletiyoruz. Burada yapılan bütün faaliyetlerden çok memnun olduklarınıda biliyoruz. Bizim onlara her seslenişimizde yılda 1 defa da olsa 3 günlükte olsa memleketimize sıla-i rahim yapmalarını öneriyoruz.  Onların bizim buradaki sıkıntılarımızı anladıklarını düşünüyoruz. Yılda bir defada olsa memleket ziyareti yapmalarını önemle rica ediyoruz. Kışın gelmelerini öneriyoruz . Ardahan yalnızçam daki kayak tesisi, çıldır gölü vs.. bölgesel turizm bir şekilde ayaklanıyor. Bu dönem her alanda çalışmalar var. Karsa gelen doğu ekspressi sayesinde birçok hemşerimiz bölgeye adım atıyor. Bölgenin tamamı kalkınma hamlesi ve turizm hamlesi içerisinde. Bu bölgelerin kıymeti yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Ardahan milletvekilimiz ve kars milletvekilimiz sadece Ardahan ve karsın değil aynı zamanda doğu Anadolu bölgesinin lider milletvekilleridir. Öngörüleri yüksektir. Bizde onların ilçelerinin belediye başkanlarıyız. Bu ekip bu vizyon sadece bu ilçeyi değil bir bölgeyi sırtlanmışlar bizde onlara layık olmaya ve onlardan aldığımız destekle de en güzel uygulamaları yapmaya gayret edeceğiz.

POSOF AYNI ZAMANDA BİR GÖLLER DİYARI
Posoftaki göller doğal güzellikleri çeşitli orman kriterleri, peri bacası görünümünde olan görmeye değer yerlerimiz mevcuttur. Teleferik kayak alanı offroad yamaç paraşütü çim kayağı planlamış olduğumuz alanlarımız ve önçalışma  yaptığımız fizibilite çalışmalarımız mevcuttur. Bu dönem bunları gerçekleştireceğiz.
Kafkasya’ya bağlanan bir kapının yanı başındayız. Buradaki gümrük binaları ve gümrük le ilgili ciddi bir hazırlık var. Bakanlığımızda şu anda projelerin bittiğini, daha verimli daha hızlı daha güvenli geçilebilir bir kapı haline gelmesi için 21 milyon 600 bin liralık maliyeti olan  projenin hazırlandığını biliyoruz. Yakın bir zamanda ihale edilecek.

İKİ SINIR KAPISINDAN BİR POSOF’DA
Ortak pazarın Aktaş sınır kapısı ve Posof Türkgözü  sınır kapısı çıkışlarından itibaren Aktaş köyünün az ilerisindeki birleşim noktasında bir pazarın oluşturulacağını biliyorum. Ama ne zaman faaliyete geçer bilmiyorum. Kapılarımız ne kadar modernize edilirse edilsin yereldeki ticaret erbaplarının bu konuya ehemmiyet vermesi ve bu konuyla ilgili çalışmalar geliştirmeleri gerekiyor. Devlet yolunu yapıyor tünelini yapıyor kapısını yapıyor artık işletme tamamen özel sektöre kalıyor. Burada Ardahan kadar, bu kapılarla Erzurum’un bölge ticaretinin sahibi olması ve Erzurum’unda bu konulara Ardahan, Kars ve Erzurum ticaret odalarının ortak kararlar alarak buradaki faaliyetleri yürütmesi gerekiyor. ‘’ şeklinde açıklamalrda bulundu.
MEMET AVŞAR-SABAH


06:59, 22.02.2019

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500