Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » DEMOKRASİ MİTİNGİNDE MİLETVEKİLİ ORHAN ATALAY'A SEVGİ SELİ

DEMOKRASİ MİTİNGİNDE MİLETVEKİLİ ORHAN ATALAY'A SEVGİ SELİ

 Fotoğraf

Tüm Türkiye’de yapılan darbeye karşı  demokrasi ve şehitler mitingin bir ayağı da Ardahan’da yapıldı. Belediye başkanı Faruk Köksoy kürsüye çıkarken hiç alkış almazken, ardından kürsüye çıkan Orhan Atalay’ı gören vatandaşlar  alkış tufanı kopardılar. Coşkulu bir sevgi seliyle karşılaşan milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, konuşmasına halkı ve tarihe isimlerini altın harflerle yazdıran kahramanları selamlayarak ve anarak başladı. Atalay, özelikle kurtuluş savaşı kahramanlarında Ardahan mebusu Halit paşanın mecliste dul ve yetimlere maaş bağlanılmasını istediğini bu yüzdende bu günkü hayınlara benzeyen hayınlar tarafında katledildiğini ve yine onun silah arkadaşlarında Hilmi efendi ‘’Halit paşayı neden vurdunuz yunan tümenini esir alıp Mustafa kemale getiren o değ ilmiydi? Dediğini ve bu sözlerinden dolayı onu da bir sabah namazında dar ağcında nasıl asıldığını anlatı.

Atalay, ‘’1453'te Fatih sultan Mehmet ‘e selam olsun, 1517'ye selam olsun, selam olsun Mısır'ın fatihine canını hiç sayan yiğitlere, İstiklal marşımızı kanlarıyla yazanlara selam olsun,  1071'e selam olsun, 1187'ye Kudüs  Şehrini   haçlıların kirli ellerinden kurtaran Selahattin’e selam olsun selam olsun tarihimin yiğit komutanlarına selam olsun Özgürlüğe koşan canını hiçe Sayan yiğitlere selam olsun aziz milletime kurtuluş savaşının her bir kahramanına istiklal tarihimizi kanlarıyla yazan değerli ecdadınıza selam olsun.’’dedi. milletvekili Atalay, aynı zamanda  15 temiz 2016 tarihinin  ikinci vakayı Hayriye olduğunu belirterek  bilindiği gibi vakayı Hayriye 1825 yılında Yeniçeri ocağının Sultan II. Mahmut tarafından ortadan kaldırılması olayıdır (Hayırlı Olay). 1324 yılında kurulan Yeniçeri ocağı, 1658 yılından itibaren tüm önemini kaybetmiş ve ayaklanmaların olduğu bir yuva haline gelmişti. Yeniçeriler istemedikleri padişahı, veziri indiriyor, istediğinde öldürüyordu. Yeniçerilerin başına buyruk hareketleri halkı rahatsız ediyordu. Yeniçerilerin ilmiye sınıfına hakaret etmesi bardağı taşıran son damla olmuş, bunun üzerine ilmiye sınıfı ile halk yeniçerilere karşı birleşmişti. Bundan dolaylıda Atalay bu olayı ona benzetti.

BU ÜLKENİN CUMHURBAŞKANIN ŞAPKASINI ALIP KAÇACAĞINI SANDILAR
ATALAY, ‘’Değerli vatandaşlarım dışarda beslenen hainler zannettiler ki düdük çalındığında şapkasını alıp kaçacak bir cumhurbaşkanı var bu ülkede ama yanıldılar bu millet evine kapanıp kapıyı arkadan kapatmadı.  gördüler ki  bu ülkenin cumhurbaşkanı şapkasını alıp kaçmadı kefenini giyip halkının sokaklara çağırdı halkını meydanlara, halkını alanlara çağırdı halkın başına geçti. Halkıyla,  milletiyle  birlikte İhanetçilerle savaştı.  Bu  koca yürekli insana destek veren ve inanarak canını ortaya koyan bu millet tanklara geçit vermedi. Bu  aziz millet Her türlü saygıyı çoktandır hak ediyor. Çünkü  bu zafer sizindir. çünkü bu onur sizindir. Çünkü  bu gurur sizin  ve bu izzet sizin izzetinizdir. Sizler izzeti seçtiniz onlar ise ihaneti seçtiler.  Bu vatanı,  bu memleketti bir iç savaşın eşiğinde döndüren sizlersiniz.

