Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » KÖPEK İÇİN GÜRCİSTAN'A GİTTİLER

KÖPEK İÇİN GÜRCİSTAN'A GİTTİLER

Kafkas ırkı Alabay köpeklerin peşine düşen Ezurum Olur İlçesine bağlı Aşağı Karacasu Köyünde Sinan Akdeniz, çobanı Kemal ile sürüsünü korumak için Gürcistan’a gittiler.
Ana yurdu Ardahan ve Kars yöresi olan Kafkas  Alabay Köpeği, sürüyü en iyi şekilde koruduğu için sürü sahiplerinin tercih etikleri köpeklerin başında gelir. Akdeniz,  Bu gün  Ardahan ve Kars civarında türüne hiç rastlanılmadığı için bu köpeklerin neslinin devap ettirmek için Gürcistan’da çiftliklerin olduğunu, bu köpeklerin buralarda üretilip, dünya ya pazarlandığını  dille getirdi.  Bu köpeklerinin fiyatı ise 1000 Dolar ile 1500 dolar arasında değiştiğini söyleyen Akdeniz, ‘’Yeter ki bu köpekleri bulayım para gözümde gelmaz, 1200 adet koyunum var. Bu köpekler çok sadık  hayvanlardır.  Sürüyü canları pahasına korurlar. Ya ölürler, Ya da öldürürler başka bir alternatif söz konusu değildir bu köpekler için. O yüzden baştan Kangal köpeği olmak üzere hiç bir köpek ırkı Kafkas Alabay Köpeğinin yerini tutmaz. Yazık ki anayurdu olan Kars ve Ardahan’da bu köpeklerin bilinçsizlikten dolayı nesli  tükenmiştir.’’dedi.


00:57, 12.09.2014


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500