Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Atalayın hizmetlerini kendisine mal etti

Atalayın hizmetlerini kendisine mal etti

 Fotoğraf

AK Parti mitingi gibi coşkulu bir kalabalık bekleyen CHP’li Öğüt Ardahan’da hüsrana uğradı.

7 Haziran 2015’te yapılacak Genel Seçim öncesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ardahan Milletvekili ve milletvekili adayı Ensar Öğüt ile 2. sıra adayı Sezgin Kaya seçim startını vermek için  geldikleri Ardahan’da hüsrana uğradılar.

Öğüt ve Kaya, Çamlıçatak köyü mevkiinden itibaren kiraladıkları bir kaç araçla Ardahan’a giriş yaptılar.

Küçük bir kalabalık eşliğinde ve bu güne kadar CHP açısında görülmemiş bir hüsranla karşılaşan  milletvekili Ensar Öğüt’ün moral durumunun kötü olduğu dikkatlerden kaçmadı Milletvekili adayları,  şehir turu ile vatandaşları selamladıktan sonra, Dursun Akçam Kültür Merkezi’nde partililere  ve vatandaşlara hitap etti. Vatandaşların ilgi göstermedikleri gözlemlenen adaylar Dursun Akçam Kültür Merkez’inde seçmenlerine seslendi.

Burada konuşma yapan CHP İl Başkanı Fevzi Uygur, “Cumhuriyet Halk Partisi demek özgürlük ve emek demektir, insanca, kardeşçe, halkça yaşamak demektir. Aday adaylığı sürecinde bazı sıkıntılar oldu. Bu kavga sen ben kavgası değil, bu ülke kavgasıdır. Onun için herkes tarihi sorumluluğu bilecek ve bu mücadelede ellerini taşın altına koyacaktır. Bu tarihi bir gün ve görevdir, bundan kaçmak olmaz” dedi.

İl başkanı Fevzi Uygur’un konuşmasının ardından kürsüye çıkan CHP ikinci sıra adayı Hukukçu Sezgin Kaya ise yaptığı konuşmada, “Bu gün dargınlıkların, küskünlüklerin son bulduğu gün olması gerekiyor. Ben kendi adıma hiçbir şey istemiyorum, ben bu ülkenin gençliği adına bir şeyler istiyorum. Yaşasın sol, yaşasın sosyal demokrasi, yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi” dedi.

ÖĞÜT ŞOKTA

Daha sonra kürsüye çıkan CHP Milletvekili Ensar Öğüt’e  karşı partililerin sırtını çevirmeleri siyaset tarihinde görülmemiş bir manzara sergiledi.  Burada böyle bir moral çöküntüsünün yaratmış olduğu ruh haliyle bir konuşma yapan Öğüt’ün sık sık sesinin titremesi olayın vehametini ortaya koydu. Öğüt,  “Cumhuriyet Halk Partisini burada büyüteceğiz ve artık şunu herkes bilsin Cumhuriyet Halk Partisinin sancağını Ardahan’a 2-0 ile dikeceğiz. Bu sayede 2002’nin rövanşını alacağız. 2002 yılında kardeşim Volkan Sinan’ın milletvekilliğini  230 oyla kaybettik. Ama şimdi çok titiz davranacağız ve 2002 yılının rövanşını alıp genç bir arkadaşımızı meclise taşıyacağız ve Genel Başkanımızın dediği gibi sinmeyeceğiz, susmayacağız, korkmayacağız. Bunun için hep birlikte olağanüstü bir çaba içerisinde olacağız” dedi.
AK PARTİNİN VE ATALAYIN HİZMETLERİNİ KENDİSİNE MAL ETTİ

2011 yılında Milletvekili seçildiğinde ilk olarak Kars- Tiflis Demiryolu projesi için soru önergesi verdiğini anlatan Öğüt, “Demiryolunun Ardahan’a gelmesi için çok uğraş verdim. Çünkü bu proje sayesinde Ardahan ticaret yönünde önemi artacaktı. Neticede Kars-Tiflis Demiryolu projesi hayata geçti. Şuan Ardahan’dan demiryolu geçecek. Ancak antrepo kurulmayacak. Çıldır ilçesine antrepo kurulması için çok çaba sarf ettim. Ancak başta Kars lobisi olmak üzere çeşitli güçlerin baskın çıkmasıyla antreponun Kars’a verilmesi kararlaştırdı. Bu beni çok üzdü”  diye konuştu.

