Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » HDP, ÖZGECAN İÇİN YÜRÜDÜ

HDP, ÖZGECAN İÇİN YÜRÜDÜ

 Fotoğraf


Ardahan Halkların Demokrat Partisi bugün düzenlediği basın açıklamasında, ilk önce Mersin’de üniversite öğrencisi olan Özgecan Arslan’ın öldürülmesiyle ilgili basın açıklaması yaptılar.

Parti önünde toplanan HDP’li gurup, Özgecen adına slogan attıktan sonra basın açıklamasını okudular. Basın açıklamasını okuyan Ardahan HDP İl Başkanı Ergün Koç sözlerine, Mersin’de hunharca katledilen Özgecan’ın iktidarın anlayışı demesi dikkat çekti.
Başkan Koç’un yaptığı açıklama;  “Mersin Tarsus Hattında evine gitmekte olan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan bindiği aracın erkek egemen barbar tarafından bıçaklanarak öldürülüp, benzin dökülerek yakılmasını lanetliyor. Buna sessiz kalan iktidar anlayışını şiddetle protesto ediyoruz" dedi
.
Ardahan HDP İl Başkanı Ergün Koç sözlerine şöyle devam etti, "Kürt halkının kara günü olan 15 Şubat’ı ve bugünün mimarları olan uluslar arası güçler ile bölge işbirlikçilerini 15 Şubat’ın 16. yılında bir kez daha lanetliyoruz.
Kürt Özgürlük Hareketi ve Önderliğinin bölge halklarının geleceğinin inşası çözümlemelerinden, kendi sömürü düzenlerinin son bulacağını gören Dünya egemen güçleri, bölge devletleri ve yerli işbirlikçilerinin komplosu ile Türkiye’ye teslim edilen Sayın Öcalan’ın esareti üzerinden tam on altı yıl geçti.
On altı yıllık esaret süresince tüm çabasını barış, kardeşlik ve eşitlik için kullanan Sayın Öcalan, bu kirli komployu İmralı’da boşa çıkararak, bugün devlet ile barış ve çözüm süreci görüşmelerini yürütmektedir. Bugün her kesim Sayın Öcalan’dan sorunun çözümü için sunacağı katkıyı dört gözle beklemektedir.
Önderliğinin özgürlüğünü kendi özgürlüğü olarak bilen Kürt halkı da önderliğine sahip çıkmış, her alanda demokratik mücadelesini yükselterek uluslararası komployu defalarca boşa çıkarmıştır. Ama komplo teorileri ile bilinen bu güçler komplo kurmaktan bıkmamış en son olarak Ortaçağ kalıntısı barbarlardan oluşturdukları canavarlaştırdıkları teröristlerle Rojava devrimine saldırmışlardır. Kürt halkı yekpare olarak bu barbarlara direnmiş, Dünya ‘da eşi görülmeyen bu onurlu direnişin zaferle taçlanmasıyla egemen güçlerin komplolarının önderliğimizin çizgisinde yürüyen halkımız tarafından her zaman boşa çıkarılacağı bir kez daha dost ve düşman bütün dünyaya gösterilmiştir.
Önderliğinin özgürlüğünün kendi özgürlüğü olduğu bilinciyle, Kürt halkı ve dostları “Öcalan’a Özgürlük İmza Kampanyası” ile on milyon üç yüz yirmi sekiz bin imza toplayarak bu kirli komployu bir kez daha yerle bir etmiş, önderliğine sahip çıktığını bütün dünyaya bir kez daha duyurmuştur.
On milyon üç yüz yirmi sekiz bin insanın özgür olmasını isteyen bu insanlara rağmen, bütün hayatını bu ülkede barış ve kardeşliğin sağlanması için kullanan Sayın Öcalan’ın hala esaret altında tutulmasının hiçbir politik ve hukuki açıklanması kabul edilemez.
Daha dün süreçle ilgili olarak “Baharda güzel gelişmeler olacak” diyen Sayın Başbakan’a buradan sesleniyoruz. Eğer söylediklerinizde samimi iseniz, o zaman güzel gelişmelerin olmasında taraf olan Sayın Öcalan’ın esaretine son vermelisiniz ki birlikte güzel şeyler yapılabilsin. Daha fazla sürece katkı sunabilsin. Yok eğer yeni bir komplo üretiyorsanız bunun da çok iyi bilinmesini istiyoruz ki düşündüğünüz komplolar da Kürt halkı ve önderliği tarafından boşa çıkarılacaktır.
Bir kez daha komplocu yaklaşımları kınıyor, 1915 yılının Sayın Öcalan ve Kürt halkının özgürlük yılı olması dileğiyle hepinizi selamlıyorum” dedi.
HDP ARDAHAN İL ÖRGÜTÜ


05:30, 16.02.2015


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500