Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ORHAN ATALAY VE ORTAK AKIL

ORHAN ATALAY VE ORTAK AKIL

 Fotoğraf

Aniden kapıya dayanan seçim, gündemi öyle işgal etmiş ki, bu anı dört gözle bekleyenlerin sayılarının ne kadar fazla olduğuna şahit oluyoruz. Menfaat uğruna küs olanlar bile barıştı. Bu seçim arenasında nasıl bir menfaat elde edebilirim? Hesapları yapılmaya başlandı. Pusuda yatanların sosyal medya faresiyle yeniden buluşmaları gecikmedi.

MİLLETVEKİLİ ORHAN ATALAY İLE NEDEN ÇOK UĞRAŞIYORLAR?
‘En çokta meyve veren ağaç taşlanır.’ Misali, Atalay başkalarının küçük hesaplarına kurban edilmek istense de, Cumhuriyet tarihi boyunca Ardahan'a gelmeyen hizmetler onun döneminde gelmeye başlayınca, Ardahan halkının kadirşinaslığı bu tür safsatalara izin vermedi, bundan sonrada vermez

ilkeli duruşu ve çalışkanlığı, İslam ümmetine olan hizmetleri, hem Sn. Erdoğan nezdinde hem de İslam coğrafyasında da Orhan Atalay ismi hep büyük bir değer ifade etti.

peki ya! Sosyal medyada ki,
Fotoğraflar, videolar, snap'lar; hepsi aslında nasıl da laf kalabalığı!
Ya emoji denilen ve yüzyılın ikinci yarısında "dünyanın ortak haberleşme dili"ne dönüşecek işaretlere ne demeli?

Dün Ardahan’da buluştuğum Ankara federasyonu Ergüder Şimdi le birkaç dakika hasbıhal ettik. Şimdi, kendisiyle ilgili yapılan açıklamalara veryansın etti. Kendisine yönelik eski Ardahan Telekom müdürü Zafer Tahiroğlunun sosyal medya sayfasında gündem ile ilgili olar akta Şimdi sözlerini şöyle sürdürdü,’’ güya

Ankara'da bulunan bizler Ardahan Federasyonumuz ve buna bağlı bazı derneklerimizin
Milletvekili Orhan Atalay'ın aleyhinde bir rapor hazırlayıp AK Parti Genel Merkezine verme çalışması yaptığımız yönünde iddiada bulunanları tamamıyla kınıyorum. Bizim 24 Haziran seçimlerinde Atalay'ı istemediğimizi ve Atalay'ı neden istemediğimizi detaylı bir raporla şikayet edeceğimizi iddiasını gündeme taşımıştır, bu şahsın amacının ne olduğunu bilmiyorum. Ancak biz siyaset üstü bir sivil toplum örgütüyüz, kimse bizi siyasete çekmeye çalışmasın.’’

Kesinlikle hiçbir partinin iç işlerine karışmak gibi bir niyetlerinin olmadığını defalarca vurguladı durdu. Üstelik Orhan Atalay hakkında ise kesinlikle olumsuz bir düşünceye sahip olamadıklarını, her fırsata kendilerini taktir ettiklerini söyledi.

Şimdi Atalay yeniden aday olur mu olmaz mı? Onu bilmiyorum. Ancak bildiğim tek bir gerçek var o da Atalay’ın bu memlekete olan hizmetleri, kimse bunu inkar edemez.

Posof’tan tutun Hoçvan’a kadar bütün belde ve ilçelerin Sn. Orhan Atalay ismi üzerinde böylesine konsensüs sağlanmışken, birilerin çıkıp halkın zihnini bulandırmaya kalkışması bu memlekete ve aynı zamanda AK Partiye vurulacak en büyük darbedir.

Unutulmamalıdır ki her Ardahanlının bir ortak aklı vardır. O da Orhan Atalay’dır. Bu realiteyi göz ardı etmek, Ardahanlılara haksızlıktır. Atalay, elit olduğu kadar halktanda bir olarak kabul ediliyor. O yüzden kendinse olan ihtiyaç büyüktür. Seversin sevmezsin ancak Atalay bu memlekete lazım.

Bunu görmezde gelerek, Ardahan’da sosyal medya üzerinde günde bir vekil adayını sahaya sürmeye çalışanlar, kulaklarını başkalarına kapatmak için çıkardıkları gürültü, nasıl çıkmaz bir sokakta olduklarına tanık oluyoruz.
Dinlemek ve anlamak için bir "durmak" gerek çünkü; azıcık susup dinlemek gerek. MEMET AVŞAR


22:03, 21.04.2018


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500