Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Ardahan’ın devasa hayvan pazarı fark edilmeyi bekliyor

Ardahan’ın devasa hayvan pazarı fark edilmeyi bekliyor

 Fotoğraf

Ardahan’ın yerli sanayisi hayvancılık gün geçtikçe büyüyor. Pazar ve Pazartesi günleri çevre yolun üst taraflarında kurulan hayvan pazarı Ardahan ekonomisinin kalbi konumunda.
Ticaretin kalbi burada atmakta. Ancak üreticiler önlem alınmasa hayvancılığın gerilemesinden endişeli, sebebi ise girdilerin pahalı olması olarak gösteriliyor. Üreticiler, ‘astarı yüzünden pahalı ‘diye belirtikleri, yem bitkilerinin pahalıya mal olmasını alt yapının olmayışına bağlamaktalar. Hayvan yetiştiricileri, tarım ve hayvancılığın ciddi reformlara ihtiyacı olduğunu belirtiyorlar.
Öte yanda, Ardahan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, DAP'ın hayvancılığı kaliteleştirmek ve geliştirmek amacıyla çeşitli hibe destekleri vereceğini söyledi.

Bu kapsamda damızlık boğa, koç, teke ve yeni inşaatlarla tadilatı yapılacak işletmelere yüzde 80'ne varan desteklerin olacağını vurgulayan Şişman, "Her ayın biri ile 15'i arasında müracaat alacağız. Bu müracaatlar 10-49 büyükbaş, 100-200 arası da küçükbaş hayvan alımı için geçerli olacak. Bu işletmeler en az bir yıl önce faaliyete başlamış işletmeler olması gerekiyor" dedi.

Şişman, işletmelerin de tadilatı içinde destek verileceğini ifade ederek, söz konusu çalışmanın hayvancılığı geliştirmek için yapılacağını, şu ana kadar 600 müracaat aldıklarını vurguladı.

Ancak üreticiler bunun çözüm olmadığı görüşündeler.


23:42, 15.09.2014


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500