Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » BİRİ VEKİL, BİRİ VALİ

BİRİ VEKİL, BİRİ VALİ

 Fotoğraf


Ardahan’da yaşam  gün geçtikçe daha da kötüye gidiyor.   esnaf perişan, köylü çaresiz..  Ardahan’ı kurtaracak bir reçeteye ihtiyaç olduğunu dile getiren STK’lar ellerinde hiçbir şey gelmediğinde yakınmaktalar. Belediye başkanı yaptıklarıyla övünürken eleştiriye kesinlikle tahammülü yok. Ancak hakını yememek lazım yaptığı hizmetleri de görmememezlikten gelmekte  doğru  değil.  Üniversite rektörü ise zaten uçaktan  hiç inmiyor, Ardahan’dan ona ne. Vekilin biri ise ellerinde tezekle Meclis kürsüsünde Ardahan’ı temsil etmeye çalışıyor. Ya da işin kolayına kaçarak ağzını bantlayarak kendisine ayrılan süreyi dolduruyor. Geriye tek Vali Seyfettin  Azizoğlu ve Milletvekili Orhan  Atalay kalıyor. Ardahan şu günlerde bu iki yiğidin yüzü suyu hürmetine ayakta duruyor.
Bunlar olmasa ne olacak?
Ardahan’ı hayata ve dünyaya bağlayan üç tane tünel olmayacak. Kimse bu önemli çalışmayı başlatamayacak. Can çekişen köyler eski usullerle tarım ve hayvancılık yaparak hep zarar etmeye devam edecekler. Bu ikili  olmasa, Ardahan’da bir bardak çay 50 krş. İle 1tl. arasında satılırken,  bir lt. süt 40krş.’ tan   satılmaya devam edecektir. Sadece üç beş tane tüccarın servetine servet katlısın diye, binlerce köylü zarar etmeye devam edecektir. Yaptığımız kapsamlı araştırmaya  göre Ardahan’ımızın böyle insanlara çok acil bir şekilde hava gibi, su gibi ihtiyacı var. Ayrıca Ardahanlı olmalarına rağmen Ankara, Konya gibi iç Ana doluya göç edip oralarda besi çiftliği kuran bazı uyanıkların yılardır köylümüzün ellinde ki hayvanları  nasıl yok parayla satın aldıklarına şahit oluyoruz. Üstüne üstlük kendiliğinde  öyle kirli bir sistem kurulmuş ki köylü bu zatlara malını satmak için peşinde koşuyor ve araya ricacı koydurup malını öyle satmaktalar. Bu tür kirli çarkları kırmaya  niyetli bu iki insan Ardahan için bir şans ancak değerlerini bilirsek.
Ardahan millet vekil Orhan Atalay, bu yıl Göle İlçesinin  bir kaç köyünü pilot köy seçtiklerini belirterek toprak toplulaştırılması ve çiftlik projesi uygulamasına gidileceğini vurguladı. Fakirlik  zincirini ve gelir dağılımındaki adaletsizliği bitireceklerini söyleyen  Atalay, ‘’ havaalanı Ardahan için zaruri bir ihtiyaç değil ama yerli sanayimiz olan hayvancılık alanında harcama yapmak zaruri bir ihtiyaçtır. Biz havaalanına harcayacağımız parayı gazeteci Mehmet Avşar’ın Ardahan’ın çiftlikleri projesi benzeri projelere harcayacağız. Ben ve hükümetim  Avşar’ın projesini beğeniyor ve destekliyoruz’’ diye ifade ederken, Vali Azizoğlu’ylada aynı ortak akılda birleşiyorlar.
Ardahan’da böyle vizyonu geniş ve donanımlı idareci ve yöneticilere ihtiyaç olduğu bir daha önemle dikkat çekmiştir. Zira Vali Azizoğlunun Şavşat Sağara tüneli, Posof Ilgar Dağı tüneli ve Çıldır Mozelle tüneli için nasıl canla başla çalıştığı Ardahanlıların büyük taktirini kazanmıştır.  Bu projeler hayata geçtiği vakit Ardahan’ın tıkanan yoları açılacak, Ardahan dünya şehri konumuna gelmesi bekleniliyor.  Geçmişten yapılan hatalar yüzünde umudu kesilen, Ardahan halkı bu çalışmaların meyvesini aldığı vakit, Azizoğlu ve Atalayın hizmetleri tarihin altın sayfalarına yazılacağı bütün ortak akılla birleşenlerin ortak fikri.


13:02, 08.04.2014

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500