Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » GÜZEL BİR GELECEK İÇİN BEYAZ BİR DOKUNUŞ

GÜZEL BİR GELECEK İÇİN BEYAZ BİR DOKUNUŞ

 Fotoğraf

Gazetemizin sahibi Sn. Mehmet Avşar’ın ‘’ Ardahan küçük Hollanda olacak’’ projesi günlerce hem ulusal basında ve  hem de yerel basında yer almıştı. Başta Ardahan halkı olmak üzere, Milletvekilimiz Sn. Orhan Atalay, Tarım Bakanı Mehti Eker  ve eski Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu da bu projeye destek vermiş ve olması gerekenin bu olduğuna dair ortak bir akılda birleşmiş tiler. Mehmet Avşar yeni bir proje ile daha  Ardahan halkını heyecanlandırdı. Avşar,  ‘’Bu projeye karşı çıksa çıksa  Avrupa’da Davos, Paris ve Venedik karşı çıkar. Türkiye’de ise doğunun Paris’i olduğunu iddia eden Erzurum karşı çıkar çünkü doğuda kendisinden daha büyük bir ilin olmasını istemez. Zira benim bu projem hayata geçtiği vakit, büyük bir ekonomik patlamanın yaşanacağına inanıyorum. Doğuda hiçbir ilin sahip olamayacağı olanaklara sahip olan Ardahan’ımız çok büyük bir hazineye sahip. Peki bu hazine nedir? Diye merak ediyorsunuzdur. Ardahan dünyada çok az şehrin sahip olduğu bir zenginliğe sahip, kura Nehri Ardahan’ımızın tam ortasında geçmesi sebebiyle  ve etrafındaki yeşil çayırlar ve de Ardahan kalesi, nehir etrafındaki askeri yerleşkeden yer alan tarihi binalar bize buranın büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunu göstermektedir.

Newton yer çekimini bulmadı

Newton yerçekimini bulmadı. Yer çekimi zaten vardı. O sadece kimsenin fark etmediği bir şeyi fark etti. Dünyada yerçekiminin olduğunu gördü ve bunu insanlarla paylaşma gereğini duydu. Benimde bir hazine filan bulduğum yok. O hazine yüzyıllar boyunca bu topraklarda duruyor. Şimdiye kadar kimse bunu fark etmedi, fark etmek ise bana nasip oldu. Sözün kısası bu projeyi özetlemek gerekirse özeti şu;

Kuranın kıyısındaki bazı çayırlar ve askeri alan ile kale bu projenin  temel öğesi konumunda  olduğunda kamulaştırma suretiyle  projeye dahil edilmeli. Bu alanlarda;

1)Hayvanat bahçesi; Burada zengin bir hayvanat bahçesi oluşturulmalı. Çevre illerde ve hata komşu ülkelerde insanların çocuklarına aslanları, ayıları ve diğer hayvanları göstermek için buraya akın edecekleri kesindir.

2) Kaz üretimi ve pazarlaması; Projenin çayır bölümüne küçük kaz çiftlikleri oluşturulmalı ve bu işi yapmak isteyen vatandaşlara verilmeli, aynı zamanda çiftliğin bir köşesinde ahşaptan yapılmış küçük kaz dükkanları veya cafelerle burada üretilen kazlar direk tüketiciye sunulmalı.

3)Ren Geyiği üretim yeri; Ren geyiğ soğuk iklimlerin hayvanı olduğunda bu ortama uyacak ve  bu projeye renk katacaktır. Turistlerin ilgisi bu sayede daha da artacaktır.

4)Revan at yarışları; Revan atlar bu bölgenin önemli bir kültürü, bu kültürü yaşatmak bu proje ile mümkün hale gelecektir.

5)Nesli tükenen Mandacılık yeniden yapılacak; manda sütü ve manda yoğurdu sağlık açısında ilaç değerinde olduğunda bu önemli olguyu Ardahan’la yeniden buluşturulacaktır.

6)Öküz arabası sefası; Günümüzde artık hiç rastlamadığımız ancak birkaç yıl önce hayatın bir parçası olan  öküz arabaları ve furgonların tarihe karışmadan burada yaşatılması, zira Ardahan öküzsüz ve atlarsız özünü kaybeder, özünü kaybeden toplum soyutlanır ve yok olmaya mahkum edilir.. küçük ücretlerle öküz arabasıyla dolaşma sefası,  batı ilerine göç eden Ardahanlılara bu nostaljiyi yaşatacaktır.

7)Butik oteller; Burada kendine özgü butik oteller yapılmalı yada hali hazırdaki askeri alan içerisinde yer alan tarihi yapılar otele çevrilebilmeli. Böylece turistlerin konaklama ihtiyacı da en iyi şekilde karşılanmış olur.

8)Tarihi kalede konserler; Haftada bir gün olmak üzere özelikle yaz aylarında ünlü sanatçıların burada konser vermeleri için olanaklar yaratılarak çevre ilerde de insanları çekmek,

9)Kura nehri üzerinde tekne keyfi; Hiç şüphesiz ki Venediği Venedik yapan içinde geçen sudur, Paris ide, Paris yapan yine içinde geçen sudur. Uzakları örnek almamıza da gerek yok Eskişehir’i Eski şehir yapan Porsuk nehri değimlidir? Kura’nın Porsuk’ta fazlası var eksiği yoktur. Yeter ki biz gözlerimizi kapatmadan dolaşmasını öğrenelim.


22:42, 23.06.2014


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500