Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » CHP'DE ARPAÇ FARKI

CHP'DE ARPAÇ FARKI

 Fotoğraf

Batı Avrupa, Latin Amerika ve Kanada'daki sosyal demokrat partilerin seçim başarısında 'eşitlik, özgürlük, hukukun üstünlüğü ve sosyal adalet' gibi konuları parti programlarına etkili biçimde dahil etmelerinin önemli rol oynadığını belirtmek isterim. Türkiye'de ise CHP'nin bu konuları parti programına yansıtıp kamuoyuna taşıması gerekir. Bunun bilincinde olan Ardahan’ın yerli halkından olan, Ardahan ekonomisini ayakta tutan bir isim olan Sabri Arpaç CHP’den aday adayı olması Ardahan halkını heyecanlandırdı. Zira Arpaç, Ardahanlının kara gün dostu olduğunu her Ardahanlının fikrinde ve gönlünde yer edinmiş bir gerçektir.

Öte yanda Ardahan halkının mevcut milletvekili Ensar Öğüt’en kurtulmak için nasıl feryat ettikleri biliyoruz. Öğütün tutarsız politikaları, hem Öğüt’ü, hem de Ardahan halkını sürekli zor durumda bırakması, sn. Kılıçdaroğlunun dikkatinde kaçtığına inanmak istemem doğrusu, yoksa Öğütün yeniden aday gösterilmesi demek  Ardahan’da bundan sonra Chp’nin bir daha geri gelmemek üzere ilelebet gitmesi demektir. Kılıçdaroğlunun Chp’nin kalesi Ardahan’ı seçmenin nazarında tamamen bitmiş  birine kurban edeceğini sanmıyorum.

Onun için Chp Ardahan kalesini sağlamlaştırmak istiyorsa, bilgisiyle donanımıyla, Ardahan’ın yerli sanayisi hayvancılığa olan desteğiyle bulunmaz bir aday olan Ardahanlıların çok değer verdikleri bir sima olan Sabri Arpaç’ı değerlendireceğine inanıyorum. Zira chp içinde çok sayıda cevherlerin varlığı bilinen bir gerçek. Ya Chp bu cevherlerine sahip çıkıp geçmişte yaptığı hatalardan ders alacak Arpaç gibilerini aday gösterecek, ya da efendim inekler merada özgür dolansında, bunların sütünü içen halk belki o zaman zeki olur chp’ye oy verir, ya da kılıçdar oğlu peygamber soyundadır’ gibi  tıraji  komik söylemlerle halk nazarında bir karşılığı olmayan böyle politikalarla  Akp’nin değirmenine su taşıyan Ensar öğüt gibi  vekilleriyle devam ederek kendi sonunu hazırlayacak

Türkiye'de demokrasinin konsolide edilmesi ve siyasal yaşamda çoğulcu yapının oluşumu açısından iktidara talip, etkili ve güçlü bir ana muhalefete her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır. Bu bağlamda CHP etkili bir ana muhalefet partisi olması ve gelecek seçimlerde iktidara güçlü aday olması için partinin siyasal felsefesinde yeni bir paradigmaya ihtiyaç duyulmaktadır. Türkiye'de ise CHP'nin bu alanları parti programına yeterince yansıtamadığı veya kamuoyuna taşıyamadığı görülmektedir. Ayrıca CHP'nin önerdiği politikalar, sadece merkez sol kesime hitap etmemeli, bunun yanında iktidarı amaçlayan bir kitle partisi olarak seçmen profilini daha fazla genişletmeye ihtiyaç duymalıdır. Bu bağlamda bulunmaz bir aday konumunda ki Arpaç’ı CHP'nin değerlendireceğine eminim.
Kısacası CHP  kitlelere politikalarını aktarabilmesi ve seçmen profilini genişletebilmesi için yazılı ve görsel kitle iletişim araçlarını etkin kullanması ve sevilmeyen adayları ayıklama zamanı geldiğini görmesi lazım.


06:21, 18.03.2015


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500