Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » FETO MAĞDURU KÖYLÜLERDEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A MEKTUP, ''FETOCULAR, AŞIMIZA GÖZ KOYDULAR''

FETO MAĞDURU KÖYLÜLERDEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A MEKTUP, ''FETOCULAR, AŞIMIZA GÖZ KOYDULAR''

 Fotoğraf

Köyler, arazilerinin  paralel yapıya bağlı  mera Komisyonu ve hakimlerin vasıtasıyla ellerinden alındığını iddia ettiler.  2008 yılında  çok sayıda  tapulu tarla mahkeme kararıyla hazineye devredilmişti. Çok sayda vatandaş bu yolla köyünden göç ettirilmek zorunda bırakılmıştı.   Atadan  dededen kalma arazileri mera yapan fetocu hakimler olduğunu dile getiren   Hoçvan Samanbeyli ve Taze köy halkı arazilerinin yeni den kendilerine iade  edilmesini istiyorlar. Tekrar dan  mahkemeye başvuracağını belirten  taze köyü ve Saman beyli halkı ‘’350.000 dönümlük arazimiz mera  olmuştur. Osmanlı zamanından beri bizim elimizde bulunan arazilerimiz 1990 yılında devlet tarafında tapu yapılmasına rağmen yirmi iki yıl  sonra paralel yapı  hakimleri tarafından elimizde alındığına inanıyoruz. zaten  bunun başka bir mantıksal açıklaması da olmaz. Bu iş kasıtlı olarak  yapılmış. Bu fetocular özel mülkiyetimize saldırmışlardır. Onların o zaman yargı yoluyla yaptıkları darbe niteliğindeki eylem,  bu gün kü başarısız ihanet darbesiyle hiçbir farkı yoktur. Tek farkı o zaman tapulu arazilerimizi ellerimizden alarak bunu başarmış olmalarıdır.  Şimdi biz halkımızın cumhurbaşkanı olan büyük lider Sn. Recep Tayyip Erdoğan’dan bize yardım etmesini istiyoruz. Yeniden adil bir yargılama istiyoruz. Çoluk çocuğumuzun rızkına göz koyan bu haramilerden hesap sorulsun istiyoruz. Arazilerimizi ellerimizden alan hakim ve bilirkişilerden bazılarının fetocu olduğunu öğrendik. O yüzden onların vermiş oldukları skandal kararların hiç birini de tanımıyoruz. Topraklarımız ellerimizden alındığı için şehirlere göç etmek zorunda kaldı bir kısmımız. Bir kısmımız çaresizlikte köyde kal sakta kendi köyümüzde  muhacir konumuna düştük. Bu mağduriyetimizi ancak devletimizin başı Sn. cumhurbaşkanımız giderebilir. Bu vesile ile Başkanımıza   selam ve saygılarımızı gönderiyoruz. ’dediler.

OSMANLIDAN BERİ BU ARAZİLER BİZİM MÜLKÜMÜZ

  Saman beyli köyünden Şakir Avşar  ise, ‘’Bu işte bir tuhaflık olduğunu biz o zamanlarda da sezdik.  Çünkü   asırlardır elimizde bulunan tapulu arazimizin bir şekilde hazineye bırakılmasının bir mantıksal açıklaması yoktu.  Arazilerimizin  ellerimizden alınması sebebiyle köylerimizden göç etmek zorunda kaldık, aç kaldık, susuz kaldık topraklarımız elimizde alındı. Biz  bu topraklarımızı geri almak için tekrar mahkemeye başvuracağız  kendi köyümüzde muhacir durumuna düştük .Arazimiz mera olurken dönemin valisi bile ben bu işte bir şey anlamadım diye biliyordu çünkü yılar sonra tapulu arazilerin meraya bırakılması  kadar mantık dışı  bir olay şimdiye kadar yaşanılmamıştı.  o dönemde  paralel hakimlerin bizim arazimizi mera yaptığına  biz adımız gibi eminiz, tekrar mahkemeye vermek için başvuruda bulunacağız. ’şeklinde konuştu.
Yine aynı  köyde İsmail  Avşar, ‘’bizim topraklar cumhuriyet kurulmadan önce bile elimizde idi. yani  Osmanlı'dan beri  bizim olan topraklarımız seneler sonra nasıl olur da mahkemeye verilir ve mahkemeye bizim elimizde topraklarımızı alır.   Hiçbir  anlam veremedik , çok mağdur duruma düştük, bunu yapan  Allaha şükür ki  paralel yapı   biz bunu kesinlikle böyle olduğuna eminiz. bu yüzdende Sn. Cumhurbaşkanımızdan yardım bekliyoruz.  Çünkü biz ona inanıyoruz. O büyük bir lider. Halkını seven biri, hakkımızı savunacağından emminiz. Tekrar  mahkemeye vermek için de elimizden geleni yapacağız topraklarımızı geri istiyoruz. Çünkü topraklarımız bizim geçim kaynağımız. Yoksa  köyümüzü  terk etmek zorunda kalacağız zaten akrabalarımızın çoğu da köyü terk ettiler.    Topraklarımız  olmadığı zaman köyde kalmanın bir anlamı yoktur. Çok  mağdur  duruma düştük. Bu yüzden  topraklarımızın tekrar bize iade edilmesini istiyoruz. Arazilerimin  çoğu mera yapılan  mevkide bulunuyordu.  Hepsi  de meral oldu şu anda elimde kalan  toprağım çok az sadece evimin önü birkaç dönümlük   yerim kaldı ben şu anda köyde muhacir gibi yaşıyorum. yüzlerce  dönüm arazim mera oldu .ben  arazi mi geri istiyorum.  Zaten geçimimi zor ediyordum.  Toprağımda elimden alınınca çok mağdur durumdayım.  o yüzden toprağımı geri istiyorum dedi.

ESKİ MUHTARDAN FETO İSYANI
Dönemin Samanbeyli Köyü Muhtarı Muzaffer Avşar, ‘’o dönem tuhaf bir durum  söz konusuydu. Fetocu hakimler   ile Gıda Tarım İl Müdürlüğünden bilir kişi olarak görevli olan  şahıslar birlikte çalışıyordular. Yani mahkeme kurulmadan mahkemenin sonucu beliydi. Amaç tapulu arazilerin tapularını hukuksuz bir şekilde iptal ederek vatandaşın devlete olan güvenin azaltmak ve soğutmaktı. Bende sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bir mektup göndermek istiyorum. Dönemin  muhtarı olarak ve bir feto mağduru olarak  her şeyi anlatacağım.  Bu kirli yapının mağdurlarından biri de benim, benim de yüzlerce dönüm arazim hukuksuz bir şekilde ellimde alındı.’’ Diye konuştu.
MEHMET AVŞAR


02:50, 16.08.2016


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500