Değerli kardeşlerim vekaletinizi namus olarak kabul edip,
darbe akşamı,  milletvekiliniz  olarak derhal meclise gidip Meclisi açmamız Meclisi çalıştırmamız milletimize meclisimizden seslenmemiz lazım diyerek meclise koşmuş dokuz bomba atılırken bu Kardeşiniz oradaydı. Türkiye büyük millet Meclisi ne yani kardeşiniz oradayken hamdolsun yılmadık boyun eğmedik bu alçaklara direndik.
Bu alçaklar  bu topraklara binlerce yıldır göz dikmiş insafsız avcılara hizmet etmekten zevk almışlardır.
Silahlı kuvvetlerimizin içinde Çıkan ihanet şebekeleri milletimizden öyle bir tokat yediler ki 1000 yılda geçse unutamayacaklar. Bu hainler ekmeğini yedikleri, suyunu içtikleri, bu vatana ihanet ettiler binlerce yıldır tertemiz kanlarla yoğrulmuş bu Toprakları kirlettiler bu vatana ihanet ettiler nankörlük ettiler ve her ihanetçinin mukadder  sonunu bunlarda yaşayacaklar. Bunlar  bir zillet elbisesi giydiler. Bu zillet elbisesi ömür boyu onların boynunda düşmeyecek. Bu utanç onlara kıyamete kadar yetecektir peki ne oldu değerli Ardahanlılar  bunlar bu ülkeye neden kıydılar, bu cennet vatana bu aziz millete neden kıydılar. Acaba  kendi akılları kendi başlarında mıydı? yoksa binlerce yıldır düşmanlarımız olan hainlerin maşalığını mı yaptılar. Vatan Vatan denilince Namık kemal akla gelir Namık Kemal'in güzel dizeleri akıllara gelir. Zalime  yardım eden bu dünyada en aşağılık insanlardır. İnsafsız  avcıya hizmet etmekten zevk alan aşağılık insanlar  bu topraklara binlerce yıldır göz diken  zalim avcılar vardır, bu topraklar azizdir yedi düvele karşı sarı kamışı yaşadık. Ot  değil onlar dedenin sakalı derken şair,bu topraklara ihanet etmeyi düşünmek hele hele bu toprakların havasını solumuş suyunu içmiş insanlar için asla İhanetin  affedilmez bir şey olduğunu belirtmiştir. Çanakkale’yi  Gelibolu’yu gezerken ağlamamak için zor tutarsınız kendinizi Mustafa Kemal anlatıyor ertesi gün İngilizler buraya saldırmak üzereydiler 57. alay son kez ziyaret ettim.  Dikkatimi  bir şey çekti askerler hepsi gönüllüydüler alay müftüsü kuran okuyor Kuran bir bilenler kuran okuyor bilmeyenler dua ediyor. kimi okunan Kuran'ı dinliyordu ama dikkatimi bir şey çekti çalılıkların diplerinde iç çamaşırları dikkatimi çekti herkes iç çamaşırını değiştirmişti bu neyin nesi diye sorduğumda komutanım sabah ezanıyla birlikte Rabbimize kavuşmayı ümit ediyoruz kefenlerimizi giyip tertemiz  çamaşırlarımızı giydik  ve bu anekdot tarihe damgasını vurmuştur. Sarıkamış ayrı bir trajedi ama ayrı bir kahramanlık karakışa,  tipiye, kasırga ya  aldırmadan memleket için 3000 metrelerde Allahuekber Dağları'nda düşmana karşı hücuma geçtiler. Antep’e Maraş’a, Urfa’ya saldıran Fransızlar, Polatlı'ya kadar memleketimizin işgal etmiş, Sıvasa kadar gitmişlerdi. Yedi  düvele karşı Savaşan bir milletin evlatlarıyız.  Bu  millet hiçbir zaman kendi iffetini, kendi haremin  çiğnetmemiştir. Bundan  sonrada  çiğnetmeyecektir. Yedi  düvele karşı bu zaferi kazanmış olan bu millete 15 Temmuz gecesi yapılan ihanet asla sırada bir ihanet değildir.  Türkiye büyük millet Meclisi mi tepeden bombalayan, genelkurmay başkanı esir alan, kardeşi kardeşe kırdıran, askeri polisi karşı karşıya getiren, bu hainler, en ağır şekilde cezalandırılacaklardır.

