Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ATALAY VE AZİZOĞLUNUN ARDAHAN^'DAKİ YERİ

ATALAY VE AZİZOĞLUNUN ARDAHAN^'DAKİ YERİ

 Fotoğraf

Ardahan’da bu günlerde halkın dilinde düşmeyen ve halkın gönlünde taht kuran başta Milletvekili Orhan Atalay olmak üzere Vali Seyfettin Azizoğlu isminde de minnetle söz edilmektedir.  Bu iki insanın ezberleri bozduğuna inanan halk, Ardahan'a bir şeyler yapacaksa bu bu iki insan yapar diyenlerin oranı yüzde doksanlarda. Belediye Başkanını Köksoy'dan da ümitli olduklarını belirten halk, STK  temsilcilerinde ve Ardahan'ı İstanbul'da temsil etmeye kalkışan derneklerden de şikayetlerini dile getiriyorlar.  Halkın bin bir zorluklarla çoluğuyla çocuğuyla yumurtadan, kesime kadar çileli bir yolculuğun sonunda sofralara sunduğu kaz etinin peşine düşen sözde Ardahan'ı temsil ettikleri iddia edenlerin, İstanbul'da düzenledikleri kaz gecelerin yapılmasında duydukları rahatsızlıkları dile getiren halkın büyük çoğunluğu görüşlerini şöyle ifade ediyorlar. ''Ardahan'ı Ardahan'da yaşayanlardan başka kimse temsil edemez. Eğer gerçekten Ardahan'ı mızı sevi yorsalar gelsinler Ardahan'da yaşasınlar. Bu güzel memleket için burada memleketin kalbinde kafa yorsunlar, projeler yapsınlar. Ardahan'ı mızı dünya kenti yapmak için yola çıkan, Atalay ve Azizoğlun'a destek versinler. Göç vere vere perişan durumdayız. Bu ikiliden başka ümidimiz kalmadı. Üniversite rektörü ise zaten uçaktan  hiç inmiyor, Ardahan’dan ona ne. Vekilin bir ise elerinde tezekle Meclis kürsüsünde Ardahan’ı temsil etmeye çalışıyor. Ya da işin kolayına kaçarak ağzını bantlayarak kendisine ayrılan süreyi dolduruyor. Geriye tek Vali Seyfettin  Azizoğlu ve Milletvekili Orhan  Atalay kalıyor. Ardahan şu günlerde bu iki yiğidin yüzü suyu hürmetine ayakta duruyor'' şeklinde görüş bildiriyorlar.
Atalay ve Azizoğlu olmasa ne olacak? Sorusuna ilişkin halkın  görüşü şöyle;
'Ardahan’ı hayata ve dünyaya bağlayan üç tane tünel olmayacak. Kimse bu önemli çalışmayı başlatamayacak. Can çekişen köyler eski usullerle tarım ve hayvancılık yaparak hep zarar etmeye devam edecekler. Bu ikili  olmasa, Ardahan’da bir bardak çay 50 krş. İle 1tl. arasında satılırken,  bir lt. süt 40krş.’ tan   satılmaya devam edecektir. Sadece üç beş tane tüccarın servetine servet katlısın diye, binlerce köylü zarar etmeye devam edecektir. Halk, süt tüccarlarına sütünü su dan daha ucuza satmak için peşlerinde koşmaya, mecbur bırakılmaya devam edilecektir.'
Yaptığımız kapsamlı araştırmaya  göre Ardahan’ ı mızın böyle insanlara çok acil bir şekilde hava gibi, su gibi ihtiyacı var. Öyle ki Ardahanlı olmalarına rağmen Ankara, Konya gibi iç Ana doluya göç edip oralarda besi çiftliği kuran bazı uyanıkların yılardır köylümüzün ellinde ki hayvanları  nasıl yok parayla satın aldıklarına şahit oluyoruz. Üstüne üstlük öyle kirli bir sistem kurulmuş ki köylü bu zatlara malını satmak için peşinde koşuyor ve araya ricacı koydurup malını öyle satmaktalar. Bu tür kirli çarkları kırmaya  niyetli bu iki insan Ardahan için bir şans ancak değerlerini bilirsek.
Ardahan millet vekil Orhan Atalay, bu yıl Göle İlçesinin  bir kaç köyünü pilot köy seçtiklerini belirterek toprak toplulaştırılması ve çiftlik projesi uygulamasına gidileceğini vurguladı. Fakirlik  zincirini ve gelir dağılımındaki adaletsizliği bitireceklerini söyleyen  Atalay, ‘’ havaalanı Ardahan için zaruri bir ihtiyaç değil ama yerli sanayimiz olan hayvancılık alanında harcama yapmak zaruri bir ihtiyaçtır. Biz havaalanına harcayacağımız parayı yerli sanayimiz olan  tarım ve hayvancığı geliştirmek için harcayacağız.’’ diye ifade ederken, Vali Azizoğlu’ylada aynı ortak akılda birleşiyorlar.
Ardahan’da böyle vizyonu geniş ve donanımlı idareci ve yöneticilere ihtiyaç olduğu bir daha önemle dikkat çekmiştir. Zira Atalay ve  Vali Azizoğlunun Şavşat Sağara tüneli, Posof Ilgar Dağı tüneli ve Çıldır Mozelle tüneli için nasıl canla başla çalıştığı Ardahanlıların büyük taktirini kazanmıştır.  Bu projeler hayata geçtiği vakit Ardahan’ın tıkanan yoları açılacak, Ardahan dünya şehri konumuna gelmesi bekleniliyor.  Geçmişten yapılan hatalar yüzünde umudu kesilen, Ardahan halkı bu çalışmaların meyvesini aldığı vakit, Azizoğlu ve Atalayın hizmetleri tarihin altın sayfalarına yazılacağı bütün ortak akılla birleşenlerin ortak fikri.

Mehmet AVŞAR-YENİ ŞAFAK/ ARDAHAN


12:04, 26.04.2014

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500