Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » BAŞKAN BÜYÜKKAYA: İSRAFI KESTİK, PROJELERE HIZ VERDİK

BAŞKAN BÜYÜKKAYA: İSRAFI KESTİK, PROJELERE HIZ VERDİK

 Fotoğraf

PARTİ AYIRIMI YAPMAYAN, MİLLETVEKİLİ ATALAY'DAN MEMNUNUZ
Büyükkaya, milletvekili Orhan Atalay’ında partiler üstü davrandığını parti gözetmeksizin bir  CHP’li Belediye Başkanı olarak kendisinden razı olduğunu, ne zaman Atalay’dan Hanak için bir şey istemişse severek Atalay’ın ellinde geleni yaptığını ve her konuda yardımlarınının devam ettiğini belirti. BÜYÜKKAYA, ‘’Kesinlikle Atalay’dan yana sıkıntım yok. Yatımız projelerin kabul edilmesinden Atalay’ında rolü vardır. Modern hayvan pazarı projesi kabul edildi. İlk bank müdüründe yaklaşık 300 milyonluk hibe boru desteği aldık. ’Diye belirti.

TAŞDEMİR BIRAKTIĞI BORÇLARI ÖDEDİM
Büyükkaya ‘’ ben göreve geldiğimde belediyeye ait 7  adet cep telefonu hattı vardı. Hepsini kapattım. İsraf hat safhadaydı hepsini ortada kaldırdık. Eski belediye başkanı  Taşdemir çobanın bir yılda makam aracına kullanmış olduğu 11 milyonluk mazotta  karşılık ben bir yılda 4 bin liralık mazot kullanmışım. Taşdemir çobanın  bıraktığı borçları hala ödüyorum. kömür borcunu, elektrik borcu vs. İller bankasına bir tek borcumuz var oda istihkaklarımızdan kesildiği için ödemiş oluyoruz. Üçüyüz milyonluk  yol yaptık, kültür sanat işleri yapıyoruz, kendi evladım dahi olsa israf yapanın gözünün yaşına bakmam.
Eskide belediyede para alamıyoruz diye müteahhitler belediyeye teklif sunmuyorlardı, şimdi ise iş almak için yarış halindeler. Yani hırsızlık yapmasan, tasarruf yaparsan gelir gider dengesini gözetirsen hizmet yaparsın ve işler yolunda yürür.

BOTAŞ’a 20 bin dönüm yer verdik 800 bin liralık yer verdik. 48 ailenin barınacağı bir yaşam alanı oluşacak. Buda Hanak ekonomisine yarar sağlayacaktır. Bir istasyon daha mart nisan ayında Hanak’ta kurulacak, bir istasyonda Hoçvan bölgesinde kurulacak. İki tane sınır kapımız iyi değerlendirilmeli, Kayserili Gürcistan’da bu sene milyarlar kazandığını öğrendik. Kayserili bize anlatı Gürcistan’da tonlarca cevizi getirip Türkiye de   sattığını ifade etti. Ancak Ardahanlı girişken değil iş yapmak istemiyorlar. İş kur kapılarında iş dilemekten başka bir şey yapmıyorlar.
Belediyenin 500- 600 dönümlük yeri var girişimci bekliyoruz gelsinler yatırım yapsınlar. Biz meclis kararıyla vermeye  çalışırız. Ancak ciddi girişimcileri bekliyoruz. Bizden alıp başkasına satan uyanıkları istemiyoruz.
‘Serka’ ileri arasında (i kars, ağrı, Iğdır ve Ardahan) en çok göç veren il Ardahan, öğretmen bile gelir gelmez ya eş durumda ya başka bir sebeple hemen tayinini alıp gidiyor. Devletin öncelikle Ardahan için bir acil eylem programı hazırlaması lazım. Durum gerçekten vahim.

REKTÖR, YÜKSEK OKUL İÇİN  ÖNCE SÖZ VERDİ SONRA TOPU SİYASİLERE ATTI
Biz yüksek okul için üniversiteye müracaat ettik. Önce bize söz verdiler. Sonra gerçekleşmedi. Rektör bey bu siyaset işi bu benim elimden değil, diyor, siyasi erklerin baskı yapması gerektiğini söylüyor. Ayrıca  Rektör Çıldır’da  ki kız yurdunun da  kapamak üzere olduğunu 4000 öğrenci kaydettiklerini fakat bunun  2000 binin  geri gittiğini söylüyor yani üniversitede de  durum pek iç açıcı değil.’’ Şeklinde konuştu.


02:02, 25.01.2016


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500