Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » AK PARTİ'DE SEVİNÇ, CHP'DE HÜZÜN VAR

AK PARTİ'DE SEVİNÇ, CHP'DE HÜZÜN VAR

 Fotoğraf

MEZARDA EMEKLİLİK EN ÇOK ÖĞÜT’E YARADI

Siyasette renkli bir sima olmayı fazlasıyla abartan mevcut ve daim milletvekilimiz Ensar Öğüt, bu durumun bir alay konusu haline geldiğini göremiyor olmalı ki, popülist siyaset tarzına her gün yeni figürler ekliyor. Meclise tezek götürmesi, kurbanlık koç defileleri ve en son hatırladığımız kürsüde pişmiş kelle servisi… Sol iddiasına sahip, ülkenin gelmiş geçmiş en kafatasçı adamlarını aday yaparak adı konulmamış açılımlara sürekli imza atan bir partinin Kamer Genç’ten sonraki en renkli vekiline sahip Ardahan, başka da hiçbir şeye sahip olmadığı kadar. Öğüt, CHP’ye, adeta soruları çalınmış KPSS ile atanmış gibi. Adam nasıl bir puan almışsa birinci sıradaki yerini sürekli koruyor ve eğer Haziran’a kadar vadesi dolarsa ahir hayatında emekliliği tadamadan göçüp gidecek. Ama biz kendisine uzun ömürler diliyoruz. Dileriz bir an önce bu çalışma(!) hırsından vazgeçer de emekliye ayrılır; bahçesinde ekolojik tarım yaparak zamanını torunlarıyla geçirir. Yoksa bu dönem HDP kendisini zorunlu emekliliğe sevk edecek. Kendisi de malum hacı oldu, bizden daha iyi bilir: “Her şerde bir hayır, her hayırda bir şer var.”

HDP’NİN KORKTUĞU BAŞINA GELDİ

Daha önce belirttiğimiz gibi HDP’nin Ardahan’daki tek rakibi Orhan Atalay! Birilerinin sürekli halkın algılarıyla oynamasına bakmayın. Bu toplum mühendisliği yeteneği öyle dâhiyane bir meziyet de değil. Bu yetenek, farkında olmadan kazanılmış, ilkel genlerden süre gelen bir şark kurnazlığıdır. Azıcık siyaset bilgisi olan biri, yaşadığı yerin dengelerini öyle şark kurnazlığına başvurmadan daha iyi çözümleyebilir. Olay şu, Ardahan’ın gelmiş geçmiş en demokrat ve en aydın vekili Orhan Atalay. HDP de demokrasi ve aydınlanma iddiasında olan bir parti olduğuna göre, vadesi dolmuş Ensar Öğüt’ü ya da patron çıldırmış kampanyalarıyla oy satın alan Saffet Kaya’yı rakip görmez herhalde. Öyle artık sağ taban, sol taban diye bir ayrım da kalmadı. Herkes her kesimde oy alabilecek durumda… Halkı, Gölelisi, Hoçvanlısı, Çıldırlısı diye ayırmak da artık karşılık bulmuyor. Atalay, önceki seçimde de görüldü ki, her ilçeden oy alabilen birisi. Hiçbir adayda olmayan meziyetlere sahip...
ORTAMLARDA CHP’YE OY VERDİK DİYECEKLER
İşte buraya yazıyoruz, bırakın CHP tabanını, yönetiminde yer almış ve halen yer alanların yarısı HDP’ye oy verecek. Tam olarak sayı veriyoruz, CHP’nin yarısı HDP’ye oy verecek. Durum tersine dönecek ortamlarda CHP’ye verdik diyecekler ama gerçekte HDP’ye oy verecekler. Burada Taşkın Aktaş faktöründen çok, HDP’nin  siyasal çizgisi ve muhalefet anlayışı etkili olacak. Çünkü halk, yıllardır AK PARTİ iktidarını besleyen CHP muhalefetine karşın, HDP’nin karar verici ve karar değiştirici bir muhalefet yaptığına inanıyor. HDP için sadece vekil çıkarmak yetmiyor. Ayrıca AK PARTİ’ye kaptırdığı Kürt oylarını da almak istiyor. İşte bu yüzden en güçlü rakibi Orhan Atalay! Çünkü karşısında bir bakan adayı var. Çünkü Damal’dan Hanak’tan oy almak, Atalay’ın tabanından oy almaktan daha kolay! Çünkü halk, yıllardır özlemini çektiği vekile Atalay sayesinde kavuştu.

DAVUTOĞLU HANGİ MÜJDEYİ VERECEK?

Seçim sürecine girdik artık! Bu sürecin en heyecan verici gelişmeleri şüphesiz genel başkanların mitingleri olacak. Gözümüz seçimi kazanacak muhtemel iki partinin genel başkanlarının yoluna kilitlenmiş durumda. Büyük ihtimalle HDP yine hem Göle’de hem de il merkezinde miting yapacak. Öte taraftan başbakan Davutoğlu’nun da Ardahan’a geleceği nerdeyse kesin gibi. Ancak Davutoğlu’nun gelişi sıradan bir ziyaretin ötesinde Ardahan için tarihi anlama gelecek mesajları da beraberinde getirecek. Seçim sürecinde açıkça söylenmesi beklenmez ama başbakan sözlerinin arasında üstü kapalı bir ilki ima edecek. Konuştuğunda göreceğiz, Ardahan’ı gelecek dönemde bir bakan temsil edecek. Ankara kulislerinde yeni kabinede Atalay’ın ismi sıkça geçiyor. Ardahan’da iki vekil çıkarmayı hedefleyen AK PARTİ’nin seçim vaadinin bu olduğu konuşuluyor.       


02:58, 08.04.2015


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500