Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » VODAFONEVE FORD OTOSAN’IN M2M ÇÖZÜMÜNE YURTDIŞI İNOVASYON ÖDÜLÜ

VODAFONEVE FORD OTOSAN’IN M2M ÇÖZÜMÜNE YURTDIŞI İNOVASYON ÖDÜLÜ



07Temmuz 2014,İstanbul–Türkiye’de işletmelerin dijital dönüşümüne katkıda bulunarak, kurumların operasyonel verimliliklerini artıran çözümler geliştiren Vodafone İş Ortağım, Vodafone’un global birikimiyle hayata geçirdiği teknolojileriyle övgü toplamaya devam ediyor. Yılın en inovatif teknoloji uygulamalarını değerlendiren Global Telecoms Business İnovasyon Ödülleri’nde, Vodafone İş Ortağımve Ford Otosan’ınFord Trucks Filobil projesi“İş Çözümlerine İnovasyon”dalında ödüle layık bulundu.

Global Telecoms Business tarafındandünya çapındatelekomünikasyon sektörünün kurumlara yönelik en yenilikçi uygulamalarını ödüllendirmek amacıyla düzenlenen Global Telecoms Business İnovasyon Ödülleri, Londra’da gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. Telekomünikasyon sektöründe yılın en yenilikçi uygulamalarını ödüllendiren Global Telecoms Business, kurumsal çözümlerin inovasyon değerlerini ölçmeye ve değerlendirmeye odaklanıyor.

Ford Otosan’ın Vodafone Türkiye ve Filotürk iş ortaklığında, Ford Cargo araçlarının takibine imkan tanıyarak lojistikte verimlilik ve tasarruf artışı sağlayan Ford Trucks Filobil- Filo Bilgi Sistemi projesi, uzun soluklu bir işbirliği olarak tasarlandı. Sistemin geliştirme aşaması 1,5 yıl sürdü ve İngiltere’de yol testleri ve EMC (Electromagnetic Compatibility) testleri tamamlandı. Ford Trucks Filobil çerçevesinde, Ford Cargo araçlarına yerleştirilen makineler arası iletişim teknonolojisi, özellikle mekanik sorunların tespiti, değişen yol durumları ve kazalar karşısında anlık müdahaleye imkan sağlıyor. Vodafone İş Ortağım ve Ford Otosan’ın geliştirdiği Filobil teknolojisiyle, ayrıca Ford Cargo araçlarında %20’ye varan oranda yakıt tasarrufu sağlanıyor.

VodafoneTürkiyeİcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, ödülhakkında şu değerlendirmede bulundu:

“Vodafone Türkiye olarak, ülkemizde dijital dönüşümün lideri olma vizyonuyla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bugüne kadar ulusal ve uluslararası alanda teknoloji, hizmet, pazarlama, insan kaynakları gibi birçok kategoride kazandığımız 130’un üzerinde ödüle bu yıl Global Telecoms Business İnovasyon Ödülleri’nde bir yeni başarıyı eklemenin gururunu yaşıyoruz.Dünyanın öncü makineler arası iletişim şirketlerinden biri olan ve bu alanda 20 yıllık global tecrübesi ve liderliği* bulunan Vodafone’un dünya çapında 44 ülkeden gelen deneyimiyle, Vodafone İş Ortağım çatısı altında şirketlere operasyonel verimlilik artışı sağlayan M2M çözümleri geliştiriyoruz. Ford Otosanişbirliğiyle hayata geçirdiğimiz Ford Trucks Filobil çözümümüz, lojistikte verimlilik vizyonuyla gurur duyduğumuz projelerimiz arasında. Ford Trucks Filobil’in ödüle layık bulunması bizim için çok anlamlı. Vodafone İş Ortağım programımızla verimliliğin ve rekabetçiliğin yükselmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Dünya çapında en son teknolojiyi ve fark yaratan çözümleri Türkiye’deki işletmelerin hizmetine sunmayı sürdüreceğiz.”

