Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » RAMAZAN'DA YAPILAN FESTİVAL SÖNÜK GEÇTİ

RAMAZAN'DA YAPILAN FESTİVAL SÖNÜK GEÇTİ

 Fotoğraf

Ramazan ayında Ardahan’ın  Damal ilçesinde yapılan festival çoğu vatandaşın tepkisine neden oldu. Vatandaşlar toplumsal değerlere saygısızlık yapıldığı görüşündeler. Tüm yurtta ramazan ayında festivallere ve kutlamalara ara verilirken Damal’da festival düzenlemesine  anlam veremediklerini  dile getirdiler. Sönük bir havada geçen festivalde havanın yağışlı olması nedeniyle Atatürk sülliyeti de görünmedi.
Damalda bir çobanın dağ yamacına düşen gölgeyi Atatürk’ün süliyetine benzetmesi nedeniyle yılardır her sene bu aylarda  Damal ilçesinde Atatürk’ün sülliyeti festivali düzenleniyor. Bu senede festivalin ramazan ayına rastlaması  festivalin sönük geçmesine sebep oldu. Ayrıca havalarında yağışlı olması bundan etkili oldu.  Festivale katılmayarak tepkisini dile getiren, Ardahan AK Parti İl Başkanı Yunus Baydar  ise ramazan ayında festival yapmak inançlara saygısızlık olarak  nitelendirdi. Baydar, ‘’Eskide Ardahan’da yaşayan gayri Müslimler bile ramazan ayında dışarıda Müslüman komşularına ayıp olmasın diye bir şey yemezdiler ve içmezdiler. Hatta çocuklarına da bunu tembih ederek dikkatli olmalarını öğütlerdiler. Şimdi ise nüfusun tamamı Müslüman olan Ardahan’ımız da  düştüğümüz duruma bakın. Kendi değerlerimize ve kendi inançlarımıza bile saygımız kalmamıştır ne yazık ki..’’şeklinde konuştu..


19:45, 12.07.2014


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500