Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » TÜNELLER TAMAM, SIRA HAVAALANINDA

TÜNELLER TAMAM, SIRA HAVAALANINDA

 Fotoğraf

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bir takım programları kapsamında Ardahan’a geldi.

Özel uçak ‘ANA’ ile Kars Harakani Havalimanı’na giden Davutoğlu, burada ki karşılamanın ardından helikopterle Ardahan’a geldi. 25’nci Hudut Tugay Komutanlığı Anıtkale Kışlası’nda Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu’nu, Vali Ahmet Deniz, eşi Olcay Deniz, Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Tugay Komutanı Erdem Kargın, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, İl Emniyet Müdürü Selami Hüner ve İl Jandarma Komutanı Osman Yeşilöz karşıladı.
Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Ardahan mitinginde ana muhalefet partisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a yüklendi.

Başbakan Davutoğlu, Ardahan’da düzenlene mitingde halka hitap etti. Havayolu ile Kars’a gelen Davutoğlu, buradan helikopterle Ardahan’a geçti. Başbakan Davutoğlu, Kongre Caddesi PTT Meydanı’nda vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği mitingde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İl Başkanı Yusuf Demirci, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, milletvekili adayları Prof. Dr. Orhan Atalay ve Veteriner Hekim Yunus Baydar ile birlikte vatandaşları selamladı. Başbakan Davutoğlu konuşmasında şunları söyledi;

“Ardahan özgürlüğün, işgalin ne demek olduğunu bilir. Milli birlik ve beraberlik istiklal davası olduğu en önce Ardahanlılar yürür. Ardahanlılar ayrım yapanlara izin vermez. Buraya gelenler bir kesimden oy isterler. Bir başka parti etnik milliyetçilik yapar. Ardahanlı her bir kardeşimizden oy istiyoruz, gönüllerini kazanmak istiyoruz. Her bir kardeşimizin gönlüne girmek istiyoruz. Ardahan bizim serhattır. 7 Haziran’da milli iradeye sahip çıkacak mıyız? Bize her yer Türkiye diye haykıracak mıyız? Eğer AK Parti varsa cümle alem bilsin ki Ardahan tek yürek, Türkiye tek yürek.”

Kafkas barışı için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyleyen Davutoğlu, “Sandıkta size emanet. Ardahan’da ikide iki istiyoruz. Birlik için, beraberlik için ikide iki istiyoruz. Hazinemiz zenginleşti. GSMH 230 milyar dolardan 800 milyar dolara çıktı. Bu dev ayağa kalktı ve 2023’e doğru dünyanın en büyük ekonomisine doğru ilerliyor.

Şer odakları durmadılar. Serhat şehrinden bütün Kafkaslar’a can, Azerbaycan’a mesaj olarak söylüyorum. Kafkas barışı için ne gerekiyorsa yaparız. Biz herkesle tarihi konuşuruz. Hiçbir güç karşısında baş eğmeyiz. Kafkas tarihi yazılacaksa Ahıska Türkleri’ni de konuşmak gerekir. Selam olsun bütün baskılara karşı kimliğini koruyan yiğitlere. Bizde kimseye karşı zulüm veya baskı aracı olarak kullanılan bir yöntem olmamıştır. Olmayacakta” dedi.

“NEREDE BİR MAZLUM OLSA SAHİP ÇIKARIZ”

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenen Başbakan Davutoğlu, “Dün Kılıçdaroğlu yine Suriyeliler’den bahsetmiş. İşte Kafkasya’dayız. Yiğit Azeriler, can Azerbaycanlı kardeşlerimiz Kılıçdaroğlu’nun milli şefi İnönü 146 Azerili kardeşimizi Ruslara teslim etti. Mazlumları Esad rejimine teslim edelim diyorlar. Biz teslim eder miyiz. Mazlumu zalime verir miyiz. Sahip çıkarız. Allah şahit çıkarız, tarih, millet şahit nerede bir mazlum olsa sahip çıkarız. Orta Doğu’ya barış getireceğini söylüyor. Önce partine barış getir.

CHP kaç parça. Şişli Belediyesi’nde hala barışı bulamadın. Nereye barış getireceksin. Dün buraya gelmiş, Ardahan’a ne yaptılar demiş. El insaf. Ardahanlılar bilir ne yapıldığını. Bir başkası da Demirtaş. Kudüs Yahudilerin diyen. Adını ‘Hacı dedem koymuş’ diyor. Ona saygımız sonsuz. Ama ismine ihanet ediyor. Kabe’yi Taksim’le bir tutmaya kalkıştı. Geçen sene Ardahan’da demiş ki; ‘Marmaray’ı yaptılar, Ardahan’a ne yaptılar?’ Marmaray’ı da kim kullanıyor. İstanbul’da yaşayan Ardahanlılar da Marmaray’ı kullanıyorlar. Yeni bir şeyler öğrenmesi için zamana ihtiyaçları var” diye konuştu.

