Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » 1- İl’den Sonra 3 İlçe’mize de Modern Hayvan Pazarları Kuruluyor

1- İl’den Sonra 3 İlçe’mize de Modern Hayvan Pazarları Kuruluyor

 Fotoğraf

Atalay, ilki Ardahan’da yapılan ve yakında açılacak olan modern hayvan pazarından sonra şimdi de Posof, Göle ve Çıldır ilçelerimizde de birer adet modern hayvan pazarı yapılacağı müjdesini verdi. Posof’a DAKAK, Göle ve Çıldır’a ise DAP (Doğu Anadolu Kalkınma Projesi) tarafından yapılacak pazarlar 2015 yatırım programına alınmış. Modern hayvan hayvan pazarlarının yapımına bu yıl başlanacağı bilgisini veren Atalay, temel kalkınma dinamiğimizi oluşturan hayvancılığın modernize edilmesi yolunda uygulanmakta olan projelerin yanı sıra modern hayvan pazarlarının da önemli bir yer tuttuğunu söyledi.

2- Artık Köylerimizin de Çöpleri Toplanacak

Atalay’ın ikinci müjdesi ise köylerimize konulacak olan çöp konteynleri ile onları toplayacak çöp kamyonlarıyla ilgilidir. Konuyla ilgili bilgi veren Ardahan Ak Parti Milletvekilimiz endüstri ve sanayi devrimlerinden bu yana hızla kirletilen ve tüketilen gezegenimizi bekleyen tehlike tüm dünyada çevreye ilişkin artan bir ilgi ve bilinç yaratmıştır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mız bu kapsamda çöplerin sağlıklı şekilde toplanması ve ekonomiye geri kazandırılması yolunda önemli projeler  uygulamaktadır. 2014 yılı içinde il ve ilçelerimize kazandırdığımız yeter sayıda çöp konteynleri ile çöp toplama aracından sonra şimdi de köylerimizin de çöplerini toplamak istiyoruz. Bunun için yarın Ankara’da yapılacak dağıtım töreniyle Ardahan Özel İdaresi emrine 3 adet çöp kamyoneti ile 150 adet çöp konteyneri verileceğini söyleyen Atalay, ‘Hedefimiz köylerimizi de şehir kalitesinde yaşanır kılmaktır’ dedi.


 


05:41, 31.03.2015


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500