Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » YENİ TÜRKİYE'NİN, ESKİLERİ

YENİ TÜRKİYE'NİN, ESKİLERİ

 Fotoğraf

Sahipsiz bir memleket ki hiç sormayın . ayaklar baş olmuş, başlar ayak. Demirel’den kalma bazı uyanıklar hala Ardahan da siyaset yapma peşindeler. Demirellin hüküm sürdüğü günlerde, bu şahıslar birer Demirel neferi idiler. Sonra ne oldu? Demirel dönemi kapandı. Bunlar Demirel ile taban tabana zıt bir oluşumun yanında yer almaya başladılar. Bu seferde yapmacık bir şekilde Tayipçi olmaya karar verdiler yani rüzgarı yine arkalarına almayı bir şekilde başardılar.
Bu zübükler, her türlü bilgi birikimde, donanımda ve vizyonda yoksun olmalarına rağmen ülkemizin başına dert oldular. Bir şekilde canım cicim, baba dostu gibi terimleri kullanarak halkımızın temiz   duygularıyla oynamaya devam ettiler.
Ta ki Başbakan R. T. Erdoğan bu kirli oyunu bozana dek. Onları bir kenara iterek, gerçek hizmet erbabı kişileri piyasaya sürdü. Örneğin, Yunus Baydar gibi alçak gönüllü mütevazi, halkla iç içe  yaşamasını bilen, Ardahan’da yaşayan Ardahan’ın kahrını Ardahanlılarla beraber göğüslemesini bilen, Atalay gibi önemli bir akademisyene milletvekili yolu açarak Ardahan’a hizmetin yolunu açmıştır.
Ayrıca Belediye Başkanı Faruk Köksoyuda burada unutmamak lazım, Ardahan il olduğundan bu yana ilk kez Köksoy döneminde elle tutulur hizmete kavuşmuştur. Tabi ki Vali Azizoğlunun da bundan katkısı küçümsenemez.
Sözün kısası  Ardahan önemli bir dönemeçten geçiyor, önümüzde pusuda bekleyen eski Türkiye’nin müdavimleri var. Bunlar bukalemun gibidirler en büyük tehlikeli yönleri de bundandır. Yeniden bu memleketin başına dert olurlar diye korkuyorum.
Ana muhalefetin Ardahan’da başarı sağlayamadığı herkesçe malumdur. CHP ‘de aday belirleme yeteneği iflas etmiştir. 30 mart yerel seçimlerde ve daha ötesin de göstermiş olduğu Milletvekili adaylarından bunu anlıyoruz. Hata başka partilerde aday transfer etme derdine bile düştüler bu çok vahim bir durum.
Bu bize gösteriyor ki CHP öz güvenini kaybetmektedir. Tıpkı bir ara türbanı kullanmaya başlamaları gibi, Kılıçdaroğlunun bozkurt işareti vermesi, MHP ile geçmişte bir birine yapmadığını bırakmadıkları halde CHP, MHP ile kardeş parti olma yoluna girmesi,  Yani bütün bunlar CHP’yi çok ciddi sorunların beklediğinin haberini bize vermektedir.
Türkiye’de muhalefetsiz bir iktidar var. Allah’ta bu iktidar Allahtan korkuyor, tek güç olmasına rağmen demokrasiyi, insan haklarını ve özgürlüklere dokunmuyor, tam tersi çağdaş bir ülke yaratma peşinde. Tam bağımsız ve büyüyen  bir Türkiye’yi hedeflemekte… Muhalefetin başarısızlığına rağmen. Bütün bunlar tüm Türkiye’de olup biterken aynı zamanda da Ardahan’ımıza da sirayet etmektedir. 

Mehmet Avşar


                           Okuma Sayısı;342


22:22, 12.05.2014


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500