Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » MİNİKLERİN GÖĞSÜNDEKİ SAKLI BAYRAK HER KESİ AĞLATI

MİNİKLERİN GÖĞSÜNDEKİ SAKLI BAYRAK HER KESİ AĞLATI

 Fotoğraf

Ardahan Merkez 23 Şubat İlkokulunda okuyan  Anaokulu öğrencileri, 23 Nisan Çocuk Bayramında öyle bir gösteri düzenlediler ki, yıların usta tiyatrocularına taş çıkardılar. Artık bilinmez, öğretmenlerin maharetimi, yoksa bütün dahi minikler bu okulda mı toplanmış bilinmez. Lakin şahit olduğumuz o ki, bu başarılı çocuklar, yaşları 5 ile 6 yaş aralıklarında olmalarına rağmen   saatlerce içtima şeklinde okul idaresi tarafında  soğuk havada  ayakta bekletmelerinin ne kadar doğru bir şey olduğudur.
Elbette geçmişini bilmeyen nesiller  geleceğine yön veremez, bu bağlamda geçmişte atalarımızın nasıl yek vücut olup bu vatanı nasıl düşman esaretinde kurtardıklarını doğru bir şekilde çocuklarımıza aktarmamız gerekmektedir. Buraya kadar hem fikiriz. Ancak göz ardı etiğimiz bir şey var hem de çok önemli bir detay; unutulmamalıdır ki 5-6 yaşlarında ki çocukların elerine keleşnifkoflar (oyuncakta olsa) tutuşturarak asker elbisesi giydirerek şiddet sarmalına doğru nasıl yönlendirme yapıldığı ortada. Bu tabi ki iyi niyetli bir düşünceyle ortaya atılmış. Bundan şüphemiz yoktur.  Ancak biraz kafa yorsalar bunun ileride kötü sonuçlar doğuracağını anlamamak o kadarda zor değildir. Onun yerine çocuklarımı bu yaşlardan itibaren çağdaş dünyaya entegre ederek, bilim, güzel sanatlar  ve teknolojiye kafa yormalarını sağlamak gerekirdi. Zira  bilimle uğraşmayan toplumların sonu nasıl felaketle sonuçlandığını görmek için kahin olmak gerekmiyor. Bu gün dünya coğrafyasına baktığımızda, sınırların silahla değil, bilim ve teknolojik gelişmelerle korunduğu ve ilelebet en sağlam temellere üzerine oturduğunu görüyoruz. Buna örnek olarak ABD, İsrail, Almanya, İngiltere ve Japonya gibi bilime ve ilime önem veren ülkeler sayabiliriz çocuklarına silahtan başka bir gelecek vaat etmeyen ülkeler ise, Suriye, Afrika Ülkeleri, Arap Ülkeleri ve bir cümle cahil bırakılmış diğer ülkeler. Bu bağlamda Başbakan R.T. Erdoğan’a burada bir daha teşekkür etmek gerekir her ile bir Üniversite sağlaması büyük bir ilerleme olarak görmemiz gerekmektedir.
Batının ve emperyalist ülkelerin maşası olmayan bir lidere sahip olduğumuz için gece- gündüz şükretmeliyiz. Özgürlük ve bağımsızlık kadar önemli bir şeyin olmadığını vurgulamak isterim. Bu düşüncelerle özelikle izleyenlere duygulu anlar yaşatan, herkesi göz yaşına boğduran Merkez 23 Şubat İlkokulu Ana Sınıfı miniklerine o muhteşem yeteneklerinden dolayı kutluyor, hepsinin ayrı ayrı gözlerinde öpüyorum.


17:57, 24.04.2014


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500