“ONLAR KONUŞUR, AK PARTİ YAPAR”

AK Parti iktidarları döneminde Ardahan’a yapılan hizmetleri anlatan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ardahan’da üniversite var mıydı, kim yaptı? Onlar konuşuyor, AK Parti yapıyor. 5 fakülte, 3 enstitü, 3 meslek yüksekokulu, binlerce öğrenci var. Ardahan’da üniversite yoktu. Öğrenci yurdu var mıydı? Şimdi binlerce öğrenciyi barındırıyor. Ardahan’da hiç bölünmüş yol var mıydı? Şu anda 62 kilometre bölünmüş yol var. Kim yaptı? Peki Ardahan’da doğalgaz var mıydı, kim yaptı? Bunları ne ile yaptık, milletten aldığımız güç ve hazinemizi tasarruf ile doldurarak. Organize sanayi bölgesi var mıydı, kim yaptı? Atık su arıtma tesisi var mıydı, kim yaptı? Alt alta yazın, kadre olarak Kılıçdaroğlu ve Demirtaş’a gönderin. Siz ikide iki yapın, üçüncü milletvekiliniz de benim inşallah. Başbakan olmadan önceki son yurt ziyaretimi buraya yapmıştım. Buradan Artvin’e geçtim.

Ardahan’dan geçerken aldığım enerji hala beni diri tutuyor. O günden bugüne kadar tek bir gün tatil yapmadım. Ardahan’ımızı Kafkaslar’ın, Hazar’ın, Karadeniz’in en önemli geçiş şehirlerinden biri haline getireceğiz. Emekliliğim olmaz olsa buralarda geçirirdim. Ardahan’ı Karadeniz’e Sahara Tüneli, Posof’a Ulgar Tüneli ile bağlıyoruz. Ardahan’a yaptığımız toplam yatırım 3 milyar TL. Tarım ve hayvancılık anlamında her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Ardahan tarım ve hayvancılığın merkezi olacak. Özellikle hayvancılığın. Ardahan’ın tarım ve hayvancılık konusunda tüm taleplerini yerine getireceğiz. Ardahan Belediyesi’nde kentsel dönüşüm için büyük bir hamle başlatıyoruz. Kafkasya’nın giriş kapısı olarak dünyaya tanıtacağız. Ardahan tanınacak, bilinecek. Herkes Ardahan’a saygı duyacak.”

Başbakan Davutoğlu’nun konuşması sırasında “Başbakan Ahmet Türkiye sana emanet, Başbakan Ahmet, millet sana emanet” tezahüratları atıldı.

Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle;

Milli birlik, beraberlik, özgürlük söz konusu olduğunda en önce Ardahan gelir. Ardahan'ı da Türkiye'yi de kucaklayan tek parti AK Parti'dir.

- Birileri kimlik politikaları ile Türkiye'yi ayrıştırmak isteyebilir. Onların karşısında Ardahan da Türkiye'de tek yürek.

- Türkiye'nin kaderini değiştirmek için gece gündüz çalıştık.

- Bir dev ayağa kalktı artık bu devi kimse dizi üstüne çökertemez. 2023'te dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacağız.

-Buradan tüm Kafkas ülkelerine sesleniyorum: Kafkas barışı için elimizden geleni yaparız. Hiçbir güç karşısında boyun eğmeyiz.

Bu Kılıçdaroğlu'nun milli şefi 146 azeri kardeşimizi Sovyetlere teslim etti. Bu da onun izinden gidiyor. Azerilere dönek dedirten bir fikrin temsilcisisiniz. Dün buraya gelmiş diyor ki, Ardahan'a ne yapılmış diyor? Ardahanlılar ne yapıldığını çok iyi biliyor.

Diğeri de Demirtaş hani şu Kudüs Yahudilerin diyen Demirtaş. Buna sana Selahaddin demeyeceğiz dedik. Hemen olayı başka bir yere çekmiş. Demirtaş "Selahaddin" ismine ihanet etmiştir. Taksim ile Kabe'yi kıyaslamıştır.

Hesap bilmeyen Kılıçdaroğlu diyor ki İstanbul'a Marmaray yaptılar. Ardahan'a ne yaptılar. Hey bre gafil. 70'li yıllarda kalmış solcu mantığıyla yatırımlarımıza karşı çıkıyorlar.

Ardahan'a neler mi yaptık? Ardahan'da üniversite yoktu. Doğalgaz yoktu. Kim getirdi? 62 km yol duble yolu kim yaptı? Ardahan'da su tesisi yoktu. Şimdi onu da yapıyoruz.

- Biz merhamet ve vicdan toplumunun neferleriyiz.

- Biz Ardahan'a farklı bir vizyonla bakıyoruz. Ardahan'ı Kafkaslar'ın Hazar'ın Karadeniz'in geçiş güzergahı yapacağız.

- Tarıma toplam 70 milyar TL destek verdik. Desteklediğimiz ürün sayısını 59'a çıkardık. 


09:01, 06.05.2015


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500