Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ‘İLÇELER ARDAHAN'A SAHİP ÇIKSIN’

‘İLÇELER ARDAHAN'A SAHİP ÇIKSIN’

 Fotoğraf

Ardahan'ın beş ilçesi var beşi de Ardahan’a adeta küsmüş durumda. Ardahan'ı  ayakta tutan ise güçlü ekonomisi ile  Hoçvanın  21 pare  köyü ve düz Ardahan'ın köyleri  diyebiliriz.
Ardahan’ın 5  adet  ilçesi olmasına rağmen beşinin yüzü komşu illere dönük olması Ardahan’ı bitirme noktasına getirdi. Sebebi bilinmemekle beraber  Ardahan’da  adeta küsmüş durumdalar. Posof  yüzünü karatenize  özelikle Trabzon hayranlığı ilçede göçün soğuk yüzünü estirmekte.  Son olarak yapımına  başlanan Posof  - Artvin yolu bu ilçenin Ardahan’la bağının tamamen koparılacağından endişe ediliyor.
Çıldır İlçesinin de keza yine aynı Posof gibi bir başka komşu ile Kars eskiden beri  olan bağlılığı  bilinen bir gerçek.
Göle İçeside yine ya  Kars, yada Erzurum ile sıkı ilişkileri mevcut.  Hanak ile Damal da yine Kars yolu güzergahını kullandıklarında alış veriş için Karsa gitmeyi uygun buluyorlar. Bu beş ilçe ne hikmetse zorunlu haller dışında Ardahan şehir merkezine gelmemektedir diyen Ardahan esnafı ayakta zor kaldıklarını dile getiriyorlar. Esnaf, Hoçvanın 21 köyü olmasa Ardahan’ın köye döneceğini iddia  ediyorlar. Ardahan hayvancılığının merkezinin Hoçvan olduğunu söyleyen esnaf Ardahan’ı ayakta tutanın da yine hoçvan ve  düz Ardahan’ın köyleri olduğunu belirtiyorlar. Göle’nin ise kısmen katkısını olduğunu söyleyen var.
Ardahan’ın   en büyük ilçesi  göle Ardahan ile ekonomik ilişkiler kursa Ardahan’ı bir yıl içerisinde karsa yetişebileceğini savunan Ardahan halkı acil olarak Ardahan’ın bu kanayan yarasına özelikle STK’ların el atması gerektiğine  vurgu yapan halk il merkezi ile ilçeler arasındaki bu kopukluğun tehlikeli hal aldığını belirtiyorlar.

BÜYÜK BAYİİLİKLER BİR BİR ARDAHANLILARDAN ALINMASININ  SEBEBİ DE BUNA BAĞLANILIYOR
Bütün önemli bayiliklerin Ardahanlıların ellerinde alınarak karsa ve Erzurum’a verilmesini de buna bağlayan halk, ilçelerin kendi il esnafını değil de yabancı esnafı tercih etmeleri nedeniyle güçsüz düşen esnafın ellinde bayiliklerin alındığını savundular.
İlçelerin Ardahan’a hiçbir katma değeri yok diyen Ardahanlı esnaf,  yatırım için gelen paralar ilçelere harcanırken  ilçe de yaşayan halkın kendi illerine karşı biraz daha milliyetçi olmaları gerekir.

MİLETVEKİLLİ ORHAN  ATALAY BU İŞİN ÖNCÜSÜ OLMALI
Ardahanlı esnaflar Milletvekili Orhan Atalay’ın tüm ilçelerde ve Ardahan merkezinde sevilen bir şahsiyet olduğunu dile getirerek ilçeleri Ardahan’ın esnafıyla barıştıracak tek isim olduğunu ve böyle bir gayret için de olduğu içinde tüm taktirleri hak ettiğini savundular. İlçeleri mutlaka illerine sahip çıkarak ticaretlerini kendi illerindeki tüccarlardan yapmaları gerekir.ŞENER YILMAZ-D.GÜNEŞİ


09:33, 26.08.2016


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500