Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » MUHTEŞEM MANZARA GÖRÜNMEYE BAŞLANDI

MUHTEŞEM MANZARA GÖRÜNMEYE BAŞLANDI

 Fotoğraf




Ardahan'da  14 Temuz 2013 yılında temeli atılan, 2 bin kişilik Serhat Ulu Caminin yapımı hızla ilerliyor. Minarelerden izlendiğinden muhteşem bir manzaranın ortaya çıkması, cami inşaatını dolaşmaya gelen vatandaşları adeta büyüledi. Bu caminin yapılmasına ön ayak olanlardan Allah razı olsun diyen vatandaşlar, cami için seçilen yeri ayrıca çok beğendiklerini belirtiler.
Karagöl Mahallesi Kapalı Halk Pazarının yanında yapılmakta olan Serhat Ulu Cami için dönemin
Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu  şunları söylemişti,  "Bu ibadet merkezi artık bir gereklilik oldu. Ardahan da kalabalık bir toplulukla gidebileceğiniz büyük bir cami yok. Bu temel atma işiyle Ardahan'ın büyük bir eksiğini de gidermiş oluyoruz." diye konuşmuştu.
O dönemde Belediye Başkanı  olan Faruk Köksoy ise şu açıklamayı yapmıştı,
"Şehrimizin geleceğini planlama çerçevesinde 2000 kişilik bir caminin temel atma töreninde bulunduk belediye olarak imar planı çerçevesinde ve kura nehri sahil şeridinde oluşturduğumuz AVM, kapalı halk pazarı ve yapılacak olan cami ile birlikte bu bölgenin çok ciddi bir cazibe alanı olacağı ve estetik bir görünüme kavuşacağı kanaatindeyim. Bu çerçevede caminin temel atma sürecine kadar katkısı olan; Sayın Valimiz Seyfettin Azizoğlu'na, İl Müftümüz Sayın Galip Akın'a Cami yaptırma ve yaşatma derneği başkanı ile yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ediyorum Ardahan'a hayırlı olsun" diye ifade etmişti..
Dönemin Ardahan İl Müftüsü Galip Akın, burada yaptığı konuşmada Ardahan'ın en büyük camisinin temelini atmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Ramazan ayında atılan temelin hayırlara vesile olmasını dilemişti.
Düzenlenen törene, Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Belediye BaşkanıFaruk Köksoy, İl Müftüsü Galip Akın, cami yapma ve yaşatma dernek üyeleri ve vatandaşlar katılmıştı.
Cami faaliyete geçtiğinde sadece Ardahanlıların ibadet ihtiyacını karşılayamayacak. Aynı zamanda ilin turizmine de katkı sağlana cağı gün geçtikçe daha iyi anlaşılmakta..


10:49, 11.06.2014


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500