Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » HDP’NİN TEK RAKİBİ ATALAY’A KARŞI ALEVİ KADIN ADAY

HDP’NİN TEK RAKİBİ ATALAY’A KARŞI ALEVİ KADIN ADAY

 Fotoğraf


Aday belirleme sürecinin giderek netleşmeye doğru ilerlediği bu günlerde kulis haberleri de giderek yayılmaya başladı. Özellikle bu dönemde parti olarak seçime girmeye karar veren HDP, adaylık sürecinde ince eleyip sık dokuyor. Ülke genelinde bazı yerlerde kimlerin aday olacağı neredeyse kesin gibi; Sırrı Süreyya Önder’in Ankara’da, Demirtaş’ın İstanbul’da ve Dengir Mir Mehmet Fırat’ın Mersin’de aday olacağı kesin. Ancak HDP’nin ilk kez vekil çıkarmayı hedeflediği, kritik iller olarak belirlediği bazı iller var ki, bu illerde her an sürprizler yaşanabilir. Bu illerin ortak özellikleri ise önceki seçimlerde, partinin vekil çıkarmak için il barajının sınırında kalmış olmasıdır. Kısacası HDP, Türkiye barajını geçmek için öncelikle bu illerin barajını geçmeyi hedefliyor. 

Atalay Bakan mı Olacak? 

Bu illerinden bazıları, Ardahan, Erzurum, Malatya, Adıyaman, Maraş, Gaziantep, Elazığ ve Antalya… Gelen kulis haberlerindeki izlenim Ardahan için Alevi kontenjanın olduğu yönünde. Ancak HDP’nin en önemli sapmalarından birisi, Ardahan’da tüm partilerin aday adaylarının içerisinde kendisi için en güçlü rakip olarak Orhan Atalay’ı görmesidir. Çünkü adaylığı neredeyse kesin olarak görülen Atalay’ın Kürt demokratlar içerisinde saygın bir yeri var. Öte taraftan Atalay’ın yeni hükümet  içerisinde bakanlık düzeyinde daha aktif roller alacağına yönelik temayüller propaganda gücünü artıracak bir etken. Yine Atalay’ın yeni parlamentoda çözüm süreci çalışmalarına daha aktif görevler üstleneceği söyleniyor. Bu nedenle HDP bir yandan elindeki Kürt oylarını koruyacak, bir yandan da CHP tabanındaki Alevi-Sol oyları alabilecek bir aday profiliyle Ardahan’da seçime girmek istiyor.

Hoçvan’a Kontenjan Yok!

HDP mevcut aday adaylarının çoğunun parti geleneğinden gelmeyen kişiler olmasından rahatsız. Henüz netleşmemekle beraber gelen bilgiler arasında Ardahan’da birinci sırada bir kadın adayın olabileceği yönünde. Bunun için en çok konuşulan adayların başında Alevi sanatçı Pınar Aydınlar’ın ismi geçmektedir. Pınar Aydınlar, halk müziği sanatçısı Arif Sağ’ın oğlu sanatçı Tolga Sağ’ın eski eşi; daha önce Sırrı Süreyya Önder’le birlikte HDP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Eşbakan adayı olmuştu. HDP Aydınlar’la birlikte hem Göle ve Damal’daki Alevilerden hem de CHP tabanındaki kararsız Sol oyları almayı hedefliyor. Sağ ve merkez oyların AK PARTİYE bir vekil kazandıracağını düşünen HDP ikinci vekil hakkını CHP’nin elinden almak istiyor. Ardahan’daki Sol kitlenin partisi olmaya çalışan HDP, bu aritmetiği ancak Kürt oylarını Atalay’a kaptırmamakla mümkün olacağını düşünüyor. Bu nedenle HDP’nin ikinci sıra adayı ise büyük ihtimalle Atalay’ın memleketi Göle’den olacak. HDP, Atalay’ı tek rakip olarak gördüğü için ikinci sıra adayına da birinci sıradaki aday kadar önem veriyor. Yani anlaşılan bu dönem HDP, Ardahan’daki en güçlü kalesi olan Hoçvan’dan aday göstermeyecek.  
   


09:22, 30.03.2015

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500