Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Eve çaya gel baskını görüşelim

Eve çaya gel baskını görüşelim

 Fotoğraf

MİT TIR'larının kanunsuz bir şekilde aranması olayının üstündeki sis perdesi aralanmaya başladı. Adana 156 Jandarma hattına yapılan ihbarın saatler öncesinde Adana İl Jandarma Komutanı Albay Özkan Çokay'ın, Cumhuriyet Savcısı Aziz Takçı evinde operasyon detaylarını bir saati aşkın süre ile konuştukları ortaya çıktı. Müfettiş raporlarına yansıyan bilgiye göre, o gün nöbetçi olmamasına rağmen, Albay Çokay ile görüştükten sonra operasyonu koordine etmek üzere savcılığa geldiği ve arama talimatı yazdırdığı ortaya çıktı.

NÖBETÇİ SAVCIYI BİLGİLENDİRMEDİ

MİT TIR'larına kanunsuz bir şekilde arama emri çıkaran Cumhuriyet Savcısı Takçı ve operasyonu incelemeye alan müfettişler, olayın yaşandığı gün, Adana Cumhuriyet savcılığında görevli bir başka nöbetçi savcı olmasına rağmen, Savcı Takçı'nın evinden çıkıp geldiğini belirledi. Adliyede nöbetçi savcı beklemesine rağmen Savcı Takçı'nın operasyon ile ilgili nöbetçi savcıya bilgi vermediği ortaya çıktı. TIR'ları yakın takibe alan ihbarda bulunduğunu iddia eden Kıdemli Başçavuş G.M'nin TIR'ların Gölbaşı'ndan hareket ettiğini ilettiği saatlerde Savcı Takçı ve Albay Çokay'ın operasyon için yapılan hazlılıkları son bir kez denetlediği belirlendi.

SAATLER ÖNCE EVDE

İhbar yapılmadan saatler önce Albay Çokay ve Savcı Takçı'nın görüştükleri teftiş raporunda yer aldı. Kıdemli Başçavuş G.M'nin Ankara'dan özel kod ile Adana 156 Jandarma ihbar telefonunu aramasından saatler önce Albay Çokay'ın Savcı Takçı'nın direkt evine gittiği ve ikili arasında bir saati aşkın bir görüşmenin gerçekleştiği kaydedildi.

ASKERİ YARGI DEVREDE

'Casusluk' soruşturması kapsamında yürütülen dosya, 'paralel yapı' hakkında başlatılacak ilk dava olma özelliğini taşırken savcıların psikolojik baskı altına alınmaya çalışıldığı kaydedildi. MİT TIR'larının kanunsuz bir şekilde arattıran paralel yapı, soruşturmanın sivil mahkemeden alınıp askeri mahkemeye verilmesi için devreye girdi. TIR'lara ilişkin casusluk soruşturmasının 'Roboski' dosyasında olduğu gibi sonuçsuz kalmasını isteyen şebeke, askeri savcılıktan tam 2 kez, soruşturmanın askeri savcılığa devredilmesini istedi. Savcı Doğan ise İzmir'de devam eden 'casusluk' dosyasını referans göstererek, soruşturmanın ve yargılamanın sivil mahkemede yapılabileceğini askeri savcılığa iletti.


YENİ ŞAFAK


11:53, 23.03.2014


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500