Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » DAĞ DOĞUMU BİR SU AKLIĞIN DA BİR VEKİL ORHAN ATALAY!

DAĞ DOĞUMU BİR SU AKLIĞIN DA BİR VEKİL ORHAN ATALAY!

 Fotoğraf

Bu gün gelinen süreçte Ardahan'ın zorlu bir yeniye evrildiği bahar mevsimin de Kimlerin Millet Vekili olacağı zorlu yolda her türlü karalamaya rağmen düşünden. umudundan ve gösterişten uzak bir bilim adamı Prof.Dr. Orhan Atalayın yürüyüşü sürüyor.

Hem de Ardahan maviliğini anlından öperken kızılgedik dağların da, önünü İlgar dağına çevirerek, bize özgü kardelen inceliğinde sözleri ve tarihi bilinci ile halkından yana yüreğiyle dağ doğumu yayla sular aklığın da akıp gidiyor çocuklarımızın geleceğine..

hiç bir annenin göz yaşları yaşamdan daha değerli değildir diyerek Barışa akıyor Kura nehrinin Hazara durgunca akan yanıyla.
İncelik, Gül ve şiir tadında yürek duygusu ile tarihin haksızlıkları ile yüzleşmek ve halallaşmak adına..
Onu kucaklayan toplumun sessiz çoğunluğu '' o konuşunca içimiz  de dağ suları uyanıyor Dağ kokumu bahar rüzgarı gibi!..'' Ben de kendi kendime gel de yazma diyorum bugunu halkın umutlarını yarına taşıyacak bu tarihsel sorumluğu gelecek adına taşımak anlamında yarınki bebelerin oyunların da barışı. kardeşliği ve kardeşçe paylaşmanın duygusunu!.. Ve onun ''Birlikte yaşamak'' Kitaplarını okumak ve anlamına varmak..

Neye yeğelenmez ki!
Bu bahar akşamında baba evinin kapısın da oturup amansız yol vermez Kızılgedik dağlarına gözümü dikerek Heraodotun Antep'ın bir limanın da inerek Babılın asma bahçeleri ve kulelerini görmek için Mezopotanyaya geldiği o tarihi yolcuğun da aynı zaman da bir doğa gezgincisi olması merakıyla kendini adamış bir kişiliği düşünmek!
ve neden derse desin halkın sessiz çoğunluğunun gönlün de taht kurmuş onları sesi olmuş bir kişiliğin mücadelesi kendi kültürel birikimi ve becerileriyle halkın umudunu hayata geğirerek onların sesi olacak umuduyla,


11:13, 25.03.2015


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500