Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » KISIR DAĞIN EFSANESİ YAŞAMINI YİTİRDİ

KISIR DAĞIN EFSANESİ YAŞAMINI YİTİRDİ

 Fotoğraf

HOÇVAN SON DENGBEJİNİ KAYBETİ
Bir kültürü kürt dilinden yaşatan özgün folklor sanatçısı, Asker Demirbaş aynı zamanda Anadolunun yetiştirdiği sayısızca isimsiz güzel insalardan biriydi. Hiç bir zaman illegal yapıların oyununa gelmedi. Her zaman halkın içinde oldu. Halkının duygularına tercuman oldu.  Eserlerinde sevgiyi, barışı ilmek ilmek işledi. Kin ve nefret söylemlerine hiç yer vermedi.
Böylesine muhteşem bir ses kalitesine ve yoruma hiç bir sanatçıya  bu güne kadar nasip olmadı. O yüzden halk arasından son Dengbeş olarak ifade ediliyor.

Sesiyle Kısır Dağının 12 ay boyunca erimeyen karları eriten Asker Demirbaş bu sabah vefat etti.
Ardahan hoçvan  Binbaşar köyünde yaşayan ünlü dengbej asker demirbaş hayata gözlerini yumdu kısır dağı efsanesi olarak da bilinen sanatçının çok sayıda kürtçe  ve Türkçe eseri mevcut. Ney eşliğinde söylediği stranları  hoçvan da küçükten  büyüğe  herkesim de büyük bir beğeni ile dinlenir.  Türkülerinde hayatı boyunca barış ve Kardeşliği işledi. asker  demirbaş yarın öğle namazına müteakip kılınacak namaz sonrasında  Binbaşar köyünde toprağa verilecek.


12:14, 18.08.2016


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500