Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » MUHTAR ADAYINDAN ÖRNEK DAVRANIŞ

MUHTAR ADAYINDAN ÖRNEK DAVRANIŞ

 Fotoğraf

 ÇOCUKLAR SOKAKTA OYNASIN DİYE KIZAK DAĞITI


Ardahan Karagöl muhtar adayı Metin Ekmekçi farkındalık yaratmak amacıyla TUTAP (Turizm ve Tanıtma Platformu) öncülüğünde başlatılan ve Sevdamız Ardahan Derneğinin katkılarıyla önemli bir kampanyaya destek vermek için Ardahanlı çocuklara kızak dağıtı.

Metin Ekmekçi, ‘TUTAP Başkanı Sn. Mehmet Avşar ve Sevdamı Ardahan Derneği Başkanı  Sn. Levent Pehlivanın  ortaklaşa başladıkları Ardahan’ı tanıtma seferberliğine bizimde küçük bir katkımız olsun istedik. Bizim ortak düşüncemiz, istiyoruz ki  çocuklar çocukluğunu sokakta yaşasınlar. Tıpkı bizim çocukluğumuzdaki gibi şimdi o oyunların çoğu unutuldu. Şimdiki nesil akşama kadar internet başında kalkmıyor. Ruh gibi yaşıyorlar bir türlü sosyaleşemiyorlar. Bu gidişata dur demek için marangoza gitim onlar için kızak yaptırdım. Sokaklarda çocuklara rastlayamıyoruz, hepsi bilgisayar başında. Kızak dağıtmak için bile çocuk bulmakta zorluk çekiyoruz, Karagöl mahallesinin muhtar adayıyım, beni bu göreve layık gördükleri taktirde mahallemizdeki yaşlı ve bakıma muhtaç insanlarımızında rahat edeceği kamelyalar ve ortak yaşam alanları oluşturacağız. İşsiz gençlerimizede iş olanakları yaratıp muhtarlığın bütün imkanlarını sonuna kadar kullanacağız.’’ Şeklinde konuştu.

TUTAP Başkanı Mehmet Avşar ise konuyla ilgili şunları kaydetti; AVŞAR, ‘’Muhtar adayımız sn. Metin Ekmekçi örnek bir davranış göstermiş hersey Ardahan için çıktığımız bu kutlu yolda oda bizimle yolla çıkmıştır. Kendisine teşekkürlerimi sunuyorum. Çocuklar çok sevindi. Gelişen teknoloji hiç kuşkusuz insan hayatını çok kolaylaştırdı. Ancak bütün bu olumlu katkılarının yanında olumsuz yanlarıda var. Bilgisayar başında ki çocukların hali içler acısı çocukluklarını yaşamadan büyümekteler. Sokaklarda çocuklara rastlamak nerde ise imkansız. Çocuklar sosyalleşemiyor, insani ilişkiler gittikçe kopma noktasına doğru kötü bir hal alıyor.
Bu yaşımızda bile çocukluğumuzu özlüyoruz. Bizi çocukluğumuza götüren işte şu anda unutulmaya yüz tutmuş o sokak oyunları. Bu gün çocuklar çocukluğunu yaşamasalar yarın çok geç olacak. Onun için bu tehlikeli gidişata bizimle birlikte dur diyen sn. Ekmekçiye çok teşekkür ediyorum.’’dedi.

Sevdamız Ardahan Derneği Başkanı Levent Pehlivan ise, ‘’Sevdamız Ardahan Derneği olarak Karagöl Mahallesi muhtar adayı sayın Metin Ekmekçi’ye teşekkür ederim. Bizde istiyoruz ki çocuklarımız bilgisayar başında kalkıp sokaklarda doyasıya oynasınlar. Böylece çocukların arkadaşlık ortamları daha güzel bir şekilde gelişmiş olur. Kar Ardahan’ın bir zenginliğidir bu zenginliği çocuklar kızaklarla kayarak yaşasınlar artık istiyoruz.’’ Şeklinde konuştu.


19:30, 01.02.2019


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500