Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » BAŞKAN SURAL, ÇİFTÇİLERE HAYVANCILIKTA DA ÖNDERLİK YAPIYOR

BAŞKAN SURAL, ÇİFTÇİLERE HAYVANCILIKTA DA ÖNDERLİK YAPIYOR

 Fotoğraf

UKRANYADA GETİRTİĞİ  ROMANOV KOYUNLARLA ÜYELERİNE ÖNDERLİK YAPIYOR
MEMET AŞAR
WhatsApp Video 2019-02-12 at 16.57.22.mp4

Ardahan Ziraat Odası Başkanı Latif Şah Sural Ardahan’da gün geçtikçe özelikle son 15 yıldır üyelerinin koyunculuktan uzaklaştığını görünce buna bir çözüm bulmak ve üyelerine örnek teşkil etmek için Ukranya’da 50 adet Romanov ırkı koyun getirtti. Bir yılda bu koyunların sayısı   120 yi buldu.

Şahsural TRT olarak yaptığımız röportajda şunları kaydetti;

‘’son yıllarda Ardahan coğrafyasında giderek tükenme noktasına gelen koyunculuk,  Ziraat Odası olarak  bizi bir çözüme yöneltti. Bende odayı riske atmadan önce kendi paramla Ukranya’da ithalatçıların getirttiği Romanov ırkı koyunlardan geçen sene 50 adet satın aldım. Kısa bir sürede  sayıları 120 buldu. Bir yılda iki kez doğum yapıyorlar. İlk doğum 3-4, ikinci doğumda 5-6 kuzu doğuruyorlar. İnanılmaz verimli hayvanlardır ve de soğuğa karşı çok dayanıklıdırlar. Ukranya’da – 25 derece soğukta bile dışarıda otlaya biliyorlar. O yüzdende bizim coğrafyamıza kısa sürede uyum sağladılar. İlk getirttiğimizde 15- 20 kuzumuz telef oldu sonra biz işi kısa sürede kavradık artık hiç kuzumuz telef olmuyor, yakın bir zamanda sayıları 200’ü geçer diye düşünüyorum.
Ziraat odası olarak ta bu işe el atmayı düşünüyoruz, böyle bir proje üstünde çalışıyoruz. Kuracağımız çiftlikte romanov koyun üretip üyelerimize dağıtacağız. Bu coğrafya koyunculuk için çok müsait, bizim yerli sanayimiz olan hayvancılık romanov koyunlarının üretimiyle inşallah hayvancılık bölgesi konumuna gelecektir’’ şeklinde konuştu.


08:15, 07.02.2019

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500