Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ARDAHAN BU PROJELERLE BÜYÜYECEK

ARDAHAN BU PROJELERLE BÜYÜYECEK

 Fotoğraf



..
Ardahan Belediyesi projelerinden olan ‘Kentsel Dönüşüm Projesi’ kapsamında düşünülen Hasan Sabri Paşa Kışlası yerine yapılacak olan projenin tasarımı Türkiye de birçok ilde, birçok projeye imza atmış mimarlar ve tasarımcılar tarafından çizildi ve son şekli verildi.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy’un makamda, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile enine-boyuna üzerinde konuştuğu kentsel tasarım projesinin hayata geçmesi ile Ardahan’ın değişim ve dönüşüm noktasında ve kendini tamamlama anlamında büyük bir mesafe kat edeceği bir gerçektir. Başkan Köksoy’un tasarımını hazırlattığı projenin hayata geçmesi için şehir merkezinde bulunan kışlaların boşaltılması gerekmektedir.

Bu proje ile, iş-istihdam, yeni iş yerleri, daireler, festival alanı, tiyatro-sinama, toplantı salonları, miting alanları, dinlenme-eğlence park bahçe gibi daha birçok hizmetin içinde barındırmasının yanı sıra şehrimizin estetik anlamda görünümüne katkı sağlayacağı gibi diğer iller ile arasındaki makası-mesafeyi kapatmış olacak şehrimize gelen yabancılar gittiği yerlerde Ardahan hakkında olumsuz bilgi ve düşünceleri, bir başkasına aktarmayacak hatta övgüyle-beğeniyle anlatılacaktır.  Aynı zamanda ekonomik anlamda da şehrimize bir girdisi olacaktır.

Bu projeye başlandığı anda, şehrimizdeki genç nüfusun göçü durmuş olacağına inanıyoruz. Daha birçok getirisi olan projenin vatandaşlarımızın da destekleriyle bir an önce hayata geçmesini temenni ediyoruz ve Başkan Köksoy’u Ardahanlılar olarak destekliyoruz ve bu dev projenin şehrimize şimdiden hayırlı olmasını diliyoruz.

A. GÖKÇE


01:36, 29.07.2014


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500