*Machina Research tarafından Vodafone Group dünyanın M2M lideri seçilmiştir. www.machinaresearch.com


Ford Otosan Kamyon İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kınay, ödül hakkında görüşlerini şu şekilde paylaştı:
“Ford Otosan olarak Türkiye otomotiv sektörünün 12 yıldır aralıksız lideri, aynı zamanda sektörün en büyük Ar-Ge organizasyonuna sahip şirketiyiz. Ağır ticari araçta Ford’un küresel mühendislik ve ürün geliştirme merkezi olarak çalışıyoruz. 55 yıllık tecrübemizle, kamyonlarımızı Türkiye’de tasarlıyor, üretiyor ve dünyanın dört bir yanına ihraç ediyoruz. Odağımıza aldığımız müşteri memnuniyeti vizyonumuz doğrultusunda, müşterilerimize satış sonrası kolaylık sağlayacak ve işlerinde verimlilik yaratacak çözümler üretiyoruz. Vodafone İş Ortağım ile geliştirdiğimiz Teknoloji odaklı çözümlerimizden biri olan “Filobil”, filo bilgi sistemi ile de Ford Cargo filosu sahibi işletmelere katma değer yaratıyor, maliyet tasarrufu sağlıyoruz. Ford Otosan olarak mühendislik çalışmalarımız ile müşterilerimize sunduğumuz hizmetlerin bu ödül vesilesiyle takdir kazanmasından büyük memnuniyet duyuyoruz.“


VodafoneTürkiyehakkında:

5 kıtada 30’dan fazla ülkede faaliyet gösteren ve gelirler bakımından dünyanın en büyük uluslararası mobil iletişim şirketlerinden biri olan Vodafone Grubu’nun bünyesinde yer alan Vodafone Türkiye, 31 Mart 2014 itibariyle hizmet sunduğu 20 milyon abonesiyle Türkiye’nin ikinci büyük mobil iletişim şirketidir. Türkiye’nin ikinci en büyük uluslararası doğrudan yatırımı olan Vodafone Türkiye’nin 2006 yılından bu yana satın alma dâhil toplam yatırımları 12 milyar TL’yi aşmıştır. Şirketin 2013-2014 mali yılında toplam yıllık gelirleri %17 büyüme ile tüm zamanların en yüksek gelir seviyesi olan 6,4 milyar TL’ye ulaştı. 2010’da Borusan Telekom’u bünyesine katan Vodafone Türkiye, 2011’de de Türkiye’nin en büyük alternatif telekom operatörlerinden Koç.net’i bünyesine dâhil etti. Vodafone Türkiye; mobil ses, sabit ses, mobil internet ve ADSL hizmetleriyle “komple iletişim çağı”nı yaşatıyor. Vodafone Türkiye yaklaşık 3300 çalışan kadrosu, 1200’ü aşkın perakende mağazası, ekosisteminde bulunan 43 bin kişilik paydaş ailesiyle faaliyet göstermektedir.

Ford Otosan hakkında:

12 yıldır aralıksız Türkiye otomotiv sektörünün lideri olan Ford Otosan (Ford Otomotiv Sanayi A.Ş.), Ford Motor Company ve Koç Holding’in eşit oranda hisse sahibi oldukları halka açık bir şirkettir. 2013’te yüzde 12,9 pazar payıyla Türkiye’de en çok tercih edilen marka olmuştur.  2005 yılından bu yana, Türkiye’nin en fazla ihracat yapan ilk 3 şirketi arasında yer alan Ford Otosan 2013 yılında 79 ülkeye yaptığı araç ve parça ihracatı ile sektör şampiyonluğunu elinde bulundurmaktadır.  Toplam 4 lokasyonda faaliyet gösteren Ford Otosan, 9444 kişiye istihdam sağlamaktadır. 1277 kişilik Ar-Ge mühendisi kadrosuyla Türkiye’nin özel sektördeki en büyük Ar-Ge organizasyonunu sahiptir ve sektöründe Ar-Ge harcama oranı en yüksek şirkettir.. Ford Otosan,  415 bin ticari araç ve 66 bin adet motor üretim kapasitesi ile Ford Avrupa’nın ticari araç üretim merkezi konumundadır. Ford fabrikaları arasındaki değerlendirmelerde Kocaeli ve İnönü fabrikaları Ford’un “En İyi Araç Üretim Merkezleri” arasında gösterilmektedir. Bayileri ile kökleri çok eskilere dayanan bir iş ortaklığı ilişkisi bulunan Ford Otosan, Türkiye’nin dört bir yanında, bu ortaklığı benimsemiş, bu ortaklığa değer katan güçlü isimlerle temsil edilmektedir.

Vodafonebasınodası:http://www.vodafone.com.tr/VodafoneHakkinda/basin_odasi.php
Bilgiiçin:RedUnit/ Beril Serdaroğlu /0549745 74 66/beril.serdaroglu@unite.com.tr


00:34, 08.07.2014


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500