Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » GÜNLER TORBAYA MI GİRMİŞTİ BEYLER?

GÜNLER TORBAYA MI GİRMİŞTİ BEYLER?

 Fotoğraf

23 Şubat ilköğretim okulu Ardahan’ın en eski eğitim yuvalarından biri.. Ancak bu okulun ortaokul kısmı adeta harabe durumda. Bütün yaz boyu hiç bir şey yapmayan yetkililer her nedense okuların açıldığı bu günlerde humalı çalışma içindeler. 23 Şubatın ortaokulu kısmında bir yanda öğrenciler eğitim - öğretim görmeye çalışırken, bir yanda da ustalar kulun tadilatını yapmaktalar.  Okulun iç kısımları tam bir şantiye durumunda. Fiziki yapısı ise zaten bize bir söz bırakmıyor. Her şey ortada. Akıllara da hemen şu soru akla geliyor, koskoca bir yaz geçti acaba yetkililer neredeydi de tam okullar açılmışken bu okulun tadilatı akılarına geldi.  Öğrenciler o kadar mağdur durumdalar ki zavalı çocuklar tuvalet ihtiyaçlarını yan taraftaki ilkokulda gidermekteler.
23 Şubat ilköğretim okulu Ardahan’ın en eski eğitim yuvalarından biri.. Ancak  bu okulun ortaokul kısmı adeta harabe durumda.
Ana cadde ile bitişik nizamda olan okul, okul dışında her şeye benzemekte. Hemen cadde üzerinde olması girişimci esnaflara iyi bir fiyata satılabilir. o parayla Ardahan’ın en güzel yerinde dünyanın en güzel okulu yaptırılabilirdi.
Burada eğitim ve öğretim görecek çocuklar dünyanın en şanslı çocukları olabilir. Zira bu şansı en çok Ardahanlı çocuklar hak ediyor. En çok onların bağrı yanıktır., en çok  onların göz bebeklerinde güzel bir gelecek yeşermekte, onlara bakınca anlarız dünyanın en şanslı velileri olduğumuzu.
O zaman neden kimse onları düşünmez. başta, Ardahan valisi Ahmet Deniz bey olmak üzere il milli eğitim müdürünü ve  ilgili diğer yetkilileri bu ulvi görevi yerine getirmeye davet ediyoruz.
Hali hazırdaki okul diye çocuklara dizayn edilen, okuldan başka her şeye benzeyen binayı bir an evvel elden çıkartılıp, o binanı parasıyla çağdaş bir okul yapılmalı yada geçici de olsa düzenli bir bina tahsis edilmelidir.
yoksa yeni eğitim öğretim yılının çocuklarımıza işkence yılı olacağı ayan beyan ortada...
23 şubatın kaliteli yöneticileri ve öğretmenleri var. ancak içinde eğitim

verecekleri çağdaş bir binaları yok.,
peki geleceğimizin garantisi olan çocuklarımızdan daha önemli neyimiz var. neden onlar sürekli ihmal ediliyorlar?


15:07, 20.09.2014


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500