Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Vali Deniz, ''İnsandan daha kıymetli bir şey yoktur''

Vali Deniz, ''İnsandan daha kıymetli bir şey yoktur''

 Fotoğraf

Ardahan  Valisi Ahmet Deniz,  Ardahan’da eğitim ve öğretim  gören, başarılı öğrencileri ve öğretmenlerini makamında ağırladı.  Öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.
Vali Deniz, öncelikle öğrencilerin karşılaştıkları sorunları ve çözüm önerilerini dinledi.
Çocukların  okul hayatlarında ki en önemli sorunlarının kaliteli ve kadrolu öğretmen sıkıntısı  olduğunu  dile getirdiler. . Fen lisesinde bir öğrenci, yurtlarının başlangıçta olmadığını, sonralardan bunun normale döndüğünü
Çocukların bir diğer sıkıntısı ise Ardahan’da dil okulunun olmaması, bu eksikliğin giderilmesini istediler. Öğretmenlerde çocukları destekler nitelikte lise 1 ve lise 2’de yabancı dil alanlarını seçmeleri gerekmektedir. Ancak  çocukların yabancı dili öğrenmediklerini, zira  bunun alt yapısına sahip olmadıklarını vurguladılar. Ardahan’da yabancı dil okulunun şart olduğunu, halk eğitimin düzenlediği yabancı dil kurslarının başlangıç aşamasında olduğu için işe yaramadığını ifade ettiler.
Vali Deniz ise sorunları tespit ettiklerini, çözmek için ellerinde geleni yapacaklarının sözünü verdi. Deniz, ‘’ İnsandan daha kıymetli bir şey yoktur, önce insan, kendinizle sürekli barışık olun. Milli manevi değerlerimize sahip çıkın. ‘’şeklinde konuşmasına devam ederek öğrencilere öğüt verdi.
Vali Deniz kendisinin de bir köylü çocuğu olduğunu, pazartesi sınav olmasını istemediklerini çünkü cumartesi, Pazar tarlada çalıştıklarını, çok yoruldukları  için de  öğretmenlerine, pazartesi sınav yapmamaları konusunda ricalardan bulundukları belirterek kendi hayatında çocuklara kısa bir anekdot  anlatı..
Daha sonra çocuklarla  tek tek  ilgilendikten sonra  onlara çeşitli hediyeler veren Vali
Deniz,  azimle kararlılıkla çalışıldığı vakit başarılı olmamak için hiçbir neden olmadığını, daha çok çalışmalarını istedi.


22:25, 25.08.2014

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500