Değerli kardeşlerim yiğit Ardahanlılar vatanın ne demek olduğunu 43 yıl işgal altında  yaşamış olan sizler daha iyi bilirsiniz. Bu yüzden Ardahanlılar  düşmana  mevziileri ve Ardahan cephesi düşmana asla ve katta geçit vermedi, vermeyecek de.. birde  hainleri Âkif'in azından duyalım,  tükürün milleti arkadan vuran darbelere. Tükürün onlara tükürün, o hayasız yüzlerine tükürün, onların asla güvenilmez sözlerine demiştir. 

BATI BİZE DEMEOKRASİYİ, KALKINMAYI ÇOK GÖRÜYOR
Bu  alçaklar  kendilerine köpek olarak hizmet ettiren bu hainleri koruyamayacaklar,  Ardahan ve Türkiye  erkeç sizin maskenizi indirecektir. Demokrasiyi  kendiniz için bir nimet olarak görürsünüz, demokrasinin kendinize ait olarak gördüünüzden övünürsünüz. Ama benim milletime, benim  toplumuma demokrasiyi çok görürsünüz. Siyasi  istikrarı çok görürsünüz,  refahı, kalkınmayı, zenginliği çok görürsünüz kardeşliği birleşmeyi çok görürsünüz, bizi fakirliğe,  bizi yoksulluğa, bizi kardeş kavgasına mecbur bırakacak, sinsi emeller peşin de gece gündüz yol teptiğinizi bilmediğimizi mi sanıyorsun?  Bütün  ihanetinizi biliyoruz, o yüzden sözünüze inanmıyoruz. Darbe  üç gün sonra, beş gün sonra kınan anmanıza inanmıyoruz. İki yüzlü olduğunuzu biliyoruz bizimkiler beceremedi diye üzülüyorsunuz.  Darbe başarıya ulaşsaydı siz kazanacaksınız bu millet kaybedecekti, ama bilesiniz ki düdük çaldığında tanklar sokaklara indiğinde, Bu millet kefenlerini giydi tankın  önüne yatı. tankların üstüne çıktı ve sizin sevdanızı, hayallerinizi, sizin iştahınızı, öyle bir kursağınızda bıraktılar  ki. şimdi her kese  papaz oldunuz.

DARBE AKŞAMI ARDAHAN DESTAN YAZDI
Kardeşlerim  yiğit Ardahanlılar  21 gündür Türkiye’nin her köşesinde olduğu gibi Ardahan daha da demokrasi nöbetinde  asla ve katta yılmadı. yorulduğunu göstermedi, uykusuzluğa rağmen önce vatan dedi. Çünkü   vatanınız yoksa  canınız yoktur, vatanınız yoksa kanınız yoktur. Vatanınız yoksa  namusunuz yoktur. Hepsi  kirlenir o yüzden önce vatan vatansız kalmanın ne demek olduğunu büyük şehirlerimizde, Avrupa'da sokaklarda yatan vatansızları görerek anlarsınız. Suriyelileri,  Libyalıları görerek, Yemenlileri görerek anlarsınız. Allah hiç kimseyi vatansız bırakmasın Cenabı Allah bütün İslam ülkelerini garip bırakmasın öz vatanlarında parya kılmasın. Hele  Ardahanlılar sizi tebrik eder,  candan kutluyorum. Darbe gecesi desten yazdınız, namusunuzu çiğnetmediniz. Allah hepinizden razı olsun’ ’diyerek halkı selamladı.


13:11, 08.08.2016

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500