Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ARDAHAN'DA BİR AZİZOĞLU GEÇTİ

ARDAHAN'DA BİR AZİZOĞLU GEÇTİ

 Fotoğraf

 
Saharanın öte yanı dost elidir, şairin dediği gibi;
  Kirveyiz, kardeşiz, kanla bağlıyız
   Karşıyaka köyleri, obalarıyla
   Kız alıp vermişiz yüzyıllar boyu,
   Komşuyuz yaka yakaya
   Birbirine karışır tavuklarımız
   Bilmezlikten değil,
   Fıkaralıktan
   Pasaporta ısınmamış içimiz
   Budur katlimize sebep suçumuz,
   Gayrı eşkiyaya çıkar adımız
   Kaçakçıya
   Soyguncuya
   Hayına...

   Kirvem hallarımı aynı böyle yaz
   Rivayet sanılır belki
   Gül memeler değil
   Domdom kurşunu
   Paramparça ağzımdaki...
Ahmet Arif’in bu şiiri, kim ne derse desin yılar sonra Ak Partinin iktidara gelişiyle birlikte devletin nasırlaşmış yüreğine bir ‘Ak’ dokunuş olmuştur. Artık aynı toprağın çocukları bir birini boğazlamıyor, çözüm süreciyle birlikte  her şey çözüme kavuşuyor ve en önemlisi annele  ağlamıyordu. Bu bağlamda hükümetin yaptığı işlerden en önemli bir tanesi de, Seyfettin Azizoğlu gibi değerli bir devlet adamını Ardahan’a  Vali olarak atamasıydı.
Azizoğlu görev yaptığı süre boyunca Ardahan’da önemli gelişmeler olmuştur. Örneğin sağara, mozelle ve Ilgar dağı tünel projelerinin hükümetin programına alınması.   Azizoğlu, Şavşat Ardahan kardeşliğinin en önemli bir olgusuydu.
O, Şavşat’ın Ardahan’a bir armağanı olarak görüldü ve Ardahanlılar onu başına taç yaptılar. O herkesimin ortak aklıydı. Kimseleri kutuplara ayırmayan, birleştirici, insan sevgisi, güler yüzü  ve  hakkaniyetli yönüyle   tanındı. Makam , mevki gibi dünyevi işlere pek itibar etmeyen, koltuk peşinde koşanlara örnek bir kimlikti. Sınırsız hizmetlerini Ardahanlılar asla unutmayacak.

Valilik kapısını dost kapısına çeviren ilk Vali Azizoğlu’ydu. Bu bakımda Azizoğlu’nun Ardahan’a gelişi bir milat olarak görüldü. Valilik etrafındaki beton çeperlerini  yıkması bile Azizoğlu’nun karakteri hakkında bilgi sahibi olmamıza yetiyordu. Ardahan caddelerinde ve sokaklarında sıradan vatandaşlar gibi dolaşması bile Ardahanlılara ne kadar güvendiğini ve ne kadar yakın olduğunu bize gösteriyordu.
Azizoğlu gibi biri Ardahan’a bir daha gelir mi gelmez mi bilinmez. Ancak bildiğim tek şey Azizoğlu önemli bir dosttur, gittiği yerde bile Ardahan’ı unutmaz ve bir yüzü hep Ardahan’a dönük olacaktır. Bundan eminim.  Yerine gelecek olan İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Denizi henüz tanımıyoruz inşallah Azizoğlu’nun projelerini takip eder, kardeşliğe, dostluğa ve ekonomik büyümeye susamış Ardahan’ımızın  büyümesine yardımcı olur.
Valimizi Bartın’ a yolcu ederken, orada da kendisine başarılar diler,  özelikle Ardahan’ımızın kalkınması için yapmış olduğum ‘’Ardahan küçük Hollanda  olacak’’ projeme vermiş olduğu manevi destekten  dolayı, Ardahan’ımıza  yaptığı katkılardan ve büyük hizmetlerinden  dolayı kendisine  Doğu Güneşi Gazetesi olarak teşekkürlerimizi sunarız. 
SN. VALİMİZİN YOLU AÇIK OLSUN…
Mehmet AVŞAR


13:34, 23.05.2014


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500