Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ARDAHAN ÜNİVERSİTESİNDEN BÖLGE EKONOMİSİNE KATKI PROJESİ

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİNDEN BÖLGE EKONOMİSİNE KATKI PROJESİ

 Fotoğraf

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİNDEN BÖLGE EKONOMİSİNE KATKI PROJESİ

Ardahan Üniversitesi akademisyenleri tarafından yazılan ve koordinatörlüğü Ardahan Üniversitesi tarafından yürütülen ve Makedonya, Macaristan, Yunanistan ve Günay Kıbrıs’ın partner olduğu Ulusal Ajans tarafından kabul edilen Erasmus + K2 IFCHEESE ( Innovative focus on naturel mountain Herbal-flavored cheese bu protecting traditional Production method) isimli Avrupa Birliği projesinin 4. toplantısı Macaristan’da yapıldı.
Toplantıya Ardahan’dan Ardahan Üniversitesi akademisyenlerinin yanı sıra Ardahan Tarım İl Müdürlüğü’nden de katılım sağlanmıştır.

Macaristan’da yapılan toplantıda, Ardahan’da proje için genç köylü kızlarının değişik otlarla ürettiği 5 adet yeni peynir görücüye çıktı ve projeye katılan yabancı katılımcılar tarafından çok beğenildi. Yapılan toplantılarda Türkiye’den peynir ihracatı yapılabilmesi için gerekenlerde konuşuldu.

Bu proje ile bölgemizde yetişen yarpuz, kekik, ısırgan otu, yabani sarımsak gibi doğal otlar kullanılarak yeni peynir türleri ortaya çıkarmakla birlikte üretilecek olan bu peynirlerin coğrafi işaretlerinin de alınması sağlanacaktır. Aynı zamanda genç kadınlarımıza peynir üretimi, bilgisayar kullanımı ve E-ticaret eğitimi verilerektir. Proje kapsamında kurulacak olan online satış sayfası ile ürettikleri peynir ve diğer ürünler için yeni bir ticaret yolu açılmış olacaktır. Bu sayede göç oranında azalma, kadınların iş hayatına kazandırılması, süt ve süt ürünlerinde kalitenin artırılması gibi çıktılar ile bölge ekonomisine katkı sağlanacaktır.


08:15, 13.09.2018


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500