Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ARDAHAN’DA YAŞAMAK

ARDAHAN’DA YAŞAMAK

 Fotoğraf


Genelde il dışında memur olarak Ardahan’a atanmış olanlarla yaptığımız söyleşilerde, memurların yüzde 90 gibi bir kısmı sosyal hayatın yokluğunda şikayet ederken, yüzde ellisi soğuk havalarda, yüzde yetmişi hayat pahalılığında şikayet etmekte olduğuna şahit olduk.
Ardahan’da çalışma koşuların elverişli olması ise memurların tek telseli noktası.
Bir  kamu kuruluşunda çalışan N.D
‘’kaloriferli evler çok çok pahalı, şehirde sosyal hiçbir şey yok internet cafe bile çok az ki orada da sıra gelmiyor..hiçte iç açıcı bir yer değil kısacası ama yinede buraya atanan memur arkadaşlara hayırlı olsun ne diyeyim..’’
Ardahan’da vatani görevini yapan C. A  ise;
Ben  askerliğimi Ardahan merkezde yapıyorum ( 1 ay önce  geldim).

Hayatımda gördüğüm en berbat yer :(üzgünüm ama öyle.

Ev sıkıntısı var. Şehir merkezindeki kaloriferli evler cok pahalı. Örneğin benim  komutanım merkezde oturuyor kaloriferli ev kirası 650 lira .Ayrıca güneşin üşüdüğü yer olaraktan bilinen bir şehir. Alışveriş imkanları çok sınırlı. Saçma sapan bir üniversitesi var. Bolca asker olduğundan ötürü 8-9 tane internet kafesi ve restorandı var.Başkada bir şeyi yok . Ardahan’ın neyini seveyim bilmiyorum ki, iyi bir yanı keşke olsaydı da bizde sevebilseydik, Maalesef yok.’’ diye duygularını ifade etti.
Nişanlısından dolayı sık sık Ardahan’a gelen Y.E,  de;
Nişanlımdan  dolayı fırsat buldukça gelirim şehir güvenli bir yer ama sosyal faaliyet sıfır bir kaç kafe var o kadar birde ev sıkıntısı vardı gerçi 2.tok iler yapıldı ev açısından biraz rahatladı ama şehir çok küçük.  Allah  burada yaşayanların yardımcısı olsun.’’dedi.
Ardahan’da yine askerlik yapan başka bir asker ise;
Ardahan’da yaşamak zor bende askerliğimi burada yapmak zorunda kaldığım için çok şansızım. şahsen Arda hanı bana bedava  verseler burada yaşamam o derece..
Liste  uzayıp gidiyor kimsede olumlu bir yanıt alamıyoruz.
hepsinin de ortak payda da buluşması ise düşündürücü.
sosyal yaşamın olmayışı, iklim, pahalılık, üniversite ve diğer problemler memurun, Ardahan’a dışarıda gelenlerin en başta gelen problemleri.


09:50, 26.01.2015


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500