Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Atalay'ın çabaları sonucunda, Aslan payı Ardahan'ın

Atalay'ın çabaları sonucunda, Aslan payı Ardahan'ın

 Fotoğraf

Türkiye Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Avrupa Birliği tarafından finanse edilen bu proje Şubat 2013 tarihinde gerçekleşen nihai görüşme ile proje uygulanmasına geçilmişti. 4.5 milyon Avro ile ihale süreçleri başlatılmış olan bu projenin zaman içinde ortaya çıkan diğer ihtiyaçları da hesaba katılarak bütçenin artırılması istenmişti. Milletvekilimiz Orhan Atalay’ın ilgili bakanlık nezdindeki çabaları ile bütçenin 6.228.420 Avroya kadar artırılması önerisi önce Bakanlık son olarak da Avrupa Birliği tarafından uygun görülerek kabul edildi.
    Bu haliyle güncellenen projenin ihalesi için artık hiçbir engel kalmamış oldu. Özel teşebbüs yatırımları için gerekli altyapıyı temin edecek olan bahse konu yatırımların tamamlanması ile birlikte kış sporları ve yayla turizmi açısından şimdiye kadar saklı kalmış zengin potansiyelimiz hızla keşfedilmiş olacaktır.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Orhan Atalay özetle şunları söyledi: “Fazla değil sadece on yıl öncesine kadar sadece birer temenniden ibaret olan HAYALLER bugün birer birer GERÇEK oluyor. Üniversitesi, doğalgazı, hudut kapıları, şehirler arası duble yolları, modern su ve kanalizasyon alt yapıları, park ve bahçeleri, sağlık merkezleri, eğitim kampüsleri, spor ve gençlik merkezleri, pazar yerleri gibi tamamlanmış projelerin yanı sıra ihale aşamasına gelinmiş Kış Sporları ve Turizm Merkezi veya yapım aşamasına gelinmiş Mozaret Tüneli, proje ihaleleri yapılmış bulunan Sahara ve Ilgar Tünelleri, keza proje çalışmaları devam eden Demir Yolu, Durançam Sulama Barajı ile master planları tamamlanmış bulunan diğer sulama barajlarının tamamlanması ile birlikte Ardahan’ın çok yakın zamanda nasıl bir gelişme kaydedeceğini tasavvur edebiliriz. Bu hizmetlerin her bir karesinde zerre miktar emeği geçen herkese şahsım ve Ardahanlılar adına teşekkür ediyorum. Köyleri ve ilçeleriyle birlikte Ardahan’ın fazla değil sadece on yıl arayla çekilmiş iki fotoğrafını inceleyen herkesin söyleyeceği ilk söz eminim şu olacaktır:‘Dünkü resimde şehirler köye; bugünkü resimde ise köyler şehre benziyor’”.


06:34, 11.11.2014


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500