Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ARDAHAN TİCARETİNİ KAYBETİ

ARDAHAN TİCARETİNİ KAYBETİ

 Fotoğraf

Ardahan’da Atso   (Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası)ticaret erbabının temsilcisi konumunda olan bir kurum. Üyelerin aidatlarıyla ve diğer gelirleriyle beraber iyi de kazan bir kurum. Ancak bu gelirlerini Ardahan’ın hayrına  pek harcadığına şahit olmadık ne yazık ki, peki Atso ne yapıyor Ardahan da ?
Ne  mi yapıyor? Size anlatayım;
Atso göstermelik toplantılar yapar. Sadece yandaş gazetecileri davet eder,  Ardahan’da kimsenin haberi olmaz. Bol bol yurt dışı seyahatleri düzenler (yandaş gazeteleri de yanına alarak… )gününü gün ederler. ama nedense hiçbir sonuca imza atmazlar, yaptıkları her faaliyet neticesiz kalır. Hükümettin Ardahanlı girişimci ve ticaret erbabına  komşu Gürcisatan ile ilgili çok güzel kolaylıklar tanınmasına  rağmen bu imkanları Ardahanlılara anlatacak bir Ticaret Odası yok Ardahanda. Zira böyle bir vizyon ve donanıma sahip değiller.
Hiçbir faydalı işe imza atmaz çünkü işin doğasında hizmet olayı yoktur. Amaçları nedir neden taş üstüne taş koymazlar bilemiyorum. Bildiğim tek şey  hiçbir olumlu gelişmenin içinde bu gün de  dünde Atso’yu göremedik. Yarın görebilir miyiz? hiç ümit yok..
Atso bir garip vakadır. İki bilinmeyenli bir denklem, Ardahanlı onu çözemedi çözene de aşk olsun. Seçimde seçime çıkarlar piyasaya sonra kaybolurlar kimseler görmez onları…
Başına kim gelirse gelsin Atso Ardahan’da etkisiz bir eleman..
Takılmışlar bir havaalanı peşine onu da yüzüne gözüne bulaştırdılar. Duymuşlar işte ‘Hindistan’da halı dokunuyor’ ama nasıl dokunuyor onu bilmiyorlar.
Eee ne diyelim Atso yönetimine ve Atso başkanına, Allah akıl fikir versin, bu zihniyetle inşallah bir yere varırlar. Ardahan’ın kendilerine karşı  artık bir ümidi kalmadığını biliyoruz. O Atso  ve başkanı  hiçbir projesi olmayan, dünyanın varlığını bir kuyu ağzı kadar olduğu zanneden gazeteci diye geçinen arkadaşlarıyla beraber nasıl başarılı olacaklar  merakla bekleyeceğiz.. Ardahan’ın kayıp yıllarını büyük bir üzüntüyle izlemekteyiz.


21:06, 04.07.2014


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500