Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ARDAHAN'IN İLK RENKLİ GAZETESİ 'ARDAHAN' YAYIN HAYATINA BAŞLADI

ARDAHAN'IN İLK RENKLİ GAZETESİ 'ARDAHAN' YAYIN HAYATINA BAŞLADI

 Fotoğraf

''Değerli Ardahanlılar; Ardahan’da ben dahil gazete sahipleri maddi ve manevi sıkıntılar yaşarken, yeni bir gazetenin çıkartılması elbetteki akılcı bir iş değil.

Ancak  halkımızın Ardahan’da yerel gazetelerin renkli çıkartılmasına yönelik olan taleplerine de tepkisiz kalamazdık.

Bu yazıyı kaleme almamın sebebi siz değerli Ardahanlılara buradaki amacımızın ne olduğunun kısa bir izahını sunmaktır.

Bu gazete benim Ardahan halkına verdiğim önemin göstergesidir. Çünkü  herkes gibi Ardahanlıların da renkli bir gazetede gündemi tarafsız ve doğru bir mecrada takip etmeye hakkı vardır.

Bu yüzde şimdilik ayda bir kere çıkartmayı düşündüğümüz ‘Ardahan Gazetesi’ isimli gazetemizin ilk sayısını çıkartmış bulunmaktayız. Ardahan’ın ilk renkli gazetesi siz değerli Ardahanlı hemşerilerimin maddi ve manevi desteğiyle haklının ve hakkın yanında, tarafsız ve doğru haberlerle yoluna devam edecektir.

Bizim de kendimize göre bir duruşumuz ve tarafımız oldu şimdiye kadar  bundan sonrada aynı doğru bildiğimiz yolda devam edecektir. elbette olayları seyrettiğimiz bir penceremiz  oldu.

Misyonumuz, kimseye ne körü körüne taraf olmak ne de karşı olmaktır. En radikal yanımız, demokrasiye, insan hak ve özgürlüklerine ve haber alma özgürlüğüne bağlı olmak oldu hep.
Tek geçim şansının tarım ve hayvancılık olan bu bölge, sanayinin gelişmesiyle birlikte maalesef ekonomik olarak geri bırakıldı. Ekonominin gelişememesi zorunlu olarak sağlık, eğitim, ulaşım gibi sorunları da beraberinde getirdi. Ancak bu zorluklara rağmen zenginleşen, eğitimle bir yerlere gelen insanlar da kendi memleketlerine gereken değeri vermediler.
Zenginleşmek, kültürlenmek maalesef kişiyi aydınlatmıyor.
Bu yolculuğumuz aynı zamanda bir hesap sorma yürüyüşüdür. Köyden gelip okuluna yetişemeyen öğrencinin, Ardahan Üniversitesinin kapısından dahi içeriye alınmayan Ardahanlı  akademisyenin, ihtiyaç fazlası ürününü satamayan köylünün, siftah yapamayan esnafın, ev bulamayan üniversitelinin kısacası kendi memleketinde dışlananın, hor görülenin, mağdur edilenin sesi olacaktır.
Yeni gazetemiz tüm Ardahan ve Türkiye'mize hayırlara vesile olsun.  Allah hepinizden razı olsun.''
Memet AVŞAR
DOĞU GÜNEŞİ VE ARDAHAN GAZETESİ SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ 


13:53, 23.08.2016


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500