Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Ardahan’a gelen Üniversite Öğrencileri kiralık ev bulamıyor.

Ardahan’a gelen Üniversite Öğrencileri kiralık ev bulamıyor.



Yeni eğitim ve öğretim yılı her sene olduğu gibi 2014'te de kiralık ev ilanlarında artışa yol açtı.
Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte öğrencileri ev arama telaşı sardı. Okul sezonunun açılmasıyla ev sahiplerinin de yüzü güldü.  Ardahanda da öğrencilerin ev bulma  konusunda muzdarip oldukları gözlemlendi. Öğrenciler ev kiralarının metropol şehirlerden daha yüksek olduğu görüşündeler.  Kredi Yurtlar Kurumun Ardahan şubesi, Aradahan’a gelen öğrencilere  karşı ilgisiz olduğu bizat öğrenciler tarafında olumsuz tepkilere neden oluyor. Öğrenciler bu konuda şikayetlerini dile getiriyorlar. Yurt müdürünün  kendilerine kötü davrandığını  belirtiler. Öte yanda, İstanbul'da özellikle Beşiktaş, Avcılar ve Kadıköy gibi ilçelerde kiralık ev ilanları artış gösterdi.
hurriyetemlak.com verilerine göre, İstanbul'da kiralık ev ilanları 15 Ağustos ile 15 Eylül 2014 tarihleri arasında, önceki bir aylık sürece göre yüzde 23 oranında arttı. Başkent Ankara'da ise aynı süreçte kiralık ev ilanlarının sayısı yüzde 14 oranında artışla dikkat çekti.
5 BÜYÜK İLDE KİRALAR ARTIYOR
Artan talep kiralık evlerin fiyatlarının da yükselmesine yol açıyor. hurriyetemlak.com Emlak Endeksi'ne göre İstanbul'da kiralık ev fiyatları geçtiğimiz yıla göre yüzde 26 artarak metrekaresi 18 liraya ulaştı. Ankara'da artış yüzde 12 olurken, metrekare ortalama kiralık ev fiyatı 8 liraya yükseldi. Birçok üniversiteye ev sahipliği yapan İzmir'de artış yüzde 10, metrekare ortalama fiyat ise 8 lira olarak belirlendi. Antalya'da fiyatlar yüzde 14 artarak 7 liraya ulaşırken, Bursa'da artış yüzde 1'de kaldı. Metrekare ortalama kiralık ev fiyatı ise 6 lira olarak açıklandı.


23:04, 16.09.2014


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500