Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ARDAHAN’DA 39 ÜRETİCİYE DAMIZLIK BOĞA VERİLDİ

ARDAHAN’DA 39 ÜRETİCİYE DAMIZLIK BOĞA VERİLDİ

 Fotoğraf

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Ardahan'da 39 üreticiye damızlık boğa verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın bölge hayvancılığını desteklemek amacıyla uyguladığı "Canlı Damızlık Boğa Desteği” projesi kapsamında Ardahan’a gönderilen 35’i simental, 4’ü montofon olmak üzere 39 boğa, Vali Yardımcısı Deniz Pişkin ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri tarafından hak sahibi üreticilere teslim edildi.

Boğaların teslim edilmesi sırasında açıklamada bulunan Vali Yardımcısı Deniz Pişkin, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından geliştirilen proje kapsamında ilimizde hayvancılığın desteklenmesi amacıyla, 35’i simental, 4’ü montofon olmak üzere toplam 39 damızlık boğayı, başvurusu bakanlık tarafından onaylanan 39 üreticimize teslim ettik. Burada amaç öncelikli olarak ilimizin hayvancılık alanında daha fazla gelişme göstermesi ve daha kaliteli hayvan üretiminin yapılmasıdır” dedi.

39 boğa için proje bedelinin 312 bin lira olduğunu da aktaran Vali Yardımcısı Pişkin, bu bedelin 87 bin 360 lirasının yatırımcılar tarafından, geriye kalan 224 bin 640 lirasının ise devlet katkısı olarak TİGEM’e ödendiğini bildirdi.

Vali Yardımcısı Pişkin ayrıca, projenin 2018 yılına kadar devam edeceğini, bu süre içerisinde vatandaşların gerekli belgelerle birlikte Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne başvurabileceklerini kaydetti.


06:55, 02.12.2014


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500