Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » BİR ÜNİVERSİTE VAR UZAKTA, GİTSEKTE, GİTMESKTE O BİZİM

BİR ÜNİVERSİTE VAR UZAKTA, GİTSEKTE, GİTMESKTE O BİZİM

 Fotoğraf

Nereye gitsek halkımız Allah aşkına bir imza kampanyası düzenleyin bizde imza atalım. Ardahan üniversitesinin Rektörü Ramazan korkmazı istemiyoruz, neden kimseler sesimizi duymuyor diye halkımız esnafımız, öğrencimiz, iş arayan Ardahan’ın çocuğu  gençler, feryat ediyorlar. Hepsinin  Rektör Korkmazla ilgili başka başka hikayeleri var. Halkımızın en belirgin fer yadları şöyle, ‘’Bizim artık dayanacak gücümüz kalmadı, orada bir okul var, uzakta ama biz gidemiyoruz. Git sekte gitme sekte bu okul bizim okul deyip telseli buluyoruz. ARÜ’yü yabancılarla doldurdu. Sanki ARÜ başka bir ilin Üniversitesi. Dağılan SSCB ülkelerinde öğretim görevlileriyle dolu, Ardahanlı Yüksek Lisans öğrencilerine randevu bile vermeyen Rektör, tam bir yabancılar cenneti haline getirdi ARÜ’yü. Öğrenciler ve öğretim görevlileri alış veriş için il dışına ve ya internet üzerinde alışverişe teşvik ediliyor. Rektör korkmaz sürekli il dışında uçaktan indiğini göremiyoruz,’’ Şeklinde duygularını ifade ettiler.  Ardahanlılara karşı ilgisiz olan Rektöre Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’dan  yardım  beklediklerini belirten Ardahanlı hemşerilerimiz, bunu da onu bu görevden alarak   sağlanabileceğini ifade ediyorlar. Hemşerilerimiz, zira Rektör Korkmazın  Ardahan dışında her yeri sevebileceğini bir tek Ardahan’a ısınmadığını, zaten Ardahan’a rektör olarak atanmadan önce Ardahanlı olmasına rağmen Ardahan’a geldiğine hiç şahit olmadıklarını dile getiriyorlar.
Bilindiği üzere, 80 ilin üniversiteleri bağlı oldukları ilin sosyo- ekonomi alanlarında büyük gelişmeler katmalarına  rağmen, Ardahan üniversitesinin Ardahan’da 8 km. uzaktaki Çamlıçatak ormanına gizlendiğini , ilimize hiçbir katkı sağlanamayışı tüm Ardahanlıların ortak görüşü haline gelirken, rektör korkmaz bu durumu pek umursamıyor görünüyor. Şöyle ki Ardahanlı gazetecilerden destek alamayan rektör korkmaz kendi reklamı için Kars’taki Yerel ve Ulusal gazete temsilcilerini yeni yerleşkeye davet etti.  Ayrımcılık yaparak Ardahan’daki bazı gazetecileri davet etmedi. Bu duruma kayıtsız kalmayan Ardahanlı  diğer gazeteciler ise davet edilmelerine rağmen bu toplantıyı protesto ederek katılmamışlar. Rektör korkmaz, Kars’tan gelen gazetecileri en iyi şekilde ağırlayarak karşılığını da  onlardan tam not alarak sağlanmıştır diyen Ardahan’ın duyarlı halkı ve STK’lar ‘’Üniversite bir İlin bacasız fabrikasıdır. Ancak biz Ardahan halkı Rektörün Ardahan’a zarar veren tutumu yüzünden, ARÜ’nün Ardahan ekonomisine ve kültürüne hiçbir faydası yoktur.’’ Demekteler.
Ardahanlı gazetecilerden o puan alan Rektör Korkmaz, Karslı gazeteciler tarafında tam not alması Ardahan halkı tarafında manidar kabul edildi. Ayrıca Rektör Korkmaz keşke kendi halkıyla barışık olsaydı da bu duruma düşmeseydi.  Ardahan’ımızın  bağrında yeşeren üniversitesiyle böyle bir konuma gelmesi bizi üzmüştür. Diye belirtiler.


03:04, 02.12.2014


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500