Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Başbakan Erdoğan'nın başarı Öyküsü ve Yunus Baydar

Başbakan Erdoğan'nın başarı Öyküsü ve Yunus Baydar

 Fotoğraf

Nedendir bilmem, hiç kimse,  Başbakan R. T. Erdoğan’ın  Başarlı siyasi hayatından bahsetmiyor. Hele özelikle muhalefet bu konuda bir öz eleştiriyle, toplumun beklentilerine cevap verebilir.

Ne ise Türk halkı dünya üzerinde ki en kadim halklardan biridir. Öyle kolay kolay tuzaklara düşmüyor artık çok badedeler, çok tuzaklar geçirmiş bir Anadolu halkında bahsediyorum. Nihayetinde gün görmüş, kadir kıymet bilen bir halkımız var çok şükür.

Yoksa dünya R.T. Erdoğan’ın peşine düşerken, onu koruyan halk, canını siper etmezdi.  Dünyanın yerleşik kapitalistleri  geri adım atmak zorunda  kalmazlardı.

Erdoğan en büyük özeliği, şovmenleri, rüzgara sırtını verenleri, Sebataistleri, ülkesine ve halkına ihanet edenleri partisinde uzaklaştırarak her zaman  ülkesini ileriye taşırken, bunu  kendisine inananlarla pekiştirmiştir. Bunun en güzel örneği olarak, Orhan Atalay'ı ve Yunus Baydarı göstere biliriz.

Başbakan Erdoğan ‘nın çok belirgin bir özeliğidir. Samimi olmayanları ve pusuda bekleyenleri çok iyi tanıdığı için, onlara partide söz hakkı tanımamıştır. Zira bunlardan her şey beklenir, bunlardan ne köy, ne de kasaba olunacağını bilir. Bu yüzdende kim ne kadar değer hak ediyorsa o, ölçüde değer varir.


Geçenlerde il başkanı Yunus Baydar’la yaptığım  bir söyleyişte,                  Baydar şunlar söylüyordu; ‘’ Ben gerçekten Başbakanı  çok sevdiğim için vede inandığım için bu partiye girdim ve İl başkanı oldum mevki ve makamda gerçekten gözüm yok. Bu adama inanıyorum. Yüz yılda bir ülkemize ve beklide dünya ya böyle bir lider gelir. Sahip çıkmak gerekiyordu sahip çıktık ve bu yüzden yoluna baş koyduk.’’ Demişti.  İki gün önce istifa eden Baydar ve il teşkilatında bazı isimler bu gün Başbakan tarafında yenide il başkanlığına ve yönetimine atandılar.

Buda bize şunu gösteriyor, başbakan yola kendisine gerçekten inanmış ve samimi kişilerle devam ettiği için bu kadar seviliyor ve bu kadar güzel bir siyasi yaşamı yürütebiliyor.

Bunlar devlet yönetemezler, bu ülkeyi ancak biz yönetiriz,  diyen eğitimli ve zengin  dış düşmanlarımızın uzantıları olan bir elit kesim hala mevcut ve hala   geçmişte olduğu gibi  bu günde bu   ülkenin asli unsuru olan bu halkı hor görmekteler.

Ancak Başbakan ve kendisine inan, prof.Dr. Orhan Atalay ve İl Başkanı Yunus Baydar gibi  çalışma arkadaşları sayesinde, Türkiye’nin 2. İstiklal savaşını başarıyla vermekteler. Yunus Baydarında dediği gibi baba dostu, canım cicim deyip kendi halkını kandıranların, zübük zadelerin devri kapanmıştır artık.

Ak Partili olmadıkları halde, Ak Partide kümelenen bir kesim hep vardı. İşte bu kesim çoktan beri Yunus Baydarın ayağını kaydırmak için büyük bir çaba içinde oldukları her kesçe bilinen bir gerçekti. Ancak bu çabayı Başbakan Erdoğan ve Orhan Atalayın yardımıyla bertaraf eden, çok daha güçlü bir il başkanı var artık Ardahan’da..
İster kabul etsinler, isterlerse etmesinler, bu da bir başka gerçek..


11:54, 31.05.2014


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500