Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » GÜZEL KÖY

GÜZEL KÖY

 Fotoğraf


Güzel  köyün girişinde kocaman bir meydan, meydanın etrafında sıralı kahveler bulunmaktadır.  Ancak bu kahvelerde sığara ve kumar türü oyunlar kesinlikle yasak. Çay satılmıyor. Onun yerine 24 saat  sıcak süt bulunmaktadır. Köylüler günde en az üç öğün süt içerler( yada ayran), kahvehaneleri adeta birer  bilim yuvası, Aristo’dan tut Tolstoy’a kadar bütün dünya bilim ve  edebiyat dünyasının yazarlarının yer aldığı eserleri burada bulabilirsiniz. Köylüler akşamları buralarda toplanır. Çok  ilginçtir 80 yaşındaki deden 6 yaşındaki çocuğa varana dek matematik ve fizik, kimya derslerinin  problemlerini çözerler. Bilimle uğraşmak hayatlarını bir parçası adeta. Bunun öncülüğünü ise köyün yetiştirmiş olduğu Öğretmen, Hakim, Avukat, Mühendist, Doktor ve diğer meslek gurubundaki eğitimli bireyler tarafında yapılmaktadır. Siyaset pek konuşulmaz bu kahvehanelerde, ağırlıklı olarak problemler çözülür, köy yaşamını daha da güzel hale getirmenin çalış tayları yapılır.

Köyün yanı başındaki yeşil çayırlar bütün köylünün ortak yaşam alanı. Futbol sahaları ve diğer spor dalarıyla ilgili sahalar bir bilim kenti görünümü vermektedir. Yediden yetmişe her kes bu spor sahalarında sağlıklı yaşam sporu yapmaktalar. Burası köy ama bir tane hayvan bile bulamasınız.  Tam   bir çağdaş köy kent. Peki geçim kaynaklarını teşkil eden hayvancılık ne durumda dersiniz?

Devletinde yardımıyla bu köy pilot köy seçilmiş güzel bir projeyi hayata geçirmek için.. bu köyde bulunan her bir hanenin köyün etrafını saran  irili ufaklı birer  çiftliği bulunmaktadır. Çiftliklerin arasında asfalt yollar, çitler ve  su kanaları  devletin getirdiği hizmetler arasında.. köylü tarımını ve hayvancılığını modern bir şekilde bu çiftliklerde hayata geçirmektedir. Her çiftçi çiftliğinde ağaç diktiği içinde eskide bozkır olan bu topraklar adeta  bir yeşil cennet. 

Aynı zamanda da bu çiftlikler birer ihracat ve turizm merkezi.. kaz çitleri, Avrupa’ya kaz tüyü ihraç ediyor, besi çiftlikleri et ve deri, manda çiftlikleri yoğurt, koyun çiftlikleri yün ve peynir, arıcılar bal, tavuk çiftlikleri tavuk ve kaz eti, ve diğer çiftliklerde üretilen tamamı organik olan yöresel çok çeşitli peynir ve tere yağı başta Avrupa,ABD olmak üzere dünyanın bir çok ülkesine ihracat edilmektedir. Köyün gençleri üniversiteden  sonra hemen kendi çiftliklerinde işe başlamaktadır. Muhtelif  yerlerde yapılmış butik oteler ise  yazın tatile gelen özelikle gurbetçi vatandaşların birer soluk alma, yeniden hayat bulma merkezleri konumunda olup turizmin buralara kaymasına yol açmıştır.

Not; Bu haber tamamen hayal ürünü olup gerçekle hiçbir ilgisi yoktur. Bu haber gazetemizin imtiyaz sahibi Sn. Mehmet Avşar’ın Ardahan Küçük Hollanda Olacak Projesini bir sonucudur. Sizde beğendiyseniz iletişim adresimize desteklerini bekleriz. Bu güzel projeyi birlikte yürütelim. Sloganımız ‘Ardahan için güzel bir dokunuşta siz yapın’ olsun.
İletişim adresimiz; dogugunnesi.gazetesi@hotmail.com, mehmet.avsar1980@gmail.com,mehmt_75@hotmail.com. Tel ;05414757500










08:08, 12.07.2014

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500