Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Ardahan küçük Hollanda olabilir mi?

Ardahan küçük Hollanda olabilir mi?



Yılardır yazıp çiziyorum Ardahan ile ilgili hayalimi. Projeler yaptım, toplantılar düzenledim, muhtardan tut,  Tarım Bakanı na kadar her kesin görüşlerini ve onayını aldım. Herkesle ortak bir akılda birleştim. Buraya kadar güzel hiçbir sorun yok. Ancak Ardahan’ın sorunlarına karşı duyarsız olan siyasi partilerden, gazeteci meslektaşlarımda ve STK’lardan hiçbir destek alamadım. Sanki ben onlar için bir tehditmişim gibi bir algıyla karşılaştım.
Sadece Fakir yılmaz, Yunus Akçay  ve Özkan karakaya gazetelerinde bu konuya bir ara yer verdiler. Diğerleri sanki sağır ve dilsiz konuyu görmezden geldiler. Benim derdim ne şöhret, ne makam, ne mevkidir. Beni tanıyanlar beni iyi bilirler. ‘Eşek ölür semeri kalır, İnsan ölür eseri kalır’  işte bizim tüm çabamız buna dairdir. Ardahan’ımıza sonsuza dek kalıcı bir eser bırakmaktır.
Hasta yatağındaki memleketimizin hastalığına doğru teşhis koyduğuma inanıyorum. Bunu tedavi etmek yediden yetmişe tüm Ardahanlıları ortak aklıyla mümkün olacaktır.
Bu yolla çıktığımda başta Vali Azizoğlu olmak üzere, Milletvekili Orhan Atalay ve Tarım Bakanı Mehti Ekerin  de çok büyük desteklerini aldım . ancak bu bile yeterli değildir eğer karnımız aç ise yemek istemesini bilmeliyiz. Tok hiçbir zaman açın halini bilmez. Bu memleketi cennete çevirmekte, cehenneme çevirmekte bizim ellerimizde. Üstünde yaşadığımız bu toprakları tanımanın zamanı gelmiştir artık, bu kendine has zenginliği olan topraklar bize çok şeyler anlatmaktadır. Sağır, nankör  ve duyarsız olan bizleriz. Bizler hep işin kolayına kaçtık, ufak bir sorunda kaçma yolunu seçtik. Halbuki bu topraklarda kazandıklarımızı yine bu toraklara harcamak en doru yol idi. Ancak halkımız nankörce doğup büyüdükleri topraklara hep kötü gözle baktılar.
Japonya’da halk doğup büyüdükleri coğrafya ne kadar kötü olursa olsun bırakıp gitmez. Tam tersini yaparlar o yeri diğer yerlerden nasıl üstün hale getirebiliriz derdine düşerler. O yüzdendir ki Japon halkı dünyanın en müreffeh toplumunu yaratmayı başarmışlardır. Bu gün Japonya G7 Ülkeleri arasında parlayan bir yıldız konumunda..
Sözün özü şu ki değerli okurlar, şu ellerimiz var ya, şu elerimizin kıymetini bilelim kendi geleceğimizi kendi elerlimizle inşa eldim. Ardahan’ın Çiftlikleri Projesi kapsamında ortak bir akılda birleşelim. Bu memleket bizim. Bir şeyler yapılmalı, yoksa gidişat kötü, yarın çok geç olmadan, hemen şimdi..
Tarım Bakanlığı tasarıyı meclise sundu bizde takipçisi olalım, yoksa körü körüne havaalanı istemek bir çözüm değil, önce yerli sanayimiz olan tarım ve hayvancılığı kurtaralım. 


16:08, 03.05.2014


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500