Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » HALK EĞİTİMİ TÜRKİYEDE NE DURUMDA - ARDAHAN’DA NE DURUMDA

HALK EĞİTİMİ TÜRKİYEDE NE DURUMDA - ARDAHAN’DA NE DURUMDA

 Fotoğraf

Yaşadığımız yüzyılda hızla değişen dünyada başarılı olabilmek, gelişen teknolojiye,
yeniliklere ayak uydurabilmek için bilgiye ulaşmak ve bilgiyi sürekli yenilemek çok önemli
bir hale gelmiştir. Yaşam boyu öğrenme, adalet, eşitlik, haklar gibi değerlerin yanı sıra
çevreye duyarlılık ve geleneklere saygı bilincinin geliştirilmesinde önemli bir rol
oynamaktadır. Bu nedenlerle toplumda yaşam boyu öğrenme bilincini geliştirmek ve her
yaştan her kesime yönelik eğitim olanakları sağlamak görevini üstlenen sürekli eğitim
merkezlerinin sorumluluğu da gün geçtikçe artmaktadır.

Türkiye’den Yaygın eğitim, örgün eğitimin yanında ve dışındaki tüm düzenli eğitim faaliyetleri olup, hayat boyu öğrenmenin alt sistemi ve ayrılmaz bir parçası Halk eğitimi merkezleri  ülkemizdeki yaygın eğitim faaliyetlerinin en büyük sunucusu ve en geniş teşkilat ağına sahip kurumlarıdır.

Bu devirde bir mesleği olmazsa hiçbir şeye sahip olamıyor insan. Keşke şu an ki aklım olsaydı da okusaydım' mı diyorsunuz kendi kendinize. Çokta geç kalmış sayılmazsınız! Çünkü kısa zamanda, sizi meslek sahibi yapacak kurslar var.

Türkiye’deki niteliksiz iş gücünü nitelikli hale getiren meslek edindirme kursları,ülkedeki istihdam oranının artmasında oldukça etkilidir. Kurslar, daha  çok giyim, dikiş - nakış  kursları, halı kursu, v.b alanlardan açılıyor.

Tüm Yurdumuz insanı gibi, İlimzizden de kendisine olanak tanındığında, fırsat verildiğinde;  nelerin üstesinden gelebileceğini ve nasıl takdire şayan işler başardığının sayısız örneklerini Ardahanlı kadınlarımızdan da görüyoruz,  biliyoruz ve biliyorsunuz.

Not; Değerli okurlarımız, Önümüzdeki günlerden Gazetemizin sayfalarında hiç bahsedilmeyen ARDAHAN HALK EĞİTİM MERKEZİ ile ilgili gelişmeleri okuyacaksınız.


09:43, 10.01.2015


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500