Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Arjantinli futbolcu LeoMessi yarı final maçları öncesinde adidas’ın sorularını yanıtladı

Arjantinli futbolcu LeoMessi yarı final maçları öncesinde adidas’ın sorularını yanıtladı




Tabii ki Güney Amerika ülkelerinin karşılaşacağı bir final özel olacaktır. Güney Amerikalı taraftarlar çok tutkulu ve takımlarını sonuna kadar destekliyor. Buradaki müthiş futbol atmosferinde final maçı oynayabilmek her futbolcunun hayalidir. Ama öncelikle oraya ulaşmamız gerek. Şu anda tüm odağımız önümüzdeki Hollanda maçında.

- Dünya Kupası’nda attığın gollerle senin hakkında şüphe duyanları haksız çıkardığını düşünüyor musun?
İnsanların ne düşündüğü üzerinde fazla durmamaya, kendime ve takımıma odaklanmaya çalışıyorum. Eğer oyun planımıza odaklanır, taktiklerimizi uygularsak, oynadığımız futbol bizim adımıza konuşacaktır. Ben gol atmaya devam ettikçe Arjantin turnuvada daha ileri noktaya gelecektir. Zaten önemli olan da bu.

- Takımın turnuvada şimdiye kadar gösterdiği performanstan memnun musun?
Takım iyi oynuyor. Buraya gelebilmek için çok çalıştık. İsviçre son turda büyük bir sınav oldu.  Fakat mücadelemizi bırakmadık ve oyunumuzu oynamaya devam ettik. Ayrıca çok güçlü bir defans hattına sahibiz. Bu da hücum organizasyonlarını yaparken bize güven veriyor.Her şeyden önemlisi soyunma odasında güzel bir atmosfer var ve bir takım olarak birleştik.



- Turnuvada seni etkileyen oyuncular var mı? Örneğin adidas’ın bir diğer yıldızı James Rodriguez?

Rodriguez, Kolombiya için çok özel bir futbolcu. Onun Uruguay karşında attığı gol tam bir sanat eseriydi.

- İspanya’nın erken elenmesi hakkında ne düşünüyorsun?
İspanya çok zor bir grupta mücadele etti. Bu Dünya Kupası sürprizlerle doluydu. Birçok iyi takım daha az bilinen futbol ülkeleri tarafından mağlup edildi. İspanya’nın birçok iyi oyuncusu var. Bundan sonraki turnuvalara daha güçlü ve kararlı bir şekilde döneceklerdir.

- Turnuvada atılan gol sayısı hakkında ne düşünüyorsun? adidasBrazuca ile oynamak nasıl?
Harika! İnsanlar bu Dünya Kupası’nı uzun yıllar boyunca konuşacaklar. Her maç izleyenler için farklı bir heyecan yaratıyor. Futbolun güzelliği bu ve ben de bu turnuvanın parçası olduğum için kendimi şanslı hissediyorum. adidasBrazuca ile oynamak ise son derece keyifli, her koşulda mükemmel performans gösteriyor. Her Dünya Kupası’nın onunla anılacak ikonik bir topa ihtiyacı var. Brazuca da bu Dünya Kupası’nın kuşkusuz sembollerinden biri.

- Altın Krampon mu Dünya Kupası mı?
Dünya Kupası. Her defasında… Dünya Kupası’nı kazanmak futbolcunun kariyerinde gelebileceği en yüksek mertebe. Çocukluğunuzdan beri hayalini kurduğunuz asla vazgeçmeyeceğiniz rüyanız… Barcelona’daki takım arkadaşlarım Xavi, Iniestave Pique’ye Dünya Kupası’nı kazanmanın nasıl bir duygu olduğunu sorduğumda kelimelerle ifade edilmeyen bir duygu olduğunu söylediler. Bu rüyayı gerçekleştirmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.

- Kaptan olarak üzerinde daha fazla baskı hissediyor musun?
Üzerimde sağlıklı bir baskı hissediyorum. Arjantin takımının kaptanı olmak büyük bir onur. Bu baskıyı ülkem için gösterdiğim performansa yansıtıyorum. Bana duydukları bu güveni Arjantin’in Dünya Kupası’nı almasına liderlik ederek geri ödemek istiyorum.

Daha fazla bilgi için:
Gülşah Günenç          
Kıdemli İletişim Uzmanı
gulsah.gunenc@adidas.com
Tel: 0 212 355 36 00


14:35, 07.07.2014


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500