AKTAŞ SINIR KAPISINI DA KENDİSİNE MAL  ETTİ

Aktaş Sınır Kapısının açılması için 10 yıl mücadele verdiğini kaydeden Öğüt, “Önümüzdeki ay Çıldır Aktaş Sınır Kapısı hizmete açılacak. Ardahan’da ticaret artacak. Aktaş kapısının açılması için yoğun uğraş verdim. Geçmişte benim de içinde bir heyetle birlikte Azerbaycan Devlet Başkanı Sayın İlham Aliyev’i ziyaret ettik. Burada iki ülke arasında karşılıklı alışverişinde bulunduk. Aktaş Sınır Kapısı’nın açılması için Sayın Aliyev’e Gürcistan tarafındaki yolun yapılması için ricada bulundum ve şu öneri kendisine sundum. Sunduğum öneride Gürcistan’ın ekonomik sıkıntısının bulunması sebebiyle Gürcistan’a gaz veren Azerbaycan hükümetinin Zagalata şehri ile Aktaş Sınır Kapısı arasında 186 kilometrelik yolun Azerbaycan tarafından gaz ücretine karşılık yapılıp,  Türkiye ile Azerbaycan arasında karayolunun kurulması gerektiğini Sayın Aliyev’e aktardım. Sayın Aliyev de bu öneriyi çok beğendi ve talimat vererek proje çalışmasını başlattı. Bu fikir benden çıktı.Sayın Aliyev kendi lisanıyla Sayın Öğüt kardeşim gelenay (Azebaycan lisanıyla önümüzdeki ay) bu projeye başlayacağız diyerek hem bize hem Türkiye’ye hem de kendi ilçem olan Çıldır’a Azerbaycan’la karayolunun kurulması fikrine önderlik ettim. Aktaş Sınır Kapısının geç açılmasının tek sebebi Karadeniz lobisinin yoğun baskısından kaynaklandı. Ben bu sorunu TBMM’de o dönemin Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’ya ilettim. Sürekli ısrarda bulundum. Bakanı bıktırdım. Bakan’da konuyu TOBB’ a katardı. Hiç unutmuyorum Bir gece Sayın Rıfat Hisarcıkoğlu beni arayarak, Sayın Öğüt, sana söz veriyorum Bakan’ı rahat bırak. Bu kapıyı açacağız bu inşaatı başlatacağız deyip bana müjde verdi.

Benim için çok anlamlı ve hayatım boyunca unutamayacağım bir mutluluk yaşattı. Çıldır Aktaş Sınır Kapısının önemi çok büyüktür. Önümüzdeki mayıs ayında açılışı gerçekleşecektir. Bu kapı dört ülkeye açılacak Türkiye’nin en büyük 3. Sınır Kapısıdır. Doğu kapısının kapalı olması nedeniyle zengin Ermeni iş adamları bu kapıyı kullanarak ticaretin gelişmesine Çıldır’ın kalkınmasına Ardahan’ın gelişmesine katkı sağlayacaktır. Ben üzerime düşeni yaptım. Ardahanlılara söz vermiştim bu kapıyı açmadan siyaseti bırakmayacağım demiştim. Şimdi kapı açılıyor. “ açıklamasında bulundu

İthal hayvancılığın durdurulması için her türlü eylemi yaptığını kaydeden Öğüt sözlerinin devamında şunları söyledi:  “ Durumu protesto etmek meclise tosun götürdüm. Çünkü ithal hayvancılık köylüyü bitirecekti. Bunun önüne geçtim. Gerçekleştirdiğim eylemlerin ardından ithal hayvancılık durdu. Köylünün hayvanı para etmeye başladı. Meclis Başkanına eğer ithal hayvancılığı durduramazsanız meclise 10 tosun getireceğim dedim. Sütün değer kazanması için yine meclise hem soru önergesi verdim hem de süt eylemi gerçekleştirdim. Ilgar Dağı tüneli ve Sahara tüneli için yüzlerce soru önergesi verdim. En nihayetinde gelecek yıl bu iki tünelin yapımı bitecek.  Posof Türkgözü Sınır kapısı canlanacak,, Şavşat Ardahan’a bağlanacak. “

SEÇİLEMEYECEĞİNİ ANLAYAN ÖĞÜT, ‘’SON KEZ ADAYIM ‘’DEDİ

“ Bir dönem daha milletvekili olup siyasi kariyerimi Ardahan sorunları adına zirvede bırakmak istiyorum” diyen Öğüt, “ Bundan sonra aday olmayacağım. Son kez aday oluyorum. 4 yıl sonra aday olacak arkadaşla Ardahan’a gelip seçim çalışmalarına destekte bulunacağım. Bu parti için çalışan aday için her zaman referans olacağım. Ben Ardahanlılar mecliste hep onurlu bir şekilde temsil ettim. Hiçbir zaman kimsenin başını önüne eğdirmedim. Hiçbirinizin tasvip etmediği bir olayın içinde yer almadım. Meclise şuan kadar 12 bin 500 kez soru önergesi verdim. Meclis kürsüsünde 714 defa Ardahan dedim. Her şeyi Ardahan için yaptım. CHP İktidarında her şey daha güzel olacak.”dedi.


06:55, 21.04.2015


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500